Χαρδαλιάς: Στο μισθολόγιο ΕΔ δεν συμπεριλαμβάνεται αποζημίωση για εφημερίες στρατιωτικών ιατρών

Χαρδαλιάς: Στο μισθολόγιο ΕΔ δεν συμπεριλαμβάνεται αποζημίωση για εφημερίες στρατιωτικών ιατρών

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Παπαναστάσης και Αθανάσιος Παφίλης, με θέμα «Αποζημίωση των στρατιωτικών γιατρών για την εφημερία», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το μισθολόγιο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του ν.4472/2017 (Α΄74). Στα προβλεπόμενα επιδόματα, παροχές και αποζημιώσεις του άρθρου 127 του υπόψη νόμου τα οποία καθορίστηκαν περιοριστικά, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των στελεχών, καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας, δεν συμπεριλαμβάνεται αποζημίωση για τις εφημερίες των στρατιωτικών ιατρών.

Εξαίρεση από τα προαναφερθέντα, αποτελεί η χορήγηση αποζημίωσης στο προσωπικό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), κατά το χρονικό διάστημα από την 22 Μαρτίου 2021 έως και την 07 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που ρυθμίζουν την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., με αντίστοιχη επιβάρυνση του προϋπολογισμού (Π/Υ) του Υπουργείου Υγείας.

Κατόπιν των παραπάνω, η θέσπιση αποζημίωσης εφημεριών για το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αντίστοιχης με την αποζημίωση των νοσοκομειακών ιατρών του Ε.Σ.Υ. εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.), το οποίο εξειδικεύει με ειδικούς νόμους την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ανεξάρτητα από τα παραπάνω και στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό του, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, διερευνά τη δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης στους στρατιωτικούς γιατρούς για τις εφημερίες που εκτελούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Γαλαζιοι Ιατροι,ιδου οι απολαβες σας απο αυτους που ψηφισατε.Ξαναψηφιστε τους να σας επιταξουν αμισθι και σε ιδιωτικα νοσοκομεια.Προς χαρην των φιλων τους τραπεζιτων,τοκοφλυφων και μεγαλοκαρχαριων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμως στο μισθολόγιο αναφέρεται η αποζημίωση των νυχτερινών τα οποία δεν δίνεται. Τι θα γίνει επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ@@@@@.... Ανάθεμα και αν έχουν αντίληψη του τί συμβαίνει γύρω τους!
    Απλά έχουν βολευτεί σε μια καρέκλα! Ψηφίστε τους ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή