Πότε κλείνουν οι αιτήσεις για τις 1.639 θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πότε κλείνουν οι αιτήσεις για τις 1.639 θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Λίγες ημέρες ακόμα έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση για τις 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για λιγότερο από μία εβδομάδα ακόμα έχουν περιθώριο οι υποψήφιοι να υποβάλλουν την αίτησή τους για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για τις 1.639 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η διορία των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11:59 μ.μ. και οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι για να επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει θα πρέπει να πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη και τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα μόρια και να έχουν πετύχει στις προβλεπόμενες υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, έως την Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 και ώρα 23:59, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των ενόπλων δυνάμεων, την προβλεπόμενη αίτηση - υπεύθυνη δήλωση η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητούνται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Οι 1.639 προσλήψεις αφορούν τον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα:

- 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς

- 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία

- 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό

- 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Για τις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 - 50 Μόρια

Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 - 100 Μόρια

Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 - 150 Μόρια

Μια πιστοποίηση Αγγλικών μπορεί ακόμα και να «εκτοξεύσει» την μοριοδότηση των υποψηφίων.

- Δείτε εδώ την προκήρυξη για τον Στρατό Ξηράς

- Δείτε εδώ την προκήρυξη για την Πολεμική Αεροπορία

- Δείτε εδώ την προκήρυξη για το Πολεμικό Ναυτικό

- Δείτε εδώ την προκήρυξη για το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια