Στρατηγός Γκίνης: Το νοσοκομείο στη Μαριούπολη έπρεπε να φέρει ειδικές σημάνσεις προστασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στρατηγός Γκίνης: Το νοσοκομείο στη Μαριούπολη έπρεπε να φέρει ειδικές σημάνσεις προστασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Γκίνης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την επίθεση των Ρώσων σε μαιευτήριο – νοσοκομείο Παίδων στην Μαριούπολη.

Ο κ. Γκίνης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών καθώς και στις συγκρούσεις επί του ουκρανικού εδάφους.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν απαράβατοι κανόνες κατά τη διάρκεια πολεμικών συρράξεων και ποιοι είναι αυτοί ανέφερε: «Φυσικά και υπάρχουν απαράβατοι κανόνες. Οι υγειονομικές υπηρεσίες τυγχάνουν ειδικής προσοχής όπως και τα πολιτιστικά μνημεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατόπεδα αιχμαλώτων και άλλα κτίρια. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο τα κτίρια αυτά πρέπει να φέρουν ειδικές σημάνσεις ώστε να τύχουν ειδικής προστασίας».

Ο Αρχηγός ΓΕΣ σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Μαριούπολη υπογράμμισε ότι στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τον βομβαρδισμό δεν παρατήρησε να υπάρχουν στο κτίριο οι ειδικές σημάνσεις προστασίας. «Εγώ τουλάχιστον στις εικόνες και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν δεν είδα πουθενά να υπάρχουν οι σημάνσεις που προβλέπονται από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και εν προκειμένω θα πρέπει να είχε στους τοίχους του εικόνες του Ερυθρού Σταυρού είτε μεγάλα μπάνερ τα οποία φαίνονται. Ξαναλέω, από τις εικόνες που είδα, ενδεχομένως να υπήρχαν σε άλλο σημείο» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γκίνης.

Κάνοντας λόγο για παραλείψεις της ουκρανικής πλευράς επί του θέματος, είπε ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου θα έπρεπε να είχε σημάνει κατάλληλα τον χώρο».

Δείτε εδώ όσα είπε ο Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Γκίνης, στον ΑΝΤ1:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Το γιουσουφακι του ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ αναζητα να μπει σε ΑΤΥΠΟ ΚΥΣΕΑ οπως οι προκαταοχοι του Αποστολακης-Χριστοδουλου-Καμπας-Η ΣΤΗΡΙΞΗ του σε ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ- Σταματειστε την ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ γινεστε ΓΡΑΦΙΚΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγινε και στρατιωτικος αναλυτης, καποιος που εκτος των πολλων αλλων στις ημερησιες διαταγες που εβγαζε, επαναλαμβανε λογια αλλων (χωρις να αναφερει ποιος τα ειπε), παρουσιαζοντας τα για δικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κάποιος αρχηγός αποστρατευεται πρέπει να φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Πολλοί αρχηγοί έφυγαν πάνω στον χρόνο αλλά κανένας δεν ευτελιστηκε έτσι (σύμφωνα με ότι ο ίδιος δήλωσε για την άμυνα της χώρας.....) όπως ο κ. Γκίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απο που και ως που επίτιμος με 9 μήνες θητεία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή