Μισθολογική Αποκατάσταση Αξκων ΕΜΘ: Δείτε τις απαντήσεις Παναγιωτόπουλου και Σκυλακάκη (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Μισθολογική Αποκατάσταση Αξκων ΕΜΘ: Δείτε τις απαντήσεις Παναγιωτόπουλου και Σκυλακάκη (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου με θέμα «Μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών προέλευσης εξ’ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)», σας γνωρίζω ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών ανήκει στο συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαβιβάστηκε στο ΥΠ.ΟΙΚ. σχέδιο τροπολογίας, προς εναρμόνιση της συγκεκριμένης κατηγορίας Αξιωματικών με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019, προκειμένου να συνυπογραφεί και από το αρμόδιο ΥΠ.ΟΙΚ.

Η όλη διαδικασία, κατά την παρούσα φάση, αποτελεί αντικείμενο επαφής με το εν λόγω Υπουργείο, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης, εναπόκειται στη βούληση του ΥΠ.ΟΙΚ. Το ζήτημα αυτό τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο ΥΠ.ΟΙΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΙΚ

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1623/1-12-2021 ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Β.Οικονόμου, από πλευράς δικής μας αρμοδιότητας, σας πληροφορούμε ότι αιτήματα όπως το ζήτημα της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το μισθολογικό καθεστώς των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67) εξετάζονται κάθε φορά με βάση την κυβερνητική πολιτική κατά την κατάρτιση προπαντός του ετησίου προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Τα ίδια λεει 2 χρονια τωρα, ότι και να του πεις αυτος στον στον κοσμο του. Πινκ πονκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως πάντα η ίδια απάντηση, δηλ. ξεχάστε την αλλαγή του κλιμακίου για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πειτε του ενας να παει να τσακιστει ο κλοουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε άμα σε λένε σκυλακακη, τι περιμένεις δηλαδή, "χαΐρι"; Οι αρχαίοι λέγαν "ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ, Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν τελικά υπάρχει δημοσιονομικό κόλλημα και ελλοχεύει κίνδυνος εκτροχιασμού της δημοσιονομικής πολιτικής που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση, τότε να σταματήσει κάθε μισθολογική αύξηση σε Αξκο ή Υπαξκο που προάγεται ανεξάρτητου προέλευσης!
    …και όχι επιλεκτικά στους συγκεκριμένους Αξκους μη παραγωγικής σχολής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή