ΥΕΘΑ για μισθολογικό ΕΜΘ: Αυτά τα έγγραφα διαβιβάσαμε στο ΥΠΟΙΚ και αναμένεται έγκριση

ΥΕΘΑ για μισθολογικό ΕΜΘ: Αυτά τα έγγραφα διαβιβάσαμε στο ΥΠΟΙΚ και αναμένεται έγκριση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Μισθολογική προαγωγή για τους προαχθέντες σε Αξιωματικούς προελεύσεως ΟΠΥ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς για το συγκεκριμένο ζήτημα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη, μέσω της παρούσας διαδικασίας, και οι απαντήσεις μας βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, τόσο στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ όσο και σε εκείνη της Β.τ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Πάντως το ΥΠΕΘΑ, από πλευράς του, διαβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών, την 5η Νοεμβρίου 2019, με το υπό στοιχεία Φ.841/46/70393/Σ.19116/05-11-2019/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ έγγραφό μας, και την 27η Νοεμβρίου 2020, με το υπό στοιχεία Φ.841/67/80037/Σ.23911/27-11-2020/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ έγγραφό μας, σχέδιο τροπολογίας, προς εναρμόνιση της μισθολογικής με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019 (Α΄67), για τη συγκεκριμένη κατηγορία αξιωματικών, προκειμένου να συνυπογραφεί και από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Το ζήτημα αυτό τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γ.Λ.Κ, ενώ η όλη διαδικασία αποτελεί αντικείμενο επαφής με το εν λόγω Υπουργείο, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης, συνερωτώμενου Υπουργείου Οικονομικών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ δια μέσου ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ποιους δουλευεις κακομοιρη σαρδαναπαλε;Αλοιμονο στους αθλιους που πιστευουν σε εσενα και το αποκομμα σου.Σιχαμενοι προδοταροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, ναι. Δεν είσαι και Θεοδωρικάκος που εν μία νυκτί επέβαλλε νέο αναβαθμισμένο βαθμολόγιο - μισθολόγιο για τα στελέχη του, αποδεχόμενος την πρώτη ημέρα που είχε το χαρτοφυλάκιο τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ στο γραφείο του. Εσύ στέλνεις χαρτιά και νομίζεις ότι έκανες το καθήκον σου...θα το κάνουμε κι εμείς στην κάλπη. Και μην νομίζεις ότι οι ΕΜΘ είναι λίγοι. Έχουν οικογένειες από πίσω και μεγάλα παιδιά που ψηφίζουν και αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχει κάνει όλα καλά καμωμένα και μόνο με τους ΕΠΟΠ τα έχει σκατωσει

      Διαγραφή
  3. Οι Mr Spock της αυτοονομαζομενης κυβέρνησης, συνεχίζουν να ροκανίζουν (ανώδυνα νομίζουν) τον χρονο που τους απομένει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα δεν είναι στην αρμοδιότητα τους, όλα είναι σε άλλα υπουργεία...
    Αφού είστε μαριονέτες γιατί δεν πάτε σπίτι σας???? Χτες κι όλας έτσι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητω οι προσωπικες διαφορες πηραμε χοντρες αυξησεις χα χα στις καλπες θα δειτε τι αυξησεις πηραμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή