Ζητούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» οι ΕΠΟΠ-Τι συμβαίνει

Ζητούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» οι ΕΠΟΠ-Τι συμβαίνει

Επιστολή Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ: Γιατί καλούνται οι στρατιωτικοί που διαμένουν στα ΣΟΕΠΟΠ Κω να πληρώνουν πρόστιμα για κάτι που δεν φταίνε;

ΘΕΜΑ: Μέριμνα Προσωπικού στη Νήσο Κω

Κύριε Υπουργέ.

Η Ομοσπονδία μας, έγινε αποδέκτης παραπόνων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που υπηρετούν στη νήσο Κω και διαμένουν στα Στρατιωτικά Οικήματα Επαγγελματιών Οπλιτών (ΣΟΕΠΟΠ.) της 80 ΑΔΤΕ, όπως τούτα (τα παράπονα) έχουν γίνει εδώ και χρόνια θέμα συζητήσεων στις οικογένειες που διαμένουν στα οικήματα, καθόσον επηρεάζουν άμεσα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, ιδίως των μικρών παιδιών που παίζουν αμέριμνα και πέρα από κάθε αίσθηση κινδύνου και φόβου.

Όπως μας μεταφέρθηκε, τα υπόψη οικήματα δόθηκαν στις/στους συναδέλφους μας πριν μόλις δέκα (10) χρόνια, ενώ μια ατυχής, κατά την άποψή τους, διαχείριση της ύδρευσης και αποχέτευσής τους από την Υπηρεσία, δημιουργούν καθημερινώς προβλήματα, τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και σε επίπεδο οικονομικής τους επιβάρυνσης και αφαίμαξης, όπως χαρακτηριστικά μας τόνισαν.

Συγκεκριμένα:

- για το κομμάτι της ύδρευσης, οι οικίες στα ΣΟΕΠΟΠ υδροδοτούνται από έναν αγωγό, ο οποίος φέρει ένα και μοναδικό ρολόι καταμέτρησης κατανάλωσης, αντί του ισάριθμου των διαμερισμάτων (περί τα 33), που κατά την άποψή τους και κατά την κοινή πρακτική των οργανισμών ύδρευσης θα έπρεπε να φέρει. Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχουν 33 ρολόγια καταμέτρησης και όχι 1. Αποτέλεσμα τούτου είναι ο λογαριασμός νερού να αφορά σε έναν καταναλωτή, ο οποίος φέρεται να καταναλώνει υπέρογκα και εκτός πραγματικότητας κυβικά (σαν να υπήρχε πισίνα στο συγκρότημα), οπότε οι ένοικοι μοιράζονται ισόποσα την οφειλή, χωρίς να είναι δυνατή η ακόμη και διάκριση της ανά νοικοκυριό. Δηλαδή, ένας συνάδελφός μας που απουσιάζει με 10ήμερη άδεια απουσίας από το νησί και δεν κατανάλωσε ούτε μία σταγόνα νερού, καλείται να πληρώσει το ίδιο με το γείτονα συνάδελφό του που κατανάλωσε επιπλέον της συνήθους ποσότητας νερού ή ακόμη και της συνήθους ποσότητας καταναλώνοντας περισσότερα κυβικά για τις ανάγκες της οικογένειάς του, που τυγχάνει να αποτελείται από περισσότερα μέλη από τον συνάδελφο που έλειψε με άδεια. Επιπρόσθετα, για αυτό το λόγο – ένα ρολόι που αφορά σε πολλούς καταναλωτές - καθώς και για την υπερκατανάλωση ύδατος που φαινομενικά αφορά σε έναν καταναλωτή, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κω (ΔΕΥΑΚ) επιβάλλει μέχρι και σήμερα πρόστιμο, από τότε που αντιλήφθηκε προφανώς την παρανομία, αυξάνοντας το λογαριασμό κατανάλωσης νερού σε έναν έκαστο ένοικο. Δηλαδή κάθε ένοικος, ακόμη και αυτός που θα παραλάβει το κλειδί να διαμείνει από σήμερα και εφεξής σε κάποιο οίκημα θα καλείται να καταβάλλει μέσω κοινοχρήστων πρόστιμο μέχρι και την ημέρα αποχώρησής του από το οίκημα. Δίκαιο αυτό; Θα το αφήσουμε στην κρίση σας,

- για το κομμάτι της αποχέτευσης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη και αμήχανη στιγμή να αναρωτηθούμε, πως είναι δυνατόν το έτος 2022 και για οικίες που κατασκευάστηκαν πρόσφατα, πριν μία 10ετία δηλαδή, να μην έχει προβλεφθεί η σύνδεσή της (της αποχέτευσης) στον κεντρικό αγωγό της πόλης, αλλά να προτιμήθηκε η κατασκευή βόθρου, ο οποίος – όπως διαπιστώνεται - δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ξεχειλίζοντας τακτικά, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη δυσωδία σε όλο το χώρο και η μετακίνηση των ανθρώπων που διαμένουν στον χώρο να καθίσταται αδύνατη, έως και επικίνδυνη. Είναι πραγματικά δυσάρεστο, ανθυγιεινό και αντιπαιδαγωγικό, τα παιδιά των συναδέλφων μας να παίζουν σε έναν χώρο που κατ’ ελάχιστον δυσωδεί και φιλοξενεί ακάθαρτα λύματα αποχέτευσης στην επιφάνειά του. Η δε παρελθούσα προσπάθεια της Υπηρεσίας να κατευθύνει τα εν λόγω λύματα σε άλλη περιοχή με πρόχειρες εργασίες αναχωμάτωσης, προκάλεσε αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και γείτονες, που προέβησαν σε καταγγελίες, όπως μας μετέφεραν τα στελέχη. Όσο για τις υποσχέσεις, για τακτική παρέμβαση του υπηρεσιακού λυματοφόρου, παρέμειναν υποσχέσεις, αναγκάζοντας τις/τους συναδέλφους μας να πληρώνουν οι ίδιες/οι, από τον προσωπικό τους προϋπολογισμό, ιδιώτη ιδιοκτήτη βυτιοφόρου προκειμένου κάθε 15 ημέρες να αδειάζουν τον βόθρο του συγκροτήματος. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, δρομολογείται η κατασκευή νέου βόθρου (ήδη έχουν γίνει οι εκσκαφές) αξίας περίπου δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), η οποία φέρεται να επιβαρύνει τις/τους συναδέλφους μας και όχι την Υπηρεσία, καθώς όπως λέγεται θα κληθούν τα ίδια τα στελέχη να πληρώσουν για την κατασκευή του. Ελπίζουμε η πληροφόρησή μας να είναι λανθασμένη και να μας διαψεύσετε, εμπράκτως.

Θεωρώντας ότι τα ως άνω προβλήματα δύναται να επιλυθούν άμεσα με την παρέμβασή σας, αναμένουμε από τις/τους συναδέλφους μας, που υπηρετούν στην 80 ΑΔΤΕ και διαμένουν στα ΣΟΕΠΟΠ να μας μεταφέρουν μόνο ευχάριστες εξελίξεις και όχι δυσάρεστες που να αφορούν στην αναζήτηση του καταγγέλλοντος.

Είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας ή/και διευκρίνησης.

Οι κ.κ. Α/ΓΕΣ, Δκτής ΑΣΔΕΝ και Δκτής 80 ΑΔΤΕ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και κατά την κρίση τους ενέργειες, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και επίλυσή του θέματος.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κω (ΕΥΔΑΚ) παρακαλείται όπως από τούδε και στο εξής επιβάλλει το προβλεπόμενο, κατά την άποψή της πρόστιμο, εφόσον υφίσταται πρόστιμο, στη διαχειρίζουσα των ΣΟΕΠΟΠ αρχή (80 ΑΔΤΕ), καθόσον τα οικήματα αποτελούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ως τέτοιες για οποιαδήποτε παρέμβαση επί των οποίων ήθελε γίνει, δύναται να γίνει με έξοδα και κατόπιν έγκρισης της 80 ΑΔΤΕ η δε απόφαση για ένα και μοναδικό ρολόι καταμέτρησης ύδατος δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των ενοίκων.

Η σχετική επιστολή της ΠΟΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Αυτοι που διοικουν και ενω γνωριζουν τα προβληματα δεν δινουν αμεση λυση,θα επρεπε να υποβαθμιζονται αμεσα στον βαθμο του Στρατιωτη,και για ενα χρονο να καθαριζουν στρατοπεδα ανευ εξοδου.Μονο ετσι θα διδονταν το παραδειγμα και για τους υπολοιπους που δεν ασχολουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα
    Που να αρχισουν να βγαινουν τα της Λημνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλάδα γειά σου!!!! Έτσι ήσουν πάντα,κι έτσι θα συνεχίσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοτε να πληρωνουν τελη ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΔΕΗ ΦΠΑ κλπ συμφωνα με ΑΝΤΙΚ ΑΞΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣκαι οπως πληρωνουν ολοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ και οχι να μην πληρωνουν καθολου.ΑΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ.δεν θιγονται δημοσια τετοια θεματα θα γυρισουν μπουμερανγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως αντιστοιχεί σε κάθε στρατιωτικό οίκημα,αν εννοείς αυτό,,

      Διαγραφή
  5. Πω πω που έχει φτάσει το στράτευμα με αυτήν την κυβέρνηση????? Πόσο ποιο κάτω????
    Ο απόλυτος εξευτελισμός σε όλα τα επίπεδα δυστυχώς για εν ενεργεία και για απόστρατους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή