Παραίτηση «βόμβα» στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Παραίτηση «βόμβα» στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο υποδιοικητής της διακλαδικής ΔΕΠ, υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας

«Τριγμοί» προκλήθηκαν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ από την αιφνιδιαστική παραίτηση του υποδιοικητή της διακλαδικής διοίκησης. Ο υποδιοικητής της ΔΕΠ, υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας υπέβαλε την παραίτησή του από τις ένοπλες δυνάμεις.

Έχοντας εξειδίκευση στις Ειδικές Δυνάμεις, ο υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας έχει μακρά υπηρεσία στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετώντας ως Επικεφαλής Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, Επιτελής των επιχειρήσεων, Διευθυντής εκπαίδευσης και τέλος ως Διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο υποναύαρχος Κωστάλας έχει διατελέσει Διοικητής στο Νατοϊκό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΝΜΙOTC/ΚΕΝΑΠ) και Υποδιοικητής στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Υπήρξε υπασπιστής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και διευθυντής (MPD SENF) στο Νατοϊκό στρατηγείο (NATO ACT) στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Πριν από ένα χρόνο, στις 2 Μαρτίου 2021, προήχθη στον βαθμό του υποναυάρχου και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Οι λόγοι της παραίτησης του υποναυάρχου Στέλιου Κωστάλα από την διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου δεν έχουν γίνει γνωστοί.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Mεχρι να, και αν γινουν γνωστοι, (εκτος αν ειναι προσωπικοι λογοι πραγμα δυσκολο) μηπως προκειται για μια επαναληψη του σκηνικου με τον Δντη της Αεροποριας Στρατου του ΓΕΣ? Ο ΥΕΘΑ θα εξακολουθει να ειναι ανυπαρκτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούμε.νς μάθουμε τούς αληθινούς λόγους της παραίτησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωην υπασπιστης προεδριας της δημοκρατιας;Τι λετε ορε παιδια.Συγκινηθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσύ γιατί ειρωνεύεσαι; στο βιογραφικό του στρατιωτικού αναφέρονται όλες οι θέσεις και οι εκπαιδεύσεις του, μειζωνος και ελάσσονος σημασίας.

      Διαγραφή
  4. ΚΡΊΜΑ!! Το ΠΝ πτώχυνε δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν πραγματικά παραιτήθηκε για δικούς του προσωπικούς λόγους και τέρμα, αυτός ξέρει και καλώς έκανε και καλή πορεία από εδώ και πέρα. Εάν παραιτήθηκε για να παραιτηθεί και μετά να "ξε-παραιτηθεί", όπως ακριβώς έκαναν και κάποιοι άλλοι βολεμενοι με στενούς συγγενείς συνταξιούχους ανώτατους αξιωματικούς και όψιμα κομματικά στελέχη στην ΝΔ, τότε άσε ρε φίλε έχουμε ψωνίσει, δεν θα ξαναπάρουμε. Αυτά που προέχουν σε έναν δομημένο και καταξιωμένο αξιωματικό και τα περιμένει ο απλός άνθρωπος του μόχθου που δίνει από το υστέρημα του στις ΕΔ ανάμεσα σε πολλά αυτονόητα, είναι η αυτοεκτίμηση, η ευθύτητα, η τιμιότητα και ειδικά η τήρηση των λόγων, ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα, αλλιώς ας γραφτεί σε κανένα σύλλογο για δεντροφύτευση και διάσωση του λύκου στην Πάρνηθα, γιατί έτσι και αλλιώς στους υφιστάμενους του θα έχει χάσει κάθε νομιμότητα και θα είναι παρά μόνο στα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ε και? ουδείς αναντικατάστατος, υπάρχουν και άλλοι τουλάχιστον εξίσου καλοί. Και άλλοι έφυγαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το στράτευμα συνεχίζει την πορεία του (μάλλον ανοδική) παρά τις κλάψες κάποιων που θεωρούσαν αυτούς (και τους εαυτούς των) μεγάλη απώλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας εξηγήσει ο ΑΓΕΕΘΑ τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή