Αντγος ε.α. Λ. Τζούμης για Ουκρανική κρίση: Έχουμε επανάληψη του πολέμου της Γεωργίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντγος ε.α. Λ. Τζούμης για Ουκρανική κρίση: Έχουμε επανάληψη του πολέμου της Γεωργίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια επανάληψη του πολέμου του Πολέμου της Νότιας Οσσετίας το 2008, φαίνεται να εξελίσσεται η κρίση στην ανατολική Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση αναγνώρισης της αυτονομίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τη Μόσχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα (22/02/2022) ο αναλυτής και Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάμπρος Τζούμης, υπογράμμισε ότι πρόκειται πράγματι, για επανάληψη του πολέμου της Γεωργίας, με τη μόνη διαφορά ότι το 2008 είχαμε πρώτα την εισβολή της Ρωσίας, και μετά την αναγνώριση. Όπως και η Ουκρανία σήμερα, έτσι και η Γεωργία το 2008 είχε εκφράσει την πρόθεση να μπει στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Στρατηγός «τότε υπήρχαν στη Γεωργία δύο περιοχές, η Αμπχαζία και η Οσετία που είχαν ήδη κηρύξει την ανεξαρτησία τους, όπως τώρα το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Έτσι, η Γεωργία, υποκινούμενη από τις ΗΠΑ, εισέβαλλε στις δυο αυτές περιοχές».

Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει σήμερα και η Ουκρανία λέει ο κ. Τζούμης, «να εισβάλει στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ και να τις προσαρτήσει πάλι στο έδαφος της. Τότε με την είσοδο των γεωργιανών στρατευμάτων εισέβαλαν και τα ρωσικά στρατεύματα και σε λίγες μέρες είχαν φτάσει έξω από την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουνε σε μια ειρηνευτική διαδικασία και να αποσυρθούν όλες δυνάμεις, αναγνωρίζοντας όμως η Ρωσία την ανεξαρτησία των δύο περιοχών.

Η Ουκρανία όμως δεν μπορεί να επαναλάβει μια εισβολή όπως έκανε η Γεωργία το 2008. Ο αναλυτής τονίζει πως «υπάρχει τέτοια ανισορροπία στρατιωτικής ισχύος ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία που οποιαδήποτε κίνηση της Ουκρανίας, σε αντίδραση σε αναγνώριση της αυτονομίας, θα είναι μια πράξη αυτοχειρίας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εσενα δεν σε αφορουν αυτά από ομοιοβαθμο συναδελφο σου ?
    Γιατί το ΥΠΕΘΑ Εμπαίζει τους Απόστρατους με τον ν.4093/12;
    https://www.staratalogia.gr/2022/02/409312_22.html
    Γράφει ο Παναγιώτης Δημητριάδης Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α
    Ξεχωριστή θέση στην προπαγάνδα, κατέχει η πάντα σε δραματικό τόνο διαπίστωση ότι αυτή η χώρα δεν κατάφερε ποτέ να ενωθεί κάτω από ένα κοινό σκοπό, ή εναλλακτικά να επιδιώξει έναν κοινό στόχο, παρά μόνο όταν ο κόμπος έφτανε στο χτένι.
    Μέχρι να φτάσει εκεί όμως, ή ενδεχομένως για να φτάσει εκεί, είχαμε ήδη σφαχτεί μεταξύ μας, χωρίζοντας τα παιδιά μας σε καλά παιδιά και σε γ… τη μάνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή