Σκυλακάκης για νυχτερινά Στρατιωτικών: Η πρωτοβουλία για έκδοση της ΚΥΑ ανήκει στο ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σκυλακάκης για νυχτερινά Στρατιωτικών: Η πρωτοβουλία για έκδοση της ΚΥΑ ανήκει στο ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2972/7.2.2022 ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές του πίνακα διανομής, σας γνωρίζουμε ότι:

Με τις διατάξεις του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74) καθορίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα που καταβάλλονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 127 του ιδίου νόμου θεσμοθετήθηκε η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, ενώ παράλληλα παρέχεται εξουσιοδότηση όπως καθορισθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης.

Η πρωτοβουλία για την έκδοση της ανωτέρω κοινής απόφασης, αναφορικά με τη χορήγηση της ως άνω ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, η προκαλούμενη σχετική δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, δεδομένων και των σοβαρών οικονομικών και δημοσιονομικών επιπτώσεων που προκαλεί η κρίση της πανδημίας COVID-19 και η ενεργειακή κρίση.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ OIKONOMIΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Τωρα ο ανθυγιεινος τυπος, βαζει στις απαντήσεις και την ενεργειακή δηθεν κρίση.
    Αυριο θα επικαλείται τον πολεμο στην Ουκρανία.
    Μεθαυριο την εισβολη εξωγήινων.
    Και μετα την Δευτέρα Παρουσία.
    Ξαναρωταμε: υπαρχει μια παρανομη κυβερνηση. Γιατι δεν συλλαμβάνονται οι παρανομοι;
    Οεο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταματήστε να <> τον Σκυλακάκη και τον κάθε Σκυλακάκη, τον Παναγιωτόπουλο και τον κάθε Παναγιωτόπουλο και κάντε αυτά που πρέπει. Εφόσον γίνονται όλα για τις κάλπες, δείξτε και εσείς και πείτε τους τι ακριβώς θα γίνει στις κάλπες. Αυτές τις υπουργάρες που πετάνε τα μπαλάκια δεξιά & αριστερά και περιπαίζουν τους ανθρώπους που βάσει νόμου δικαιούνται τα χρήματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://twitter.com/i/status/1503750772282077189

    Για να καταλάβετε τι περιπτωση ειναι το άτομο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Υφυπουργέ, είσαι σίγουρος ότι είναι αρμοδιότητα άλλου Υπουργείου; Ερωτώ γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι πηγαίνεις λάθος ώρα στην ολομέλεια και "κατεβάζεις" τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, άλλων Υπουργείων από αυτό που θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι και έρχεται το ΥΠΕΘΑ και σου λέει ότι δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός του για να εκδόσει την ΚΥΑ και είναι δική σου αρμοδιότητα κι εσύ ξανά απαντάς τα ίδια και πάει λέγοντας. Μέχρι πότε το δούλεμα;;; Είναι αλήθεια, ότι ο παππούς σου ήταν δοσίλογος; Έτσι θα εξηγείται το μίσος στους Έλληνες στρατιωτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή