Λαμία: Παραμένει Διοικητής ΚΕΥΠ ο Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης

Λαμία: Παραμένει Διοικητής ΚΕΥΠ ο Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης

Προήχθη σε Υποστράτηγο ο «Ταξίαρχος των εμβολίων» πρώην Διοικητής του Κέντρου Αρίστος Περρής…

Δεν αλλάζει ο επικεφαλής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), καθώς μετά τις τακτικές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, παραμένει ως Διοικητής του ο Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης.

Ο κ. Κριτσωτάκης ανέλαβε τα ηνία του Κέντρου τον περασμένο Μάρτιο από τον Ταξίαρχο Ιωάννη Ανδριώτη - που επίσης κρίθηκε διατηρητέος - και μετά από αρκετά χρόνια θα είναι ο πρώτος με δύο σερί χρονιές ως Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας.

Σημειώνουμε ότι η Απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου 2022, αναφέρει ως διατηρητέους Ταξίαρχους τους παρακάτω για το Σώμα Υλικού Πολέμου:

(9) Υλικού Πολέμου Μαυρογένη Ιωάννη του Γεωργίου ΑΜ:47464

(10) Υλικού Πολέμου Περρή Αρίστου του Παναγιώτη ΑΜ:48041

(11) Υλικού Πολέμου Ανδριώτη Ιωάννη του Πέτρου ΑΜ:48043

(12) Υλικού Πολέμου Κρητσωτάκη Μιχαήλ του Γεωργίου ΑΜ:48653

Στη συνέχεια το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ), ανακοίνωσε τους πίνακες εκτάκτων κρίσεων Ταξιάρχων Όπλων και Σωμάτων έτους 2022, όπου αναφέρονται ως προακτέοι κατ’ εκλογή (για το Σ.Υ.Π.) τους Μαυρογένη Ιωάννη και Περρή Αρίστο.

Ο τελευταίος ήταν ο Διοικητής του ΚΕΥΠ από το Μάρτιο του 2019 έως το Μάρτιο του 2020 όταν και παρέδωσε στον κ. Ανδριώτη. Χαρακτηρίστηκε και ως «Ταξίαρχος των εμβολίων», καθώς ανέλαβε το δύσκολο έργο της επιχείρησης «Ελευθερία» και την επιτυχή διανομή άνω των 5,5 εκατομμυρίων εμβολίων και 35 εκατομμυρίων self test στον «πόλεμο» κατά του κορωνοϊού, το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το καλοκαίρι του 2021 τιμήθηκε με την ηθική αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια