Μεγάλη Συμμετοχή Στρατιωτικών στις Συγκεντρώσεις της ΕΣΠΕΑΜΘ σε Ορεστιάδα-Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη Συμμετοχή Στρατιωτικών στις Συγκεντρώσεις της ΕΣΠΕΑΜΘ σε Ορεστιάδα-Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή στρατιωτικών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στην Ορεστιάδα και την Κυριακή 20 Μαρτίου στην Ξάνθη, οι Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Διαλόγου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), με την συμμετοχή και αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης που πραγματοποιεί η ΕΣΠΕΑΜ/Θ προς τα μέλη της, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονλίας και Θράκης, έτσι ώστε να ακουστούν τα ερωτήματα των συναδέλφων μας και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, για τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι στρατιωτικοί είχαν αρχικά την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα και έγκυρα, για τις λύσεις που προωθούνται σε πολλά χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την ΕΣΠΕΑΜ/Θ και την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., προς την Πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος με τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου και της Ξάνθης, ώστε να ακουστούν τα ερωτήματα οι αγωνίες και οι ανησυχίες των στρατιωτικών.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν για θέματα που αφορούν: τις μισθολογικές μας διεκδικήσεις, τη διεκδίκηση αποζημίωσης Νυχτερινής Εργασίας, τις απλήρωτες περιπολίες στον Έβρο, τη Μέριμνα προσωπικού, το 40ωρο, την υγειονομική περίθαλψη, τις εξελίξεις στα θέματα σταδιοδρομίας ΑΣΣΥ – ΕΜΘ – ΕΠΟΠ, την εξασφάλιση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας κλπ.

Στα θέματα που συζητήθηκαν και στα ερωτήματα που τέθησαν δόθησαν απαντήσεις από τους συμμετέχοντες:

Νικόλαο Παναγιωτίδη, Πρόεδρο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ

Ιωάννη Σπαράγγη, Τομεάρχη της ΠΟΜΕΝΣ για θέματα Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)

Ευάγγελο Κατσούδα Αναπληρωτή Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΜΕΝΣ

Δημήτρη Στάικο Τομεάρχη Διοικητικών Θεμάτων της ΠΟΜΕΝΣ

Η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων, στην συγκέντρωση στην Ορεστιάδα όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, όσο και στην Ξάνθη, απέδειξαν στην πράξη την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, για την υπεύθυνη στάση που κράτησαν όλο αυτό το διάστημα, απέναντι σε προκλήσεις και διχαστικές τακτικές, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την καθημερινή μάχη που δίνουν για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων των Στρατιωτικών.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), με την υπευθυνότητα, την μαχητικότητα και την σοβαρότητα που την διακρίνει θα συνεχίσει από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) να πρωταγωνιστεί στις μεγάλες μάχες των Στρατιωτικών, και να εργάζεται με ζήλο και αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ όλων των στρατιωτικών, που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας μας, χωρίς αποκλεισμούς.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους δεκάδες συναδέλφους μας που ήρθαν να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους ελπίζοντας να ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους. Η παρουσία τους, αποτελεί για εμάς δείγμα τιμής και εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθήσουμε προτάσεις για την επίλυσή τους.

Με τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Επιλοχίας (ΤΘ) Συμεών Τονονίδης

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Στρατιωτικών στίς ως άνω συγκεντρώσεις και ούτε θέλω να ξέρω. Αν κρίνω όμως από τις φωτογραφίες δεν υπερβαίνουν τους 50 στη μία φωτογραφία και τους 20 στην άλλη. Εκείνο όμως που θα ήθελα να ξέρω είναι το ποσοστό των στελεχών επι του συνόλου που είναι ενεργά μέλη και στις δύο ενώσεις. Από αυτό θα διαπιστωθεί πώς αντιμετώπισαν το συνδικαλισμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια. Τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ξανα-καλπάζει η πανδημία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα το παραμυθάκι της ''πανδημίας'' προπαγανδίζετε; Σας πήραμε χαμπάρι βρε......

      Διαγραφή
    2. Να και ο αυλικος του μαξιμου.

      Διαγραφή