Νέα ΚΥΑ: Καθορισμός επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής στελεχών ΕΔ-ΣΑ - Δείτε τα ποσοστά ανά Βαθμό

Νέα ΚΥΑ: Καθορισμός επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής στελεχών ΕΔ-ΣΑ - Δείτε τα ποσοστά ανά Βαθμό

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 2081/27.04.2022 η κοινή Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Φ.843/20737 Σ. 3414 και τίτλο «Καθορισμός επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» η οποία προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 1
Καθορισμός επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής

1. Το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), πλην των τοποθετούμενων στην Κύπρο, και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), που τοποθετούνται, μετατίθενται ή αποσπώνται στο εξωτερικό, ή μεταβαίνουν εκεί, με εντολή του αρμόδιου οργάνου, για εκτέλεση υπηρεσίας ή με ειδική αποστολή ή για εκπαίδευση για χρονικό διάστημα άνω των τριάντα (30) ημερών, καθορίζεται σε ποσοστό επί του επιδόματος/ αποζημίωσης υπηρεσίας αλλοδαπής του προϊσταμένου της Πρεσβείας της χώρας όπου υπηρετούν ως εξής:

α) Αντιστράτηγος και αντίστοιχοι 95%
β) Υποστράτηγος και αντίστοιχοι 90%
γ) Ταξίαρχος και αντίστοιχοι και Ακόλουθοι 85%.
δ) Συνταγματάρχης και αντίστοιχοι 80%
ε) Αντισυνταγματάρχης και αντίστοιχοι 75%
στ) Ταγματάρχης - Λοχαγός και αντίστοιχοι 65%
ζ) Υπολοχαγός - Ανθυπολοχαγός και αντίστοιχοι 60%
η) Προσωπικό ασφάλειας των Ελληνικών Υπηρεσιών στο εξωτερικό, λοιπά στελέχη 50%
θ) Οπλίτες 30%

2. Το ποσοστό του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής του προσωπικού της παρ. 1, εφόσον δεν παρέχεται δωρεάν κατοικία από το Δημόσιο, προσαυξάνεται σε ποσοστό ίσο με το εκάστοτε προβλεπόμενο, για τους μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, ως εξής:

α) Το ποσοστό προσαύξησης για τον Αντιστράτηγο και αντίστοιχους είναι ίσο με το ποσοστό που προβλέπεται κάθε φορά για τον αρχαιότερο ή μοναδικό Σύμβουλο Πρεσβείας ή Μόνιμης Αντιπροσωπείας.

β) Το ποσοστό προσαύξησης για τον Υποστράτηγο και αντίστοιχους, τον Ταξίαρχο και αντίστοιχους και τους Ακόλουθους, είναι ίσο με το ποσοστό που προβλέπεται κάθε φορά για τους υπάλληλους του Διπλωματικού Κλάδου.

γ) Για τα λοιπά στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που τοποθετούνται σε θέσεις Βοηθών Ναυτιλιακών Ακολούθων, το ποσοστό προσαύξησης είναι ίσο με το ποσοστό που προβλέπεται κάθε φορά για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, που υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο (πλην των υπαλλήλων του Κλάδου Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας).

3. Το ποσοστό του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής του προσωπικού της παρ. 1 προσαυξάνεται και λόγω τέκνων. Η προσαύξηση του προηγούμενου εδαφίου καταβάλλεται με τις ίδιες προϋποθέσεις που χορηγείται στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών.

4. Στο επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούμενων προσαυξήσεων, επιβάλλονται οι κρατήσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 32 του ν. 2685/1999 (Α’35) και της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 3103/2003 (Α’ 23).

5. Το επίδομα υπηρεσία αλλοδαπής απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων ή τρίτων, με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου...

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Τα εκαστοτε κυβερνητικα τσιρακια παιρνουν μεταθεσεις στην αλλοδαπη,ευχαριστωντας τους δημιους του εθνους που αναγνωρησαν την υποτακτικοτητα τους,και τους πεταξαν ενα ξεροκοματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν οι αμοιβές εξωτερικού συνολικά με τα άλλα ευεργετήματα ξεκινούν από 9.000+€ και φθάνουν μέχρι 27.000€+ ανά μήνα συν τον μισθό ατόφιο στην Ελλάδα, ε... δεν τα λες και ξεροκόμματα. Οι θέσεις δυστυχώς είναι υποσχετικές και γραμμάτια αποπληρωμής "υπηρεσιών" και ξεφτίλας ραγιαδίστικης νοοτροπίας. Τόσα χρόνια τόσα στελέχη σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα έχουν καταφέρει απλώς μια τρύπα στο νερό όσον αφορά τα συμφέροντα της χώρας, όσον αφορά τα συμφέροντα της τσέπης, απλώς do the math!

      Διαγραφή
  2. Οι της Κύπρου γιατί εξαιρούνται; Δεν είναι εξωτερικό η Κύπρος; Αν δν κάνω λάθος με διαβατήριο πηγαίνουν. Οπότε; Τι απαντάνε οι φωστήρες του γες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή