ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα ΔΕΝ θα στείλει Α/Φ στην Ουκρανία-Τα όπλα που απέστειλε ΔΕΝ ελήφθησαν από Μονάδες ΕΔ

ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα ΔΕΝ θα στείλει Α/Φ στην Ουκρανία-Τα όπλα που απέστειλε ΔΕΝ ελήφθησαν από Μονάδες ΕΔ

«Ό,τι έδωσε η Ελλάδα σε επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία δεν το έδωσε αποδυναμώνοντας κάποια αμυντική δομή της χώρας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Με δύο «ΔΕΝ» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε στη Βουλή, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων, για διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι αφενός η Ελλάδα θα στείλει αεροσκάφη στην Ουκρανία και αφετέρου ότι τα όπλα που απέστειλε στην Ουκρανία ελήφθησαν από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, που έτσι εξασθένισαν, συμφώνως πάντα με τα δημοσιεύματα αυτά.

«Ό,τι έδωσε η Ελλάδα σε επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία δεν το έδωσε αποδυναμώνοντας κάποια αμυντική δομή της χώρας, δεν το έδωσε παίρνοντάς το από κάποια μονάδα πρώτης γραμμής, ούτε από κάποια μονάδα στη δεύτερη γραμμή. Έδωσε ένα ελάχιστο κομμάτι από τα αποθέματα αμυντικού υλικού και μέχρι εκεί, για να κλείνει και αυτό, διότι άκουσα και αυτό ότι ''αποδυναμώθηκαν οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας στα νησιά για να στείλουμε στρατιωτική βοήθεια''. Ούτε αυτό ισχύει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο ίδιος λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση ελληνικά αεροσκάφη, γιατί το άκουσα κι αυτό, να εισφερθούν αν θέλετε σε αυτή την υπόθεση, γιατί απλούστατα η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί παλαιάς σοβιετικής τεχνολογίας αεροσκάφη βέβαια, αλλά και αυτοί που τα χρησιμοποιούν ακόμα δε νομίζω να υπάρξει περίπτωση να τα διαθέσουν, γιατί είναι περίπλοκη η υπόθεση διάθεσης αεροσκαφών».

Αυτές οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του ΥΕΘΑ, οι οποίες ξεδιαλύνουν το τοπίο μετά τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκαν αργά χθες το απόγευμα στη διάρκεια της συνεδριάσεως της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα: «Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: α) «Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης στον τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούμενου από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), και του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούμενου από το Στρατιωτικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (CEMISS)», β) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την ανταλλαγή και αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών», γ) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της υδρογραφίας και της ωκεανογραφίας».

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Ότι και αν στείλατε,δεν το σώζετε με τίποτα δυστυχώς.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μου το τζαντίζετε το μωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλεον ολοι εχουν καταλαβει,εκτος απο καποιους καθυστερημενους, οτι την χωρα την κυβερνουν ανθελληνες.ποιο γρηγορα εστειλαν οπλα στους ουκρανους,παρα με τα χιονια νερο στους αποκλεισμενους οδηγους στην Αττικη οδο.Αυτοι ηταν,αυτοι ειναι.Κανενας ψηφο στο αποκομμα αυτο της νδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ρε ποιοι μας κυβερνούν την κρισιμότερη περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στειλατε συστημα ρουκετων αφοπλισατε τα νησια και μην λετε ψεματα στην ΒΟΥΛΗ-Επι πλεον βαλατε την Ελλαδα σαν εχθρο της ΡΩΣΙΑΣ -ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ μερες Γρηγοροπολου και Φυσσα βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας προλαβε η ΕΕ που το απαγορευσε και ετσι ΥΠΑΚΟΥΣΑΤΕ χαρι δεν κανατε στην Ελληνικη κοινωνια οτι ταχα δεν την μπλεξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ρε ποιοι μας κυβερνούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι δεν τα στερείτε από τις ε.δ., βλέπεις έχουμε τεράστια αποθέματα οπλισμού και πυρομαχικών, θα μας πείραζε να έχουμε κι αυτά που στείλατε ως εφεδρικά και να μην "μπαίνουμε στο μάτι" κανενός για τις πράξεις μας. Προσκυνήσατε πάλι, μάλιστα αφέντη, μην με αφήσεις μόνο μου όταν θα χω το θέμα μου με τον τούρκο, είδες εγώ έδωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφάσεις εν αμαρτίες αδικαιολογητες. Ρίχνει στάχτη στα μάτια και σανό στο Πόπολο. Σε ποιους απευθύνεται ο Μαρμαράς.Τι μας πέρασε; Γκάου γκάου; Ουδέποτε κατά το παρελθόν στην Ιστορία δεν έστειλε όπλα σέ κανένα ξενο κρατος η ΕΛΛΆΣ. Τα όπλα πού έστειλες κ. Μαρμαρά ήταν του Ελληνικού Λαού καί όχι δικά σου. Να εστελνες Μαρμαρά Παγγαίου πού είναι δικά σου. Ας εστελνες ιατροφαρμακευτικο υλικό, κουβέρτες, ρουχισμό και τρόφιμα. Αλλά να στέλνεις όπλα και να ρίχνεις λάδι στη φωτιά αυτό είναι έγκλημα ασυγχώρητο! ΝΤΡΟΠΗ! Πρέπει να επέλθει ΝΈΜΕΣΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. - Η ΚΎΠΡΟΣ κειται μακραν: Κ. Καραμανλης ( ΕΘΝΑΡΧΗΣ) Πρωθυπουργος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατιας.
    - Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ κειται κοντά: Κυρ. Μητσοτακης Πρωθυπουργος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατιας.

    Ο ΡΩΣΟΣ μια μέρα στην Ουκρανια ...
    Κυρωσεις!!!
    Ο ΤΟΥΡΚΟΣ 48 χρόνια εισβολης και κατοχης στην ΚΎΠΡΟ....Μουγκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΈΠΑΚΡΟΝ! ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! ΚΑΊ ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΏΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΉ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ "03/03/2022 - 17:40 | Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 18:17
    ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
    Ο Β.Ζελένσκι αποθεώνει την Τουρκία που δεν του επέβαλε κυρώσεις): «Μας βοηθάει πολύ»"
    Άλλος κερνάει (Κ.Μητσοτάκης) άλλος πίνει (Ρ.Τ.Ερντογάν)
    ( Πηγή: Pronews.gr)
    Κ. Παναγιωτοπουλε ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΌΣΟ ΕΊΝΑΙ ΝΩΡΊΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Η ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ?ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ?ΙΣΩΣ Κ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή