ΟΒΑ: Διαμαρτυρία για ανισότητα στη μισθοδοσία τους-Ποια επιδόματα δεν καταβλήθηκαν-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

ΟΒΑ: Διαμαρτυρία για ανισότητα στη μισθοδοσία τους-Ποια επιδόματα δεν καταβλήθηκαν-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Σύμφωνα με έγγραφο της ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ με θέμα: « Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)»:

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο μεταφέρεται η διαμαρτυρία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), καθότι:

α. Αν και έχει παρέλθει τριετία (3ετία) από την πρόσληψή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και θα έπρεπε να τους καταβληθεί το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, τούτο δεν τους καταβάλλεται,

β. Δεν του καταβάλλεται επίσης το επίδομα παραμεθόριων περιοχών, αν και υπηρετούν και παρέχουν εργασία σε τέτοιες περιοχές και

γ. Στην προσπάθειά τους να συλλέξουν τα δικαιολογητικά για την άσκηση αγωγής εναντίον του Δημοσίου για τη διεκδίκηση της νυκτερινής τους αποζημίωσης, βρίσκονται σε σύγχυση, καθόσον το καθεστώς δικαιώματος σε αυτή ταυτίζεται με το ως άνω του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών.

2. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί άδικη και ανισομερής τη συμπεριφορά της Πολιτείας στους συναδέλφους μας ΟΒΑ έναντι όλων των λοιπών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ευελπιστεί ότι ενόψει της ήδη ανακοινωθείσας πρόσληψης νέων ΟΒΑ στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων θα τροποποιήσετε το μισθολογικό τους καθεστώς ώστε να είναι ίδιο με των λοιπών στελεχών, ώστε οι συνάδελφοί μας ΟΒΑ να νοιώσουν ίσοι μεταξύ ίσων.

Τα σχετικά έγγραφα:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια