Υπογραφές στο Αβέρωφ για φρεγάτες-Rafale – Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου και Φλωράνς Παρλύ στο «Σαρλ Ντε Γκωλ» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Υπογραφές στο Αβέρωφ για φρεγάτες-Rafale – Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου και Φλωράνς Παρλύ στο «Σαρλ Ντε Γκωλ» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Τελετή Υπογραφής της Συμφωνίας για την Προμήθεια νέων Φ/Γ για το ΠΝ και έξι επιπλέον Α/Φ για την ΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος  και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, παρέστησαν στην υπογραφή της Συμφωνίας για την προμήθεια των 3 φρεγατών “Belh@rra” από το Πολεμικό Ναυτικό και έξι επιπλέον  μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale” στο «Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ», που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Τη Σύμβαση προμήθειας των Φρεγατών FDI HN υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και από τη γαλλική πλευρά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Naval Group”, κ. Πιερ Ερίκ Πομελέ (Pierre Eric Pommellet) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου MBDA Group κ. Ερίκ Μπερανζέ (Eric Beranger).

Tη Σύμβαση προμήθειας για τα νέα Μαχητικά Αεροσκάφη “Rafale”  υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος , ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Dassault Aviation” κ. Ερίκ Τραπιέ (Eric Trappier) και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA Group κ. Ερίκ Μπερανζέ (Eric Beranger).

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Βουλευτής ΝΔ – Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και βασικός Εισηγητής για την πρόσκτηση των νέων μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΣ.

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και της ΥΠΑΜ Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ στο Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ»

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly) επισκέφθηκαν χθες Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, το αεροπλανοφόρο του Γαλλικού Ναυτικού «Σαρλ ντε Γκωλ» το οποίο ναυλοχεί στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Φαληρικού Όρμου.

Η επίσκεψη και η ξενάγηση των δύο Υπουργών πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή υπογραφής υπογραφή της Συμφωνίας για την προμήθεια των τριών φρεγατών “Belh@rra” από το Πολεμικό Ναυτικό και έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale” που πραγματοποιήθηκε στο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η Μετάφραση ήταν εξαιρετική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει να υπογράψει Συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα το Μεταπολιτευτικο Δημοκρατικό Καθεστώς. Αναμένουμε να μας ενημερώσουν για το κόστος, τα χρονοδιαγράμματα, και τον οπλισμό που θα φέρουν.
    Διερωτωμεθα διά τα εξής: Το Δημόσιο χρέος το έφτασαν στα 400Δις€! Εφέτος έκοψαν ομόλογο 12Δις€(δανεικά)! Άραγε που θα τα βρουν τα λεφτά για να πληρώσουν ότι παραγγέλνουν; Προφανώς με δανεικά. Και με τι επιτόκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος πρέπει να πει στον Παναγιωτόπουλο για την τριμερή Γαλλίας, Τουρκίας και Ιταλίας που αποφάσισαν στη περιθώριο της συνόδου κορυφής. Ο λαός λέει για τη Γαλλία "αλλού τρως και αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή