Έγγραφο ΕΑΑΣ προς ΥΕΘΑ-ΑΝΥΠΟΙΚ για Δίκαιη Κατανομή Πόρων ΜΤ από εξοπλιστικά (Κράτηση 4%)

Έγγραφο ΕΑΑΣ προς ΥΕΘΑ-ΑΝΥΠΟΙΚ για Δίκαιη Κατανομή Πόρων ΜΤ από εξοπλιστικά (Κράτηση 4%)

Η ΕΑΑΣ απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς: ΥΕΘΑ, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την Δίκαιη Κατανομή των Πόρων Προερχομένων από την Κράτηση 4% επί των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων ΕΔ.

Αφορμή αποτέλεσαν οι πρόσφατες επιστολές του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκη προς το ΥΠΕΘΑ με τις οποίες αντιτίθεται στην καταβολή στα ΜΤ των Ενόπλων Δυνάμεων των ποσών που προέρχονται από το 4% και το 2% των εξοπλιστικών προγραμμάτων, θεωρώντας ότι με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα τα έσοδα αυτά θα εκτοξευτούν πολύ πάνω από το δημοσιονομικό πρόγραμμα προερχόμενα μάλιστα από δανεισμό της χώρας και προτείνει να τροποποιηθούν τα ποσοστά των κρατήσεων ώστε να προκύπτουν μικρότερα έσοδα των ΜΤ. Συγκεκριμένα προτείνει τα έσοδα αυτά συνολικά να μην υπερβαίνουν το μέσο όρο των ποσών της προηγούμενης πενταετίας προσαυξημένο κατά 50%.

Η ΕΑΑΣ αντικρούει κάθετα την παραπάνω προσέγγιση και επειδή οι προαναφερθέντες πόροι προέρχονται από ρυθμίσεις του ΥΠΕΘΑ υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και υποκαθιστούν, κατά κάποιον τρόπο, την ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά υπέρ επικουρικού ταμείου, η Ε.Α.Α.Σ. φρονεί ότι δικαιότερο θα ήταν η κατεύθυνση των πόρων να γίνει προς τους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ), αντί των Μετοχικών Ταμείων και με δεδομένο ότι οι συνταξιούχοι της ΕΛ.ΑΣ. ήδη λαμβάνουν εργοδοτική εισφορά μέσω του επικουρικού τους ταμείου.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

59 Σχόλια

  1. Είναι προφανής η επιθυμία του Υπ. Οικ να οδηγήσει τα Ταμεία προς τον ΕΦΚΑ. Είναι εξεταστέα, εάν πράγματι έχει υπάρξει, η πρόταση ΜΤ (δεν έχει σημασία ποιου) για να ξεπουληθεί ο ΕΚΟΕΜ (δεν έχει σημασία ποιος) στον ΕΦΚΑ. Σημειώνεται, ότι ο ΕΚΟΕΜ ενισχύει περισσότερο τους Μερισματούχους απ' ότι το ίδιο το ΜΤ. Είναι επίσης γνωστό, ποιος Πρόεδρος τίνος ΜΤ, είναι διορισμένος με συγκεκριμένο? ίσως, σκοπό. Είναι εξεταστέα (τουλάχιστον) για ποιο λόγο υπήρξε - εάν υπήρξε- πρόθεση - πρόταση εκπροσώπου ΜΤ να αποσυρθεί από δίκη από την έκβαση της οποίας διακυβεύονται εκατομμύρια. Είναι γνωστή, η πάγια πρακτική εκπροσώπου ΜΤ - δεν έχει σημασία ποιος- να εισάγει προτάσεις για δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς στοιχειώδη έστω προσέγγιση - ανάλυση αυτών. Είναι γνωστή, η αδυναμία των Επιτελείων να αντιμετωπίσουν με ολοκληρωμένες προτάσεις τα προβλήματα των ΝΠ. Είναι πασιφανής, η παντελής άγνοια επί θεμάτων ΝΠ του ΓΕΕΘΑ. Είναι ευδιάκριτη, η αδυναμία της ΓΔΟΣΥ να διαχειριστεί την επερχόμενη καταιγίδα, κυρίως γιατί, ο καθένας κοιτάζει μην θιγούν τα κεκτημένα των ημετέρων και κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς, οι από άλλο ανέκδοτο, εκπρόσωποι της ΥΕΥ. Τέλος, για τους εκπροσώπους της ΕΑΑΣ το σκεπτικό είναι γνωστό, προσεγγίζει δυστυχώς το γνωστό, ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν. Εμείς πήραμε το ΕΦΑΠΑΞ - το παχυλό - βεβαίως βεβαίως, οι λοιποί δεν βαριέσαι... . Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και όποιος πει το αντίθετο, είτε είναι παντελώς άσχετος είτε εθελοτυφλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό μετριοφροσύνη σκίζεις και όποιος πει το αντίθετο, είτε είναι παντελώς άσχετος είτε εθελοτυφλεί.

      Διαγραφή
  2. Όταν κάνεις ένα ιδιωτικό συμβόλαιο συνταξιοδότησης επιλέγεις προγράμματα και κυρίως Διαχειριστή των χρημάτων σου. Για τις εισφορές που πληρώνουμε για ΜΤ, ΕΚΟΕΜ, ΕΛΟΑ, ΒΟΕΑ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ποιος μας ρώτησε τι επιδιώκουμε, ποιος εγγυάται και κυρίως ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα χρήματά μας ή εισηγούνται για τη διαχείρισή τους? Ποιοι έχουν λογοδοτήσει ή ποιοι θα λογοδοτήσουν για την κατρακύλα του ΕΦΑΠΑΞ και πιθανότατα και του ΒΟΕΑ? Γιατί τόση δυσκινησία, γιατί τόση αβλεψία για να μην πω καρεκλομανία? Να γίνουν οι παραπάνω εισφορές προαιρετικές, νομίζω πως είναι μία καλή πρόταση, αλλιώς θα μαλώνουμε διαρκώς μεταξύ μας. Και ως γνωστό, η αλήθεια πολλές φορές ενοχλεί, αλλά δεν παύει να είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι από τους διορισμένους επικεφαλής των Ταμείων έχουν στοιχειώδεις αλλά απαραίτητες για τη θέση τους γνώσεις αναλογιστικής Επιστήμης και Διαχείρισης Κινδύνων, ποιοι γνωρίζουν έστω και λίγα, από τον τομέα της ασφαλιστικής επιστήμης? Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι Δντές, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΔΣ? Ρητορική η ερώτηση. Την άγνοια, όμως, για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, την πληρώνουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Ταμεία έχουν ηθική προς τους μετόχους και μερισματούχους τους και πιθανόν και νομική υποχρέωση (θα το ψάξω το δεύτερο) να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Οργάνων. Έχουμε δικαίωμα να ενημερωνόμαστε εγκαίρως για τις εισηγήσεις και τις προτάσεις που μας αφορούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλα από ενωσεις και ΜΤ δεν γνωρίζουμε όμως από ότι έχουμε διαβάσει ΚΥΡΙΩΣ με την ΕΑΑΣ και τους κυριους Νικολοπουλο και Ροζη κατι δεν λειτουργει σωστα.
    Οι ενωσεις ειναι ΝΠΔΔ και δεν ειναι δυνατον τα χρηματα των ΜΤ να γινονται ερμαιο στον καθε ΥΕΘΑ λες και ειναι περιουσια του ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΞΚΩΝ ΕΔ-ΣΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ.Τα χρηματα τωνΜΤ δεν αθ γινουν αυξησεις ΚΑΤΩΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ για να υαπρχιε αναλογια ΛΟΓΩ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΑΤ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    Αποκορύφωση είναι ο Ν4093/2012 εχουν γινει 9 ερωτησεις στη ΒΟΥΛΗ με 3 ερωτησεις Βουλευτων εντος 2022 και ο ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ-ΑΓΕΕΘΑ κοβουν βολτες με το αζημίωτο και σιγη ιχθυος για τον Ν4093/2012.
    Οι νεοι Προεδροι είναι από την ΝΔ και ποτε από αυτην την παραταξη χρηματα δεν λαβαμε ,επρεπε να λαβουν μεχρι οι πεθαμενοι για να δουμε χρηματα στην τσεπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν πάντως έχουν γίνει πράγματι πρόταση ή προτάσεις να πάει Ταμείο ή Ταμεία μας στον ΕΦΚΑ θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση της βάσης (μέτοχοι) και μάλιστα άμεσα. Προσωπικά θα ρωτήσω δικηγόρο για να απευθύνω επισήμως ερώτημα. Κάποια πράγματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται στα μουλωχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θέλετε και ανάρτηση των αποφάσεων των Διοικητικών Οργάνων τρομάρα σας. Εδώ ούτε τις οικονομικές καταστάσεις δεν αναρτούν. Λέω σε έναν φίλο, σχετικό με οικονομικά, ότι δεν μου έδωσαν προκαταβολή ΕΦΑΠΑΞ. Λες τον ρωτάω, το Ταμείο να μην πηγαίνει καλά? Μου λέει ότι αν δει τις οικονομικές του καταστάσεις μπορεί να εκφράσει άποψη. Τις τελευταίες που βρήκα είναι του 2019. Του 2020 δεν έβγαλαν ή σκοτώνονται στη δουλειά και δεν προλαβαίνουν να τις αναρτήσουν?. Κάτι μου είπε μετά για εκτέλεση Π/Υ ψάχνω του 2022 τίποτα, πάω στο 2021 ο τελευταίος μήνας είναι ο Νοε για Δεκ μόνο ετικέτα, αρχείο πουθενά. Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεγε κάποτε ένας αρχηγός, ωραίος τύπος ανοιχτόμυαλος, κάτι σαν Μανώλης ήταν το επώνυμο - τον ΕΚΟΕΜΣ προσέξτε αυτό είναι το μέλλον. Οπότε συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την πρόταση της ΕΑΑΣ. Θα πρέπει να ενισχυθεί ο ΕΚΟΕΜΣ. Τώρα αν αληθεύουν τα ακούσματα περί πρότασης να πάει στον ΕΦΚΑ, αν αφορούν τον ΕΚΟΕΜΣ και όχι κάποιο άλλο ΕΚΟΕΜ, τότε να πείτε από ποιον προήλθε η πρόταση να πράξουμε τα δέοντα από νομικής πλέον απόψεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλουμε να ξέρουμε με ονόματα και διευθύνσεις, ποιος ή μάλλον ποιοί @λητ@ράδες, γιατί πρόκειται περί κοινής @λητειας σε βάρος των συναδέλφων, που κάνουν αυτές τις προτάσεις περί ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, διότι πρόκειται περί "τελειωμένων καραβαναδων" με όλη την σημασία των λέξεων που βεβαίως δεν αφορούν τους υγιείς και σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους. Αυτά τα "μιάσματα" και "φτύσματα" αποτελούν τον ΕΣΜΟ των συναδέλφων και έχουν κερδίσει πολλά σε βάρος συναδέλφων είτε με μεταθέσεις σε εξωτερικά ή σε θέσεις με οικονομικές δοσοληψίες και τους προκρίνει το άθλιο κοτζαμπάσικο κύκλωμα της ραγιαδίστικης τουρκομπανανιας. Φυσικά είναι οι ίδιοι που ενώ παντελονιάσαν πλήρες εφάπαξ και ΒΟΕΑ, μετά άρχισαν το παραμύθι ότι οι στρατιωτικοί παίρνουν μεγάλο εφάπαξ και μέρισμα και πρέπει να κοπούν και το εφάπαξ να γίνει ένα σκάρτο 20χίλιαρο για ανώτατους και πολύ κάτω για τους υπόλοιπους και τα μερίσματα το πολύ από κανένα 50άρικο σύνολο. Τους ξέρουμε, τους ακούγαμε σε ενημερώσεις, μάλιστα ένας τα έκανε αυτά ερχόμενος από το πολυετή θητεία από τα εξωτερικά (ίσως και πάνω από 9 χρόνια στο σύνολό) και αρκετοί από αυτούς ήταν ή είναι ίσως ακόμη ε.ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον ΕΚΟΕΜΣ και τα μάτια μας. Αυτό είναι το Ταμείο μας!!! Το νου σας στους δούρειους ίππους που και καλά ενδιαφέρονται για το καλό των συναδέλφων του Στρατού. Αλήθεια αν πάει ο ΕΚΟΕΜΣ στον ΕΦΚΑ τι θα γίνουν οι πηγές εσόδων του? θα πάνε στο ΜΤΣ να μοιράζονται - λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία ΣΞ -ΕΛ.ΑΣ- στους προερχόμενους από την ΕΛ.ΑΣ στο μεγαλύτερο μέρος τους? Να προσέξουν οι ειδήμονες γιατί οι μηνύσεις έρχονται. Να ενημερωθούν άμεσα και υπεύθυνα οι μέτοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι έγινε πρόταση από το ΜΤΣ να μετατραπεί ο ΕΚΟΕΜΣ σε ταμείο επικουρικής ασφάλισης. Η ΠΡΌΤΑΣΗ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και επικίνδυνη. Το ίδιο απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι και η θέση της ΕΑΑΣ ότι η κράτηση 4% υπέρ ΜΤΣ είναι σε αντιστάθμισμα της εργοδοτικής εισφοράς για επικουρική σύνταξη. Αν είναι έτσι γιατι δεν ζητά την μη συμμετοχή των μερισματούχων της ΕΛΑΣ στην διανομή των πόρων αυτών. Κακώς δηλαδή συμμετέχουν .Και πάλι αποδεικνύονται ΛΙΓΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ο ΕΚΟΕΜΣ -ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ-ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ.ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ADP52 ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ADP52 ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ Κ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ Η ΕΧΕΙΣ ΓΚΡΟΥΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα έχει όλα καλώς καμωμένα το ΜΤΣ και κάνει προτάσεις και για τον ΕΚΟΕΜΣ. Ντρέπεται και η ντροπή με δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Χωρίς να έχει και την αρμοδιότητα μάλιστα. Και κυρίως χωρίς να ζητήσει την γνώμη των άμεσα ενδιαφερωμένων που είναι οι μέτοχοι και οι μερισματούχοι. Ως προς την ΕΑΑΣ θέλω να ξέρω ποιος (το συγκεκριμένο πρόσωπο εννοώ) είχε τη φαεινή ιδέα να συνδέσει την κράτηση 4% με την εργοδοτική εισφορά για επικουρική σύνταξη. Ούτε σε διατεταγμένη υπηρεσία να ευρίσκετο!!!!!! Πιστέψτε με αν γίνει δεκτό κάτι τέτοιο σε συνδιασμό και με την πρόταση του ΜΤΣ για μετατροπή του ΕΚΟΕΜΣ το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό και για το μέρισμα και για το βοήθημα.

      Διαγραφή
  17. Η τροποποίηση για τα μερίδια για να εκκαθαριστεί το ΒΟΕΑ που περιμένουν χιλιάδες δικαιούχα τέκνα δεν προβληματίζει κανέναν στο ΜΤΣ? Πως θα στείλει τον ΕΚΟΕΜΣ στον ΕΦΚΑ είναι ο καημός του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάντε καμιά πλάκα με τον ΕΚΟΕΜΣ και η έδρα του ΜΤΣ για να μην ταλαιπωρούνται κάποιοι στις διαδρομές θα μεταφερθεί σε Π. Ράλλη 1 για λόγους εγγύτητας. Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για να μην παραμυθιάζεστε η πρόταση έγινε μέσα Δεκ 21. Εκτός από τον αστυνομικό που δήλωσε αναρμόδιος και ορθά έπραξε, όλοι οι άλλοι την υπερψήφισαν. Και Αντγοι και Υπτγοι και Ταξχοι. Ε ρε σανίδα, που λέει και ένας παραπάνω, που χρειάζεται και να είναι και βρεγμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως 'εγινε τον Δεκ21. Σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες δεν ψηφίστηκε και από τον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ. Όρκο όμως δεν παίρνω.

      Διαγραφή
  20. Προτείνω να δημοσιευτεί η πρόταση ή απόφαση ή όπως αλλιώς λέγεται, στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ να ενημερωθούμε οι μέτοχοι - βοηθηματούχοι. Φαντάζομαι θα αφορά σε σοβαρή πρόταση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, επαρκώς αιτιολογημένη με σχετικούς συγκριτικούς πίνακες παροχών -εισφορών ανά βαθμό για το πριν και το μετά κλπ, διότι αν είναι τίποτα γραμμένη στο γόνατο, σας λέω Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται, ότι προσωπικά επιφυλάσσομαι να κινηθώ νομικά προς διαφύλαξη των συμφερόντων μου. Πρώτα κατά αυτού που την πρότεινε και με χωριστή αγωγή κατά αυτών που την υπερψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόταση είναι τόσο πρόχειρη που δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτήν. Ο λόγος για τον οποίο παίρνω θέση οφείλεται στο ότι η πρόταση αυτή μαζί με τη θέση της ΕΑΑΣ ότι η κράτηση 4% επί των δαπανών του Π/Υ του ΥΠΕΘΑ υπέρ των ΜΤ υποκαθιστά την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς για επικουρική σύνταξη δημιουργεί μια άκρως αρνητική δυναμική για τα συμφέροντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ( εν ενεργεία και εν αποστρατεία) ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ: Αν γίνει δεκτή η πρόταση του ΜΤ για μετατροπή του ΕΚΟΕΜΣ σε ταμείο επικουρικής σύνταξης τότε το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση της κράτησης 4% αφού πλέον το δημόσιο θα καταβάλλει εργοδοτική εισφορά. Συνοπτικά η πρόταση του ΜΤΣ έχει ως εξής: Ενοποίηση των τριών κλάδων οικονομικής ενίσχυσης μερισματούχων και ένταξη του νέου φορέα στο ΕΤΕΑΕΠ του eΕΦΚΑ. Μείωση της εισφοράς των μετόχων προς τα ΜΤ από 4,35% σε 3% και αύξηση της εισφοράς προς τον νέο φορέα από 0,85% που είναι σήμερα για τους ειδικούς κλάδους σε 3% . Διακοπή της κράτησης 10% επί του μερίσματος.. Για το εάν υπάρξουν μεταβολές και ποιες στις καταβαλλόμενες παροχές ουδεμία νύξη γίνεται. ΣΥΝΗΘΩΣ σε παρόμοιες περιπτώσεις παγώνουν οι παροχές των παλαιών δικαιούχων στο ύψος που βρίσκονταν κατά το χρόνο μετατροπής και οι νέοι λαμβάνουν αυτές που θα ελάμβαναν πριν τη μετατροπή και επί πλέον ένα ποσό ανάλογα με τα έτη συμμετοχής στο νέο φορέα . ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ οι παλαιοί δικαιούχοι θα λαμβάνουν τις ίδιες ακριβώς παροχές,απλώς αντί να λέγεται βοήθημα θα λέγεται επικουρική σύνταξη , θα μειωθεί το μέρισμα τους αφού θα μειωθούν οι εισφορές των μετόχων και ενδεχομένως και η κράτηση 4%, θα στερηθούν το δικαίωμά τους να διεκδικούν ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ΄ ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ και το μόνο που θα ωφεληθούν θα είναι η κατάργηση της κράτησης 10% επί του μερίσματος, Οι νέοι δικαιούχοι θα επιβαρυνθούν με επί πλέον εισφορά 0.80% επί των αποδοχών τους χωρίς να γνωρίζουν τι επί πλέον θα πάρουν. ΈΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!! (Ανίκανοι;;;;;Ηλίθιοι;;;;;ή ακόμα χειρότερο Βαλτοί;;;;;)

      Διαγραφή
  21. ADP52 ξέρεις πολλά. Εγώ ξέρω μόνο από ποιον διορίστηκε ο ένας και ποιους κοιτάζει να εξυπηρετήσει ο άλλος. Οπότε στο ερώτημά σου θα έλεγα, πρώτα βαλτοί και μετά ανίκανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αλήθεια οι ενώσεις μας έχουν πάρει μυρωδιά ή είναι σε γκρουπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βρε γκολ καί ξύλο, μόνο έτσι γίνονται άνθρωποι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ ΓΕΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΕΚΟΕΜΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΕΙ Η ΤΙΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανανεώστε τον άλλον και μέχρι να φύγει θα ξεπουλήσει και το ΜΤΣ στον ΕΦΚΑ όχι μόνο τον ΕΚΟΕΜΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εφ οσον γνωριζετε ποιοι ειναι αυτοι που υπονομευουν τα δικαια αιτηματα των Στρατιωτικων,βρειτε τους και πραξτε τα δεοντα.Επιστολες διαμαρτυριας και λοιπα,ειναι για τα πανηγυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. «Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

    Του νεκρού ΜΤΧ

    ΜΤΧ με τους πέντε Στρατηγούς και με τον έναν Κλάδο, Τον Κλάδο τον μονάκριβο τον πολυαγαπημένο, την είχες εικοσιτέσσαρα χρονώ κι ήλιος δε σου τον είδε! Στα σκοτεινά τον έσφιγγες, στ' άφεγγα τον αρμέγεις , στ' άστρι και τον αυγερινό ορέγεσαι τις πηγές του . Προξενητάδες ήρθανε από τον EFKA, να πάρουνε τον Κλάδο σου. Οι πέντε στρατηγοί δε θέλουνε κι ο Δημητράκης θέλει. «Στρατηγοί, κι ας τον δώσομε τον Κλάδο μας στον EFKA, αν πάμ' εμείς για Στρατηγοί, ξένοι να μην περνούμε. - Φρόνιμος είσαι, Δημητρό, μ' άσκημα απιλογήθης. Κι α μόρτει, γιε μου, PSI, κι α μόρτει, Μήτρο μου, μείωση,ποιος πάει να μου τον φέρει; - Βάλλω τον Πρόεδρο κριτή, αν τύχει κι έρτει PSI, αν τύχει κι έρτει μείωση, εγώ να σου τον φέρω». Και σαν τον εδώσανε τον Κλάδο τους στον EFKA, κι εμπήκε χρόνος δίσεχτος και μήνες κουρεμένοι κι έπεσε η πείνα γόνατο, κι οι 5 Στρατηγοί αποστρατευτήκαν, βρέθηκε το ΜΤΧ μοναχό σαν καλαμιά στον κάμπο. Σ' όλες τις κρίσεις κλαίγανε, σ' όλες μοιρολογιόταν, στου Δημητρού την κρίση ανέσπα τα μαλλιά του. «Ανάθεμά σε, Δημητρό, και μυριανάθεμά σε, οπού μου την εξόριζες τον Κλάδο μου στον ΕFKA! το τάξιμο που μου 'ταξες, πότε θα μου το κάμεις; Τον Πρόεδρο 'βαλες κριτή, αν τύχει πίκρα γή χαρά, να πας να μου τον φέρεις». Από το μυριανάθεμα και τα δυσμενή στοιχεία, η αίθουσα ΔΣ αναταράχτηκε κι ο Δημητρός εβγήκε. Κάνει το atiκa άλογο και τ' άστρο χαλινάρι, και το φεγγάρι συντροφιά και πάει να τους τον φέρει. Βρίσκει τον Κλάδο μοναχό. Από μακριά τον χαιρετά κι από κοντά του λέγει: «Άιντε, Κλάδε, να φύγομε, στο Ταμείο μας να πάμε. - Αλίμονο, Δημητράκη μου, και τι είναι τούτη η ώρα; Αν ίσως κι είναι για αύξηση, να στολιστώ και να 'ρθω, κι αν είναι μείωση γερή, πες μου το, να βάλω μαύρα να 'ρθω. - Έλα, Κλάδε, στο σπίτι μας, κι ας είσαι όπως και αν είσαι. Κοντολυγίζει το atiκa και πίσω τoν καθίζει. Στη Kολοκοτρώνη που διαβαίνανε μερισματούχοι μοιρολογούσαν, δεν μοιρολογούσαν σαν παλιά, μήτε σαν τσεπωμένοι, μόν' μοιρολογούσαν κι έλεγαν αναλογιστή ομιλία: «Ποιος είδε Κλάδο βιώσιμο να σέρνει ο χρεωκοπημένος!Άκουσες, Δημητράκη μου, τι λένε τα γερόντια; Γερόντια είναι κι ας μοιρολογούν, πεινασμένοι είναι κι ας λένε. Και παρεκεί που πάγαιναν κι άλλοι μέτοχοι τούς λένε: «Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο μεγάλο, να περπατούν οι βιώσιμοι με τους χρεοκοπημένους! Άκουσες, Δημητράκη μου, τι λένε οι μέτοχοί μας; πως περπατούν οι βιώσιμοι με τους χρεοκοπημένους. Εκλογές είναι και λαλούν και αυτοδυναμία γυρεύουν.Φοβούμαι σ', Δημητράκη μου, και Χωροφυλακίλα μυρίζεις. - Εχτές βραδίς επήγαμε πέρα στο Αρχηγείο, κι εθύμιασέ μας ο Αρχηγός με περισσή μπατσίλα». Και παρεμπρός που πήγανε, κι άλλοι μέτοχοι τούς λένε: «Για ιδές θάμα κι αντίθαμα που γίνεται στον κόσμο, Τέτοιο ζηλευτό Ταμείο να σέρνει ο χρεοκοπημένος!» Τ' άκουσε πάλι ο Κλάδος κι εράγισε η καρδιά του.Άκουσες, Δημητράκη μου, τι λένε οι μέτοχοί μας; Άφησ', Σάκη τους μετόχους κι ό,τι κι α θέλ' ας λέγουν. Πες μου, πού είναι οι μετοχές, και πού είν' τα ακίνητά σου, και οι χορηγίες οι πολλές και τ' όμορφο atiκa σου; Έχω καιρό που προάχθηκα και πέσαν οι μέτοχές μου».Αυτού σιμά, αυτού κοντά στη Κολοκοτρώνη προφτάνουν. Βαριά χτυπά του atika κι απ' εμπροστά τoυ χάθη.Κινάει και πάει o Κλάδος στον 3ο μοναχός του. Βλέπει τους λογαριασμούς γυμνούς και τις πηγές μαραμένες βλέπει τα νοσήλια ξερά, τις ΑΜΔ μαύρες, βλέπει μπροστά στην πόρτα του αποκαταστάσεις φυτρωμένες. Βρίσκει την πόρτα σφαλιστή και τα κλειδιά παρμένα. Κτυπά την πόρτα δυνατά και τα μερίδια τρίζουν.Αν είσαι φίλος διάβαινε, κι αν είσαι PSI φύγε, κι αν είσαι ο EFKA, άλλους Φορείς δεν έχω, κι o δόλιος ο Κλάδος μου λείπει μακριά στα ξένα. Σήκω, Κέλλυ μου, άνοιξε, σήκω, γλυκέ μου Κέλλυ. Ποιος είν' αυτός που μου χτυπάει και με φωνάζει Κέλλυ; Άνοιξε, Κέλλυ μου, άνοιξε κι εγώ είμαι ο ΕcωΕΜS σου». Κατέβηκε, αγκαλιάστηκαν κι χώρισαν για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέτοχε και σίγουρα όχι Αμέτοχε. Να'σαι καλά δάκρυσα από τα γέλια. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα να ξέρω τους πρωταγωνιστές ποιοι δηλ. είναι ο Μήτρος, ο Σάκης και οι λοιποί. Ευφάνταστο μπράβο.

      Διαγραφή
    3. Τόσες γραμμές ΜΕΤΟΧΕ-ΑΜΕΤΟΧΕ και ούτε μία για τον Ναύαρχο από την ΕΚΑΛΗ και ποιος΄νάναι άρραγε ο Ναύαρχος στον οποίο τρέχουν κλαίγονται οι βιώσιμοι για νάναι πάντα χορτασμένοι;;;; Ένας είναι ο Ναύαρχος που ρυθμίζει τα του ΥΕΘΑ και όλοι τον ξέρουνε και κανείς δεν μιλά.

      Διαγραφή
  28. Ο Μέτοχος - Αμέτοχος τα είπε όλα τι να πω εγώ? Κάπως έτσι ήταν/είναι τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μέτοχοι ως πότε θα είμαστε αμέτοχοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΕΤΟΧΟΣ-ΑΜΕΤΟΧΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣΔευτέρα, Απριλίου 18, 2022 2:16:00 μ.μ.

    Εκάλη ε? Ακριβά ενοίκια θα έχει από εκεί. Ο μέτοχος μπορεί να ήταν, μέχρι τώρα, αμέτοχος αλλά δεν θα γίνει ποτέ συμμέτοχος, σε ξεπούλημα ή εγχείρημα ξεπουλήματος στον ΕΦΚΑ οποιουδήποτε Κλάδου- Λογαριασμού ή και του ίδιου του Ταμείου του κατά Γην Στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ διαφωνώ με το ξεπούλημα. Άλλο αυτό όμως και άλλο τα υπονοούμενα!!!

      Διαγραφή
  31. Ρε παιδιά εγώ που είμαι άσχετος, η Κέλλυ ποια είναι, μήπως καμμιά γκόμενα του συγκαμμένου του μπάνου που φωτογραφίζεται με τα σπμπουτνικ και τα ρωσικά καπέλα δίνοντας αβαντα στον μπουτιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα λέει γλυκέ μου Κέλλυ όχι γλυκιά μου Κέλλυ, οπότε δεν τη βλέπω για γυναίκα. Και εγώ έχω κενά, ειδικά με αυτόν τον Σάκη μας έκαψε, ο κατ'άλλα επινοητικός βάσει κειμένου ΜΕΤΟΧΟΣ

      Διαγραφή
  32. Λόγω του ψιλοχαμού που έχει προκληθεί άκουσα ότι θα βγάλει ανακοίνωση το ΜΤΣ στην ιστοσελίδα του. Άντε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά το άλλο με τον τοτό το ξέρεις?

      Διαγραφή
    2. Το έχω γράψει ξανά. Η μόνη λύση είναι η προαιρετικότητα των εισφορών. Θέλεις κ. συνάδελφε να πάρεις από ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ να πάρουν τα παιδιά σου ΒΟΕΑ κλπ μαζί σου πλήρωνε να πάρεις. Εγώ, όμως, που δεν θέλω γιατί έχω κάτι ελαττώματα και ψάχνομαι σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες γιατί με υποχρεώνεις να πληρώνω εισφορές?

      Διαγραφή
  33. Προσπαθώ να καταλάβω και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά. Έγινε ο ΕΚΟΕΜΣ λέει για να ενισχύονται οι του ΣΞ, γιατί οι της ΕΛ.ΑΣ είχαν τα δικά τους Ταμεία. Οκ έχει μία λογική. Πάμε τώρα. Έφτιαξαν ΕΚΟΕΜ και το ΠΝ και η ΠΑ γιατί? Σου λέει για να έφτιαξε ο ΣΞ κάτι παίζει να φτιάξουμε και εμείς. Αν λέμε αν, στο ΜΤΣ δεν υπήρχε η ΕΛ.ΑΣ θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του ΕΚΟΕΜΣ?. Την απάντηση τη δίνω μόνος μου. ΟΧΙ. Η Διοίκηση αναγνωρίζοντας ότι η συνύπαρξη ΣΞ – ΕΛ.ΑΣ υπό μία σκέπη είχε προβλήματα, με τον Ν.1911/90 καθόρισε τον διαχωρισμό του ΜΤΣ σε δύο Ταμεία ένα στο Εθνικής Άμυνας και ένα στο Δημόσιας Τάξης. Άντε πείτε μου εσείς, γιατί εγώ είμαι άσχετος. Νόμος του κράτους γιατί δεν υλοποιήθηκε? Ποια η άποψη της σημερινής κεφαλής του ΜΤΣ? Ποια η άποψη της ΕΑΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λεβέντη με ξύνεις να σου πω το γιατί. Είναι απλό. Για να διαχωριστεί κάτι, πρέπει να προσδιοριστεί η περιουσία του καταρχήν. Όπου περιουσία, εκτός από καταθέσεις, μετοχές, κλπ είναι και τα ακίνητα. Ωχ. Πως θα μετρηθούν τα ακίνητα σε τι αξία? Στο 0,01 που λένε οι πανηγυρτζήδες που κάνουν τους ελεγκτές? Ε ρε Κομμένε για πόσα χρόνια θα πληρώνουμε τις π@π@ριές σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Αλλά μιας και γράφετε προβληματισμούς γενικότερα, λέω να γράψω και εγώ έναν. Εκτρέφω τα κάτωθι είδη Helix aspersa, Helix pomatia, Helix lucorum, Eobania vermiculata, Theba pisana, Helix lactea ή Otala lacteal, Helix godetiana και τελευταία παρατηρώ, αν και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, ότι στο όνομα Δημητρός αποκρίνονται όλα. Περίεργα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο εκπρόσωπος του κ. Πρωθυπουργού συνηγόρησε με την πρόταση που διαβάζω ότι έγινε για να πάει ο ΕΚΟΕΜΣ στον ΕΦΚΑ? την ψήφησε? Γιατί άν την ψήφησε να ξέρουμε και εμείς τι να ψηφίσουμε στις επερχόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από όσα ενδιαφέροντα ή αδιάφορα ανάγνωσα, ως πολύ καλή πρόταση συγκράτησα αυτή που αναφέρει κάποιος για ανάρτηση των αποφάσεων ΔΣ στην ιστοσελίδα των Ταμείων. Έχουμε δικαίωμα να ενημερωνόμαστε εγκαίρως. Να επιληφθεί ο ίδιος ο ΥΠΕΘΑ επί του θέματος και να δώσει σχετική εντολή. Δεν είμαστε πρόβατα να αποφασίζει ο καθένας για λογαριασμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω. Δεν μπορεί να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για
    το Ταμείο και να μην ενημερωνόμαστε. Παλαιότερα έβγαζαν καμία ανακοίνωση π.χ

    https://mts.army.gr/el/news/anakoinosi-gia-ti-dikastiki-dienexi-me-tin-picar

    https://mts.army.gr/el/news/anakoinosi-katathesis-agogis-toy-mts-kata-tis-picar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να ανέβαζε το ΜΤΣ την αναλογία εσόδων - εξόδων μεταξύ ΣΞ και ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωνόμαστε από που προέρχονται οι πόροι και που μοιράζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του ΣΟΥΒΛΙΑΡΗ. Από εκεί και πέρα οι λύσεις υπάρχουν και έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις. Διαφορετική συμμετοχή στα έσοδα συνεπάγεται διαφορετική συμμετοχή στις παροχές. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε το δικαίωμα της ενημέρωσης. ΝΑΙ στην πρόταση για κοινοποίηση των αποφάσεων των ΔΣ στην ιστοσελίδα, ΝΑΙ στην πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΟΧΙ στις ΜΟΥΛΩΧΤΕΣ αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είδαμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι η απαράδεκτη θέση της ΕΑΑΣ ότι η κράτηση 4% είναι αντιστάθμισμα της εργοδοτικής εισφοράς για επικουρική ασφάλιση. Από πού προέκυψε αυτό;; Πού είναι γραμμένο; Ποιός τους το είπε και πότε;; Έχουν καταλάβει τί συνεπάγεται η αποδοχή της θέσης αυτής;;; Ως προς την τύχη του ΕΚΟΕΜΣ μήν ανησυχείτε δεν θα γίνει τίποτα γιατί δεν μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η πρόταση ΜΤ να πάει ο ΕΚΟΕΜ στον ΕΦΚΑ, χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση μου θύμισε δύο βιβλία που διάβασα το τελευταίο διάστημα το "ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ" του THOMAS ERICSON ή ΤΟ "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ" ΤΟΥ MAXIME ROVERE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΜΕΤΟΧΟΣ-ΑΜΕΤΟΧΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣΤετάρτη, Απριλίου 20, 2022 3:34:00 μ.μ.

    ΞΑΡΘ25 Θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου. Εγώ δεν εξετάζω αν τελικά γίνει κάτι με τον ΕΚΟΕΜΣ, εξετάζω κυρίως την επάρκεια επί του θέματος των Ταμείων και μόνο -να μην παρεξηγηθώ- αυτών που μετατίθενται ή διορίζονται σε θέσεις που τους δίνουν βήμα για προτάσεις - εισηγήσεις. Από αυτή την πρόταση ειλικρινά φοβήθηκα δεν κάνω πλάκα, κυρίως γιατί, αποδείχτηκε η προχειρότητα, η έλλειψη γνώσεων για να μην πω η σκοπιμότητα όσων την εισηγήθηκαν αλλά κυρίως φοβήθηκα στη σκέψη του τι μπορεί να ακολουθήσει. Είτε αυτό είναι ΒΟΕΑ είτε όσοι ορέγονται τζάμπα το φιλέτο πανεπιστημίου και σταδίου. Όσο για την ΕΑΑΣ, φαίνεται από το έγγραφο η βιασύνη της να πει κάτι, για καμία εκδρομή σε Γράμμο και Βίτσι καλοί είναι και μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έχει δίκιο ο ΜΕΤΟΧΟΣ-ΑΜΕΤΟΧΟΣ τα περί επάρκειας όσων τοποθετούνται
    σε ΔΣ ή σε θέσεις δντών σε ΝΠ. Εξειδικευμένα θέματα που απαιτούν σε πολλές
    περιπτώσεις ειδικές γνώσεις. Εγώ ίσως να θυμάμαι έναν Πρόεδρο που
    να ήξερε και αυτός ήταν Σώματος όχι Όπλου. Αυτός με έναν Γενικό
    που είχε μακρά πορεία σε θέματα ΝΠ κάτι έκαναν. Τους τωρινούς δεν τους ξέρω
    αλλά ακούω ότι έφεραν - πέραν της προτάσεως που παραμιλάμε όλοι - και πολλές
    εσωτερικές ίντριγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολλοί Δήμοι αναρτούν τις αποφάσεις των ΔΣ τους στην ιστοσελίδα τους, γιατί όχι τα Ταμεία? Θα έπρεπε να το έχουν ήδη κάνει. Και για τα ίδια θα ήταν καλό. Θα αναβάθμιζε την ποιότητα των συνεδριάσεων, περιορίζοντας τις αερολογίες που λέει ο καθένας. Δεν μπορεί μία δαπάνη γραφικών να αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και οι αποφάσεις ΔΣ από τις οποίες κρίνεται, σε κάποιες περιπτώσεις, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, να μένουν μεταξύ ολίγων. Θα σκεφτώ σοβαρά να στείλω σχετική επιστολή στον κ.ΥΠΕΘΑ επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υπάρχει κανά νεότερο για το σενάριο του ξεπουλήματος του ΕΚΟΕΜ στον ΕΦΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή