Εκπτώσεις ΚΤΕΛ στο στρατιωτικό προσωπικό ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ: Τι ισχύει για το 2022

Εκπτώσεις ΚΤΕΛ στο στρατιωτικό προσωπικό ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ: Τι ισχύει για το 2022

Η μετακίνηση όλων των επιβατών, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ γίνεται με την καταβολή κομίστρου (εισιτηρίου). Εδώ και χρόνια, έχουν καταργηθεί ΟΛΕΣ οι εκπτώσεις, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, πλην όσων καλύπτονται από ειδικούς νόμους ή συμφωνίες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ, με φορείς ή ενώσεις προσώπων.

Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε τι ισχύει για τις μετακινήσεις Στρατιωτικών.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Κανείς στρατιωτικός δεν δικαιούται ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση, εκτός αν είναι εφοδιασμένος με «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ». Όσοι από τα 3 σώματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, διαθέτουν νόμιμη «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ», μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ.

1. Προσωπικό ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ισχύει η εγκύκλιος Π7625 της ΠΟΑΥΣ, που περιλαμβάνει το συμφωνητικό που υπεγράφη στις 28-4-2022, μεταξύ ΠΟΑΥΣ και ΓΕΣ, που λήγει το 31-12-2022.

Προβλέπει ότι το προσωπικό του ΓΕΣ (Στρατού Ξηράς), μετακινείται με «Καταστάσεις Επιβίβασης», οπότε ο κάτοχος της Κ.Ε. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Το ΚΤΕΛ κρατάει την Κ.Ε., την υποβάλει στο ΓΕΣ και πληρώνεται από το ΓΕΣ το 77% της αξίας του κανονικού εισιτηρίου, επειδή η ΠΟΑΥΣ συμφώνησε να κάνει έκπτωση 23% στο στρατό ξηράς.

Εάν, ο στρατιώτης ή αξιωματικός του ΓΕΣ, μετακινείται ιδιωτικά, τότε καταβάλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ εισιτήριο στο ΚΤΕΛ, ο ίδιος, εκτός αν το ΚΤΕΛ χορηγεί εθελοντικά, κάποια έκπτωση. Πολλά ΚΤΕΛ, χορηγούν έκπτωση 25% στους στρατιώτες, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

Δείτε δείγμα κατάστασης επιβίβασης ΓΕΣ

2. Προσωπικό ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ισχύει η εγκύκλιος Π6773 της ΠΟΑΥΣ, που περιλαμβάνει το συμφωνητικό που υπεγράφη στις 24-12-2020, μεταξύ ΠΟΑΥΣ και ΓΕΝ, που λήγει το 31-12-2022.

Προβλέπει ότι το προσωπικό του ΓΕΝ (Ναυτικού), μετακινείται με «Καταστάσεις Επιβίβασης», οπότε ο κάτοχος της Κ.Ε. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Το ΚΤΕΛ κρατάει την Κ.Ε., την υποβάλει στο ΓΕΝ και πληρώνεται από το ΓΕΝ το 77% της αξίας του κανονικού εισιτηρίου, επειδή η ΠΟΑΥΣ συμφώνησε να κάνει έκπτωση 23% στο στρατιωτικό προσωπικό του Ναυτικού.

Εάν, ο ναύτης ή αξιωματικός του ΓΕΝ, μετακινείται ιδιωτικά , τότε καταβάλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ εισιτήριο στο ΚΤΕΛ, ο ίδιος, εκτός αν το ΚΤΕΛ χορηγεί εθελοντικά, κάποια έκπτωση. Πολλά ΚΤΕΛ, χορηγούν έκπτωση 25% στους ναύτες, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σύμβαση αφορά ΜΟΝΟ το Πολεμικό Ναυτικό. Οι Λιμενικοί, υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ΔΕΝ δικαιούνται έκπτωση, εκτός αν το ΚΤΕΛ χορηγεί εθελοντικά, κάποια έκπτωση. Πολλά ΚΤΕΛ, χορηγούν έκπτωση 25% στο προσωπικό του Εμπορικού Ναυτικού ή τους Λιμενικούς, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Λιμενικοί (αλλά και πυροσβέστες, αστυνομικοί κ.λπ. που δεν ανήκουν σε ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ), πληρώνουν κανονικό εισιτήριο ή εκπτωτικό ανάλογα με τις εθελοντικές εκπτώσεις, που καθορίζει κάθε ΚΤΕΛ.

Δείτε δείγμα κατάστασης επιβίβασης ΓΕΝ

3. Προσωπικό ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Ισχύει η εγκύκλιος Π6765 της ΠΟΑΥΣ, που περιλαμβάνει το συμφωνητικό που υπεγράφη στις 22-12-2020, μεταξύ ΠΟΑΥΣ και ΓΕΑ, που λήγει το 31-12-2022.

Προβλέπει ότι το προσωπικό του ΓΕΑ (Αεροπορία), μετακινείται με «Καταστάσεις Επιβίβασης», οπότε ο κάτοχος της Κ.Ε. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Το ΚΤΕΛ κρατάει την Κ.Ε., την υποβάλει στο ΓΕΑ και πληρώνεται από το ΓΕΑ το 77% της αξίας του κανονικού εισιτηρίου, επειδή η ΠΟΑΥΣ συμφώνησε να κάνει έκπτωση 23% στο στρατιωτικό προσωπικό της αεροπορίας.

Εάν, ο σμηνίτης ή αξιωματικός του ΓΕΑ, μετακινείται ιδιωτικά , τότε καταβάλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ εισιτήριο στο ΚΤΕΛ, ο ίδιος, εκτός αν το ΚΤΕΛ χορηγεί εθελοντικά, κάποια έκπτωση. Πολλά ΚΤΕΛ, χορηγούν έκπτωση 25% στους ναύτες, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σύμβαση αφορά ΜΟΝΟ την Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε δείγμα κατάστασης επιβίβασης ΓΕΑ

OI ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Π7625 ΓΕΣ
Π6773 ΓΕΝ
Π6765 ΓΕΑ

Οι συμβάσεις δεν διατίθενται για κατέβασμα σε όλους. Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να τις κατεβάσουν (download), μετά από αίτημα στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ.

ΠΗΓΗ: sakisgeorgiadis.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια