Σταματήστε την κοροϊδία και καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.)!!!

Σταματήστε την κοροϊδία και καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.)!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είδαμε (επιτέλους) με μεγάλη καθυστέρηση τα ενημερωτικά των συντάξεων με το νέο επανυπολογισμό του ν. 4670/2020 και τα ποσά της νέας ανταποδοτικής σύνταξης, όπου αλλάζει και η προσωπική διαφορά. Όμως αλλάζουν και οι κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης και Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.) των ν.3863/10 και ν.3865/10. Ως αποτέλεσμα έρχεται αυτό των μηδενικών αυξήσεων.

2. Στις περιπτώσεις δηλαδή που η αύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης οδηγεί στην αλλαγή κλίμακας έχουμε, είτε για πρώτη φορά κράτηση υπέρ Ε.Α.Σ (όταν τα μεικτά ποσά υπερβαίνουν τα 1400 ευρώ), είτε αύξηση αυτής, η οποία «απορροφά» μέρος της αύξησης της σύνταξης και έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις εξακολουθεί να παραμένει ένα ποσό προσωπικής διαφοράς, που θα συμψηφιστεί στις τυχόν μελλοντικές αυξήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις δηλαδή η όποια αύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης, εξαιτίας των νέων συντελεστών, χάθηκε από τις κρατήσεις για Ε.Α.Σ και υγειονομική περίθαλψη. Για όσους έχουν μεικτές αποδοχές κάτω των 1400 ευρώ καλύπτεται μόνο ένα μικρό μέρος της προσωπικής διαφοράς. Με απλά λόγια με το ένα χέρι δίνεται η αύξηση και με το άλλο παίρνεται πίσω. Δυστυχώς!!!

3. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Απόστρατος Στρατηγός είχε με βάση το ν. 4387/16 μεικτή σύνταξη 1696,60 ευρώ. Με το νέο επανυπολογισμό έχει 1891,89 ευρώ. Όμως δεν λαμβάνει καμιά αύξηση, αφού απλώς μειώθηκε η προσωπική διαφορά από τα 157,24 ευρώ στα 32,52 ευρώ. Και τούτο γιατί με την αλλαγή κλίμακας (από 1400 στα 1700 ευρώ) οι κρατήσεις Ε.Α.Σ από 50,90 ευρώ ανήλθαν στα 113,51 ευρώ (από 3% στο 6%) και υγειονομικής περίθαλψης από 98,74 στα 106,70 ευρώ, ήτοι αύξηση κρατήσεων 70,57 (μόνο για Ε.Α.Σ 62,61 ευρώ). Στην τσέπη μηδέν!!!

4. Τελικά καταλήξαμε ο Στρατηγός να παίρνει σύνταξη… Λοχαγού ή ακόμη χειρότερα εργαζόμενου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ.Ε.Κ.Ο!!! Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι η αγανάκτηση των απόστρατων έχει κορυφωθεί μετά τις μηδενικές αυξήσεις και την απαράδεκτη υπερ-φορολόγηση των αναδρομικών. Η μεθόδευση και τα τεχνάσματα φανερώθηκαν. Η κοροϊδία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Το ποτήρι της οργής… ξεχειλίζει!!! Μια λύση απομένει: Καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ)!!!

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Οι στρατηγοί ας τα σκέφτονταν αυτά όταν ήταν στρατηγοί εν ενεργεία... Τώρα λούζονται τις αποφάσεις και συμπεριφορές τους... Για να μην σχολιάσει κανείς τα μετοχικά ταμεία.. 1 € έδωσε 10€ λαμβάνει.. οι μικρότεροι όταν βγουν θα πάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 8:04:00
      Πολύ σωστός.......!!!!!!!!
      Όταν έχουν πλάκα τα γαλόνια μουγκα
      Όταν βγουν στη σύνταξη κελαηδανε καί έχουν άποψη για όλα.......

      Διαγραφή
  2. Εσυ γιατι δεν διαμαρτύρεσαι; ολοι το ίδιο κανουν, οταν ειναι στην ενέργεια δεν τους νοιάζει! Σύντομα ομως το διαπιστώνουν στην σύνταξη! Το δικαστήριο μονο τους δικαστικους δικαίωσε!! Φευ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος ψηφίσει αυτό το ανθελληνικο και αντιστρατιωτικο απόκομμα της νέας δημοπρασίας να κάτσει μπροστά στον καθρέφτη του και να φασκελωσει αυτόν που βλέπει μπροστά του. Ούτε μια ψήφος στους απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας τα λέει καλά ο στρατηγός.
    Δεν μπορεί να λέει ότι ο στρατηγός παίρνει σύνταξη λοχαγου.
    Γιατί δεν εμφανίζει το τελικό πληρωτεο ποσό;
    Ας μην μιλήσουμε για τα μερίσματα από το ΜΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΕΜΕΣ.
    Εκεί να δείτε διαφορές.
    ΔΙΌΤΙ εγώ με 35 συνταξιμα χρόνια βαθμός αποστρατείας Τχου, με μισθολογικο βαθμό εν ενεργεία Σχου, παίρνω τελικό πληρωτεο πόσο σύνταξης 1122,... ευρώ και 94,... ευρώ από το ΜΤΣ και 110, .. ευρώ από το ΕΚΟΕΜΕΣ.
    Σύνολο 1326,...ευρώ.
    Και όποιος θέλει ας κάνει την σύγκριση και ας έρθει ξανά να μιλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις ΛΑΘΟΣ με τα ιδια χρονια λαμβανω πολυ παραπανω απο τα δικα σου..ΕΠΙΣΗΣ τα ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΕΚΟΕΜΣ εναι απο τα ταμεια που ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ποτε δεν ελαβαν χρηματοδοτηση απο ΔΗΜΟΣΙΟ μην τα συγκρινεις ολα μαζι.ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Και επειδή το ξέχασα τελική προσωπική διαφορά από τα 220 ευρώ στα 153 ευρώ.
    Έτσι για να έχουμε να λέμε γιατί ο καθένας τα δικά του κοιτάει.
    Χρειάζεται μια γενιά πολιτική απόφαση η οποία θα διορθωση όλες αυτές τις αδικίες που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίοι σερναμε στην κυριολεξία για μια ζωή την οικογένεια μας από εδώ και από κει και καταλήξαμε να μην έχουμε σχεδόν τίποτε και να παρακαλάμε το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα βρίσκεται στην εξουσία να μας αποδώσει αυτά που δικαιούμαστε και τα κερδίσαμε με τον ιδρώτα μας και πολλές φορές με προβλήματα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μεγάλη σύνταξη για έναν καρεκλάκια. Να γίνουν άμεσα μειώσεις τουλάχιστον 40% και ταυτόχρονα αύξηση 40% στου χαμηλοσυνταξιούχους. Ενιαία σύνταξη για όλους καθώς είμαστε όλοι ίσοι. Ισότητα στην σύνταξη τώρα . 1000€ σύνταξη για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ σωστα τα αναφερομενα στο αρθρο! Πραγματι (σαν επιμερους) καθυστερησαν πολυ να αναρτηθουν τα ενημερωτικα. Ας μην ξεχναμε ομως οτι ο ΣΥΡΙΖΑ τα ενημερωτικα μετα την 1/1/2019 (ν. 4670/20) δεν τα αναρτησε ποτε. Αναρτηθηκαν μετα τις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο νομος 4387/2016 (ν. Κατρουγκαλου) αποτελεσε την ταφοπλακα των συνταξεων, βεβαια ειχε και ελαχιστα θετικα σημεια. Ο νομος 4670/2020 (ν. Βρουτση) προσπαθησε με ''βημα χελώνας'' να διορθωσει καποια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανώνυμο 22 Μαρτίου 202201:02:00μμ
    Μπορείς να μου εξηγήσεις που κάνω λάθος και πως εσύ παίρνεις παραπάνω γραφωντας αναλυτικά όπως έγραψα και εγώ χρόνια υπηρεσίας, βαθμό αποστρατείας, μισθολογικο βαθμό,ποσό σύνταξης, μερισμάτων από ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΕΣ, κτλ.,
    Επίσης είπε κανείς κάτι διαφορετικό για το ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΕΣ;
    Εγώ έγραψα για τις διαφορές που υπάρχουν στα μερίσματα λόγω βαθμών και όχι κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1)Κύρια σύνταξη
    Μικτά 1.924
    Κρατήσεις 535
    Πληρωτεο 1.388

    2) Κύρια σύνταξη
    Μικτά 1.600
    Κρατήσεις 340
    Πληρωτεο 1.260

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη Μάνο. Επειδή σε θεωρώ σοβαρό άτομο και ότι έχεις γράψει μέχρι τώρα είναι σωστό.
    Εσύ ήσουν που απάντησες ανώνυμα;
    Και παίρνεις 2 συντάξεις;
    Άρα δεν είσαι αποστρατος.
    Όχι ότι αυτό είναι κακό, έτσι;
    Μην παρεξηγηθουμε κιόλας.
    Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Κώστα καλησπέρα.
      Σχόλια κάνω πάντα ως ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και ΟΧΙ ανώνυμα (και αναρτήσεις στο σάιτ επώνυμα). Το παραπάνω σχόλιο μου 3.44.00μμ το έκανα για ενημέρωση. Είναι κύριες συντάξεις δύο συναδελφων Μαρτίου με τα μικτά ποσά τους ,με το σύνολο κρατήσεων (έχουν και οι δύο κράτηση ΕΑΣ) και με το πληρωτεο τους. Οπότε καμία σχέση δεν έχω με παραπάνω ανώνυμο σχόλιο που μου γράφεις και δεν παίρνω εγώ τις παραπάνω δύο συντάξεις. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  12. Τελικά το ασφαλιστικό είναι μη ανταποδοτικο !!!!!! 40 χρόνια στα βαρέα και ανθυγιεινά στην ανωτέρα κλάση του ΙΚΑ στον ιδιωτικό τομέα.. και περνω καθαρά 1162.δεν παραπονιέμαι για τις συντάξεις των στρατιωτικών..καλα κάνουν οι άνθρωποι και περνούν αυτά που περνούν...όσο για σένα φίλε που λες 1000 ευρώ για όλους μάλλον δεν έχεις πληρώσει εισφορές και τα λες αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή