Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις ΕΔ-Πότε λήγει η προθεσμία

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις ΕΔ-Πότε λήγει η προθεσμία

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη δίμηνη παράταση που έλαβαν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για τις 1.639 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αιτήσεις αρχικά έληγαν στις 26 Απριλίου. Μετά τη δίμηνη παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση τους έως και την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59.

Οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα πρέπει να έχουν γεννηθεί δηλαδή από 1-1-1995 έως 31-12-2003. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Η κατανομή των θέσεων

Υπενθυμίζουμε ότι οι 1.639 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων κατανέμονται ως εξής:

1030 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς, δείτε την προκήρυξη εδώ.

308 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό, δείτε την προκήρυξη εδώ.

281 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία, δείτε την προκήρυξη εδώ.

20 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, δείτε την προκήρυξη εδώ.

Η υποβολή των αιτήσεων

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, έως την 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των ενόπλων δυνάμεων, την προβλεπόμενη αίτηση - υπεύθυνη δήλωση η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητούνται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet. Η διαχείριση της αίτησής τους (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά.

Μετά την οριστικοποίηση και έως την ανάρτηση των Πινάκων των υποψηφίων με ελλιπή δικαιολογητικά, δε θα είναι δυνατή καμία διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης και των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ούτε και η υποβολή νέας αίτησης.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):

Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi [at] army.gr

Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop [at] navy.mil.gr

Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes [at] haf.gr

Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl [at] stratologia.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μικρή συμμετοχή .... ειδικά στο ΠΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί άραγε δεν πάνε???????
    Ε????????? Εκεί πάνω στο Πεντάγωνο αναρωτιέται κανείς???? Δώστε κάτι να πάει ο κόσμος, εσείς όχι μόνο δεν δίνετε, αλλά κάνετε ότι είναι δυνατόν για να τους διώχνετε..........Σε λίγα χρόνια τρείς κι ο κούκος θα είστε...... Τίς φρεγάτες και όλα τα άλλα πού θέλετε να πάρετε, με τί θα τα επανδρωσετε??????? Μαθαίνω ότι οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή.....Τι έχουν τα έρμα και ψωφανε???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή