Στις ΗΠΑ ομάδα της ΣΣΕ-Συμμετέχουν στο μεγάλο διαγωνισμό «Sandhurst’22» του West Point

Στις ΗΠΑ ομάδα της ΣΣΕ-Συμμετέχουν στο μεγάλο διαγωνισμό «Sandhurst’22» του West Point

Συμμετέχουν στο μεγάλο διαγωνισμό «Sandhurst’22» της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 12 Ευέλπιδες, δύο συνοδούς αξιωματικούς, και τον γυμναστή της Σχολής και προέκυψε μετά από «προκριματική διαδικασία», και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της φημισμένης Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point, του Αμερικανικού Στρατού, στην όχθη του ποταμού Ποτόμακ, βρίσκεται η ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), για να συμμετάσχει στο μεγάλο στρατιωτικό διαγωνισμό «Sandhurst’22», που διοργανώνει από το 1967 η Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία και φέτος πραγματοποιείται το διήμερο 29-30 Απριλίου.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 12 Ευέλπιδες, από τους οποίους οι έντεκα αποτελούν την Ομάδα και ένας αναπληρωματικός,  δύο συνοδούς αξιωματικούς, και τον γυμναστή της Σχολής και προέκυψε μετά από «προκριματική διαδικασία», ας την ονομάσουμε έτσι, από την οποία προέκυψαν 40 υποψήφιοι Ευέλπιδες τεταρτοετείς, τριτοετείς και δευτεροετείς, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου για τρεις περίπου εβδομάδες εκπαιδεύτηκαν εκεί από τους Καταδρομείς, σε αντικείμενα επί των οποίων θα διαγωνιστούν στις ΗΠΑ. Μετά την εκεί ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως επιλέχθηκαν όσοι πήγαν στις ΗΠΑ και ανήκουν σε όλες τις τάξεις της Σχολής, προκειμένου έτσι να υπάρχουν έμπειροι πυρήνες, που θα πλαισιώνουν τις ομάδες των επομένων ετών.

Η Ελληνική ομάδα αποτελείται από τους εξής:

• Επικεφαλής της ομάδος: Γρηγόριος Ράπτης

• Ευέλπιδες IV Τάξεως: Παναγιώτης Ψαρρός (Αρχηγός Σχολής), Μιτσιούλης Δημήτριος, Παναγιώτης Νικολαΐδης Ασημίνα Φαρμάκη.

• Ευέλπιδες ΙΙΙ Τάξεως: Θεοφάνης Δημαρίδης, Δημήτριος Βάσσος, Ζαχαρίας Αραμπατζίδης, Άλκιστης Ζορμπά.

• Ευέλπιδες ΙΙ Τάξεως: Δημήτριος Καλογερόπουλος, Κωνσταντίνος Ζαχόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν διάφορες ομάδες από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, ομάδες του συστήματος επιλογής αξιωματικών από τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (ROTC), ομάδες από ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες Στρατιωτικές Ακαδημίες των Ενόπλων Δυνάμεων (και της Ακτοφυλακής) των ΗΠΑ, καθώς επίσης και 15 διεθνείς ομάδες από 13 χώρες, ήτοι: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς (δύο ομάδες), Χιλή, Δανία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία, Νότιος Κορέα, και Μεγάλη Βρετανία (δύο ομάδες).

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε το εξής: Όλες αυτές οι πληροφορίες και τα ονόματα των Ευελπίδων που συμμετέχουν στην Ελληνική αποστολή, τα «αλιεύσαμε» από την επίσημη ιστοσελίδα της…Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, καθώς από ελληνικής πλευράς – σε ΟΛΑ τα επίπεδα – τηρείται πλήρης σιγή ασυρμάτου, ακόμα και στην ιστοσελίδα της ΣΣΕ!

Καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Στο στοίχημα παίζουν? Αν ναι τελευταίοι θα έρθουν σίγουρα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο είναι γραμμένο στο "γόνατο".
    Έλεος πιά..
    Ξαναδιαβάστε τα άρθρα σας ΠΡΙΝ τα αναρτήσετε.
    Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία..
    Και η μομφή μου δεν αφορά το staratalogia.gr
    αλλά την ΠΗΓΗ του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κριμα που μια τοσο αξιολογη δραστηριότητα η οποια προβαλει τις ΕΔ, να μην τυχαινει αναλογης προβολης απο τα επισημα οργάνα των ΕΔ και να μαθαινουμε το νεο απο την ιστοσελίδα των ΗΠΑ....., υπαρχει λογος να μενει κρυφο ενα τετοιο γεγονος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει.. η κατάταξη της ελληνικής ομάδας, στην προηγούμενη αποστολή δεν τα πήγαν και τόσο καλά..

      Διαγραφή
  4. Μόνο η αφρόκρεμα δικαιούται τέτοια ταξίδια. Οι υπόλοιποι προέλευσης ασσυ και κάτω , στον ορχο καί τσιμουδια. Πατρίκιοι και πληβείοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ρε ξεφτίλες ραγιάδες σχολιαστές τόση χολή για την ΣΣΕ και τους Ευέλπιδες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Η μομφή και ο αρνητικός σχολιασμός αξίζει στους διοικητές της ΣΣΕ και στους αρχηγούς, παντελώς όμως... για όσους γνωρίζουν. Κάτω τα χέρια από τους Ευέλπιδες ραγιάδες του μπανανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ιστορία, κανείς δεν περιμένει τίποτα και όλοι περιμένουν τα πάντα. Καλώς να πάνε τα παιδιά κι ότι καταφέρουν ας καταφέρουν. Αλλά κανείς μα κανείς δεν περιμένει αυτό που μας λες τώρα αγαπητέ. Τι σου φταίει;;;

      Διαγραφή
  6. Επιτρέψτε μου μια διευκρίνηση, οι δύο αξιωματικοί ήταν οι εκπαιδευτές χάρη στους οποίους η άξια ομάδα πρώτευσε. Τους αναφέρετε υποτιμητικά ως συνοδούς δύνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για εκδρομή δημοτικού σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή