Xρονίζουν τα προβλήματα Στρατιωτικών-Κύρια αιτήματα: Καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης-Βαθμολογική εξέλιξη ΑΣΣΥ-Ηλικιακά Όρια ΕΠΟΠ

Xρονίζουν τα προβλήματα Στρατιωτικών-Κύρια αιτήματα: Καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης-Βαθμολογική εξέλιξη ΑΣΣΥ-Ηλικιακά Όρια ΕΠΟΠ

Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση αφήνει να χρονίζουν τα προβλήματα των στρατιωτικών» - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΠΕΛ

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με παρόντες τον Πρόεδρο Πέτρο Μούστο, τον Γραμματέα Απόστολο Θέο, τον Αναπλ. Γραμματέα Δημήτρη Μπαζούκη, τον Ταμία Κώστα Γκουμόσιο και το μέλος Βίκτωρα Τσούκα, οι οποίοι απένειμαν τιμητική πλακέτα στη Γραμμ της ΚΟ, ως ένδειξη τιμής και ευχαριστιών για τις ενέργειές της και την έμπρακτη συμπαράστασή της , στα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους.

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Γραμματέα της Κ.Ο., σε σχέση με τα τρέχοντα αιτήματα της Ένωσης αναφορικά με καίρια ζητήματα, όπως αυτά των βαθμολογικών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι, η ΕΣΠΕΛ αποτελεί τη μεγαλύτερη Στρατιωτική Ένωση της χώρας, η οποία αριθμεί περίπου 1.200 μέλη και το Υπουργείο Άμυνας οφείλει τόσο να ακούσει όσο και να δώσει άμεσες λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματά τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν ότι:

α. Κύριο αίτημά τους αποτελεί η καταβολή αποζημίωσης για την εκτέλεση νυχτερινής βάρδιας, την οποία διεκδικούν δικαστικά, αφού, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ που να ρυθμίζει το θέμα.

β. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ που θίγονται από το Ν. 4407/2016, καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ιεραρχικής τους εξέλιξης.

γ. Παράλληλα, όπως εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, θεωρούν αναγκαία την κατάργηση των ηλικιακών ορίων αποστρατείας των Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ, οι οποίοι, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, κινδυνεύουν να μην θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης ή, στην καλύτερη περίπτωση, να λάβουν σύνταξη εξαιρετικά μειωμένη.

δ. Τέλος, στα βασικά αιτήματα της Ένωσης συγκαταλέγεται το ζήτημα της αναπροσαρμογής του ποσοστού των απαιτούμενων εισφορών που απαιτείται για την αναγνώριση της θεσμοθετημένης πλασματικής τριετίας καθώς και

ε. Η κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Η στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, αποτελεί καθήκον όλων μας. Τα προβλήματα που βιώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας χρονίζουν και πρέπει άμεσα να επιλυθούν, με δίκαιο και ορθό τρόπο. Ωστόσο, η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση είναι χαρακτηριστική. Εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει καταθέσει ένα αυτοτελές και ολοκληρωμένο Νομοσχέδιο προς ρύθμιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, παρά αρκείται σε μεγαλόστομες υποσχέσεις και αποσπασματικές διευθετήσεις, χωρίς να ακούσει και να συνομιλήσει με κανέναν!

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχουμε επανειλημμένα προβεί σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις υπέρ της προάσπισης και ενδυνάμωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε . Άμεσα, καταθέτω Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας, ώστε να έρθει στη Βουλή και να μας απαντήσει δια ζώσης για το τι σκοπεύει να κάνει και πότε, ώστε να δώσει άμεσες και στοχευμένες λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους».

ΠΗΓΗ: eleftheria.gr

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ >ΘΑ< ΓΙΝΕΙ προεκλογικη περιοδος ειναι τι θελετε να σας πει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ομως που θα τους γραψει ο κοσμος εκει που δεν πιανει μελανι.

      Διαγραφή
  2. Κανεις πλεον δεν εμπιστευεται αυτους τους αρλεκινους.Την απαντηση θα την παρουν συντομα απο τον Ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τα υπόλοιπα δεν αποτελούν χρονιζοντα προβλήματα των στρατιωτικών αλλά συγκεκριμένων κατηγοριών οι οποίες επιθυμούν την αλλαγή του νομικού πλαισίου με το οποίο προσλήφθηκαν..
    Ζητήματα όπως στέγαση, μετακίνηση - οδοιπορικά, ιατρική περίθαλψη, άσκοπη καταπόνηση προσωπικού (αντιπροσωπείες, σκοπός στο παγκάκι κλπ) στη Λάρισα τα έχουν λύσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν είσαι απόφοιτος σσε , όπως φαίνεται και συ προσλήφθηκες με άλλο νομικό Πλαίσιο και τώρα με φωτογραφική διάταξη μένεις ως τα 60 στο βαθμό του σχη κλπ κλπ. Κομμένα και ραμμένα για τους αγαπημένους ευέλπιδες όλα. Οι υπόλοιποι είμαστε υπηρέτες (τους) ....της πατρίδας .....

      Διαγραφή
  4. Κύριοι της κυβέρνησης και προσωπικά κύριε υπουργέ της εθνικής άμυνας, θα τα πούμε στις εκλογές. Οι Αξιωματικοι εξ υπαξιωματικων, οι οικογένειες μας και το περιβάλλον μας θα σας μαυρισουμε στις εκλογές ακριβώς όπως μας μαυριζεται την ζωή. Στιλωσατε τα πόδια σαν και δεν λέτε να μας δώσετε αυτά που δικαιούμαστε. Κάνατε τις εθελόντριες Ταγματάρχες και εμάς μας έχετε στο περίμενε. Αίσχος. Δεν είναι μόνο ο βαθμός αλλά και οι οικονομικές απολαβές που κάθε μήνα χάνουμε συν το γεγονός της εξοφθαλμης αδικίας να προαγωνται νεώτεροι και νεότερες έναντι αρχαιοτερων. Είχατε πει τον Ιανουάριο θα καταθέσετε τροπολογία για τις τάξεις ΣΜΥ 93, ΣΜΥ 94 και ΣΜΥ 95 αλλά μας γράψατε κανονικά. Οκ και εμείς δεν θα σας ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα στις εκλογές παιδιά, εκεί θα τα πούμε ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε κουράσει με αυτούς τους ασσυ εξ οπλιτών .Πολύ σημασία έχει δώσει η κυβέρνηση στα λιγοστά αγράμματα στρατιωτάκια . Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσει αυτή η σμυ αφού πλέον διαθέτουμε οπλίτες να φάνε και οι κότες.Δεν έχουν αντικείμενο ειδικότητα και γενικά λόγο ύπαρξης .Μήπως να ξεκινήσουν μετατάξεις στο δημόσιο σε θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι μετά του 1992 και σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης οι πριν του 1992? Ποιο χρήσιμοι θα είναι για την κοινωνία μας και άσε που θα πάρει πολλές ψήφους η ΝΔ αν το πράξει . Μας έχουν κουράσει όχι μόνο ψυχικά αλλά και οικονομικά οι άνευ ειδικότητας οπλίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν είμαι ΑΣΣΥ,θα το έλεγα αλλιώς. Ότι η ΣΣΕ κανακεύει τόσο πολύ τα παιδιά της,που, βγαίνοντας νομίζουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος.Σε συνδυασμό με το ότι ο βαθμός δίνονται πυκνά χρονικά, δημιουργούν ένα σκηνικό τρόμου και βλακείας ταυτόχρονα. Τα παραδείγματα είναι πολλά (πολλαπλά ακριβέστερα).

      Διαγραφή
    2. Καλως το φερεφωνο του μαξιμου.

      Διαγραφή
    3. Είσαι μεγάλος ΒΛΑΞ και αλητήριος, και προφανώς από τους πολύ χαμηλόβαθμους προβοκάτορες του υπεθα με ειδικότητα χειριστή τουαλέτας, όπως αυτούς που κάποτε κάποια ταγματαρχάκια του υπεθα που τώρα το παίζουν ανώτατοι, σας στέλνανε να ρουφιανευετε τους αξιωματικούς στο ΓΕΣ, πίσω από τις πόρτες και τα κουτσομπολιά των κυλικείων. Εγώ ως αξιωματικός της ΣΣΕ, αλλά και σχεδόν όλοι (λέω σχεδόν, γιατί πάντα υπάρχουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος) οι αξιωματικοί της ΣΣΕ επ'ουδενί θα γράφαμε τέτοια προβοκατόρικα και άθλια σχόλια, ηλίθιε ε ηλίθιε. Πάντως σας ξέρουν όλοι τι άθλια ανθρωπάκια είστε και πόσο πιο σκουλήκια ακόμη μπορείτε να γίνετε.

      Διαγραφή
  7. Προς 11:58
    Το τι θα πάρει το κόμμα σου περίμενε λίγο ακόμα και θα δεις...μέχρι τότε κάποια επίσκεψη σε ψυχολόγο θα βοηθήσει με τόσα κόμπλεξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο πιθανό να είναι ένας με πεποιθήσεις "όπου φυσάει ο άνεμος" όπου 'ανεμος' εστί τρέχουσα κυβέρνηση,και με ανησυχία μην αλλάξει και μάθει τα κατορθώματα του... Ανασφάλεια δλδή...

      Διαγραφή