Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 με... 2 στήλες

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 με... 2 στήλες

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ του έτους 2022 στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Στο έντυπο του ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης ΜΑΡΤΙΟΥ περιλαμβάνονται 2 στήλες: α) ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ/ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2α, ΑΡΘ. 14 (ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΣΟ), και β) ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘ. 14 & 33 (ΝΕΟ ΠΟΣΟ)*:

* ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

1. Από 1/1/2019, το ποσό της σύνταξης αναπροσαρμόστηκε (επανυπολογίστηκε) βάσει των διατάξεων των άρθρων 14 και 33 του Ν. 4387/2016. Για τον καθορισμό του νέου επανυπολογισμένου ποσού σύνταξης, ελήφθησαν υπόψη τα ασφαλιστικά δεδομένα που είναι καταχωρημένα στο οικείο μηχανογραφικό σύστημα του πρώην Φορέα Ασφάλισής σας.
2. Για τον καθορισμό της προσωπικής διαφοράς συγκρίνεται το καθαρό προ φόρου ποσό σύνταξης με βάση το προγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο, με το καθαρό προ φόρου ποσό με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
3. Σε περίπτωση που το ποσό της παλαιάς καταβαλλόμενης σύνταξης είναι μεγαλύτερο του ποσού της νέας επανυπολογισμένης σύνταξης, (δηλαδή η διαφορά είναι θετική), το επιπλέον ποσό καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων της παρ. 3α του άρθρου 14 του Ν. 4387/2016.
4. Σε περίπτωση που το ποσό της παλαιάς καταβαλλόμενης σύνταξης είναι μικρότερο του ποσού της νέας επανυπολογισμένης σύνταξης, ( δηλαδή η διαφορά είναι αρνητική), τότε το ποσό της παλαιάς καταβαλλόμενης σύνταξης προσαυξάνεται κατά το 1/5 της διαφοράς , σταδιακά και ισόποσα εντός πέντε ετών από 1/1/2019.
5. Σε περίπτωση που λαμβάνετε περισσότερες από μία συντάξεις της ίδιας κατηγορίας, διενεργείται σώρευση των συντάξεων και χορηγείται το συμφερότερο ποσό που προκύπτει από τους κάτωθι υπολογισμούς:
* Μία Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη στον έναν πρώην Φορέα και προσαύξηση σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης από τον άλλον πρώην Φορέα ή το Δημόσιο.
* Το αντίστροφο ή
* Μία Εθνική σύνταξη και δύο Ανταποδοτικές συντάξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι για να «κατεβάσετε» το ενημερωτικό σας σημείωμα εισέρχεσθε (με χρήση κωδικών TAXISNET) κάνοντας κλικ ΕΔΩ: https://apps.efka.gov.gr/ePensionStatementEFKA.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Οι συνταξεις αναπροσαρμοστηκαν και ουσιαστικα πρεπει να εγινε ενα πανω/κατω δηλ πρωτα μειωθηκαν με μικρη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ και μετα αυξηθηκαν με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ενδειξη μελλοντικες αυξησεις που δηθεν γραφουν απο...2023 ΑΣ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.Εκλογες πολυ συντομα ερχονται να φερθουν αναλογα δεδομενου οτι κοροιδεψαν ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ και στρατιωτικους για τον Ν4093/2012 στα μερισματα.Ο γαιλαντζι δηθεν ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΥΕΘΑ ανεφερε ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΨΕΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή