Τελικά έχουμε Αστυνομία του … φραπέ και των γυαλιών ηλίου;;;

1. Διαβάσαμε σε ιστολόγιο το σχόλιο αναγνώστη σε άρθρο μας που αναφέρει: «Το να βλέπεις καθημερινά έξω από φούρνους και καφετέριες όλη τη δύναμη της ΔΙ.ΑΣ, όταν το έγκλημα αλωνίζει ελεύθερο, με γυαλί ηλίου, καφέ στο χέρι και χαχαχα και χουχουχου καταλαβαίνει και ο ποιο αφελής, ότι δεν υφίσταται Ελληνική Αστυνομία εδώ και πολλά χρόνια».

2. Δυστυχώς με λίγα λόγια περιέγραψε την κατάσταση, που επικρατεί στον τομέα της αστυνόμευσης. Αυτή που με αναλυτικά άρθρα μας, όπως αυτό με τίτλο: «Οργάνωση ΕΛ-ΑΣ: Ο υδροκεφαλισμός και η απρόσωπη-ανεύθυνη αστυνόμευση!», έχουμε εκθέσει πολλές φορές προτείνοντας και συγκεκριμένες λύσεις. Τότε που είχαμε το διπλό φιάσκο στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, αφενός με τον ξυλοδαρμό του πολίτη ύστερα από την άστοχη και χωρίς σχέδιο παρέμβαση της Ομάδας ΔΙ-ΑΣ και αφετέρου με τον σοβαρό τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού κατά την παρέμβαση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (που τώρα ολοκληρώθηκε με την απαλλαγή με Βούλευμα του «ινδιάνου», που κατηγορήθηκε για τον τραυματισμό του). Ανεπάρκεια βιώσαμε επίσης με τον θανατηφόρο τραυματισμό του Ρομά κατά την καταδίωξη στο Πέραμα (η ίδια που είχε παρατηρηθεί και τον Μάρτιο 2011, όταν, σε παρόμοια καταδίωξη στου Ρέντη, βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο Ειδικοί Φρουροί). Όταν, όλα αυτά που συνέβησαν, θύμιζαν περισσότερο «γιουρούσι» παρά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

3. Καθημερινά είναι τα σχετικά ρεπορτάζ. Χθεσινό αναφέρει: «Ξέφυγε η εγκληματικότητα-Αντιμέτωπος με την κάννη πιστολιού ενός εκ των κακοποιών, που επεχείρησαν να εμβολίσουν μηχανή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στον Διόνυσο, βρέθηκε ένας πολίτης». Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι εν λόγω αστοχίες στον κατασταλτικό τομέα (που υποτίθεται, ότι υπηρετεί η υφιστάμενη οργάνωση), όσο η παντελής έλλειψη προληπτικής δράσης για την απουσία του εγκλήματος. Είναι αναγκαίο λοιπόν να πάμε σε αποκεντρωμένο σύστημα οργάνωσης, ώστε να πάψει το απρόσωπο, αδιάφορο και ανεύθυνο της αστυνόμευσης με την αναβάθμιση και ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας, που αποτελούν τα κύτταρα του Σώματος της ΕΛ-ΑΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Όταν στις γειτονιές μας γίνεται πάρτι κλοπών οικιών, καταστημάτων και τελευταία το πιο "μοδάτο" πλιάτσικο καταλυτών και μπαταριών αυτοκινήτων, όταν ενημερώνεις - καταγγέλλεις τα γεγονότα στα τοπικά τμήματα ασφαλείας και το βλέπεις το καταλαβαίνεις ότι δεν ιδρώνει τ 'αυτί τους, όταν ο υπουργός ενεργεί με αστραπιαία αντανακλαστικά σε περιπτώσεις γατιών, κοτόπουλων και σκύλων και διατάζει συλλήψεις και τιμωρίες, δηλαδή τον υπουργό περιμένουν για την εφαρμογή των νόμων, ε τότε τα σχόλια για αστυνομία του φραπέ και των γυαλιών ηλίου, είναι βάσιμα και πέρα για πέρα αληθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή