Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για νομοθέτηση αυτοτελούς φορολόγησης αναδρομικών αποστράτων

Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για νομοθέτηση αυτοτελούς φορολόγησης αναδρομικών αποστράτων

«Το ζήτημα της νομοθέτησης για αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς άπτεται θεμάτων γενικότερης φορολογικής και οικονομικής πολιτικής. Εμπίπτει, δε, στις αρμοδιότητες του συνερωτώμενου υπουργείου Οικονομικών».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης αυτοτελούς φορολόγησης των αναδρομικών».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία «συνεκτιμούν τις απόψεις και τα αιτήματα των Ενώσεων Αποστράτων και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για την διευθέτηση όλων των ζητημάτων που τους απασχολούν, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους» καταλήγει στην απάντησή του ο υπουργός.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Κ. Παναγιωτπουλε θα αναλσβετε τις ευθύνες ποτέ ως Υπουργός, ή θα τις αποποιειστε; Παραιτηθητε τέλος πάντων και πάτε στον τόπο σάς να ασχολήθηκε με το επάγγελμα του Εμπόρου Μαρμάρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μονο που προσφωνειτε με την λεξη κυριε τον συγκεκριμενο,του δινετε αξια σαν ανθρωπο.Κανενας σεβασμος σε αυτους που δεν σεβονται τον Ελληνικο Στρατο.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ........ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο θυμόσοφος μπαλκάνικος λαός λέει "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα", ενώ οι κινεζοι λένε "μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις". Τώρα λοιπόν ξανακοιταξτε τον τύπο με το "πανέξυπνο" βλέμμα και πείτε όλοι μαζί .......... Έλεγε κάποτε ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα και αυτός ο Μυλωνάκης δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες κάθε υπουργείου? ή ρίχνει πυροτεχνήματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις? Και ποιός σας είπε ότι τα θέματα που αφορούν αποστράτους πρέπει να τα φορτώνεται ο ΥΕΘΑ? Δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ότι είμαστε πλέον ληγμένα γιαουρτάκια? ή έχουν πάρει αέρα τα μυαλά μας επειδή αλληλοπροσφωνούμεθα με "Στρατηγέ" και "Στρατηγέ" και νομίζουμε ότι θα κάνουν όλοι στην άκρη? Αλήθεια ορισμένοι έχουν πάει στη ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ για να εξυπηρετηθεί και έφυγε ως Στρατηγός? Και μην τα ρίχνετε στον ΥΕΘΑ γιατί τα κλειδιά του ταμείου τα κρατάνε άλλοι. Τέλος γιατί ζητάει αυτοτελή φορολόγηση? δεν πρέπει ο καθένας να φορολογηθεί σύμφωνα με τα εισοδήματά του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά ως προς την φορολόγηση, σύμφωνα με το εισόδημα. Όμως ξεχνάς ότι:α) Μας επέστρεψαν ελάχιστα χρήματα, από τα παρανόμως παρακρατηθεντα. β)τα επέστρεψαν, μετά από δικαστικές αποφάσεις γ) τα επέστρεψαν έπειτα από πέντε χρόνια άτοκα και τώρα ζητούν το φόρο εφάπαξ ή σε έντοκες δόσεις.Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Η χρήση του είμαστε, του έχουμε και η προσπάθεια σου να δείξεις ότι ανήκεις στην "πλευρά μας, στην οικογένειά μας" αποτυγχάνει. Για τις αρμοδιότητες του υεθα στα οικονομικά και άλλα των αποστράτων θα σε παρότρυνα να ενημερωθείς λίγο καλύτερα. Για το ηλίθιο και υποτιμητικό παράδειγμα σου: Ένας άριστος επιστήμονας θα εξυπηρετηθεί και θα φύγει από την δεη ή ευδαπ ως ένας άριστος επιστήμονας;; Αιθεροβατείς "συνάδελφε" με τις παρωπίδες που έχεις φορεμένες και το ληγμένο γιαουρτάκι κράτα το για τον εαυτό σου γιατί εδώ λάθος πόρτα χτύπησες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμο Φεβρουάριο 04, 2022 10:27:00 μ.μ
      Να πεις στον υπουργό σου, που δεν τον αφορούν οι απόστρατοι και του φορτωνόμαστε να στείλει στην βουλή άμεσα εκείνο το νομοσχέδιο που "χτίζει" δυο χρόνια τώρα (ούτε το γεφύρι της άρτας) για την κράτηση του ν.4093 που αφορά στα μερίσματα μας και όπως βλέπεις δικαίως του φορτωνόμαστε...έτσι;

      Διαγραφή
    4. Κάποτε είχαμε τα τρολακια του ΣΎΡΙΖΑ, νατα τώρα μπροστά μας πάλι, με άλλη προβιά ντυμένα, που όσο φούμο κ παραλλαγή, να βάλλουν, δεν κρύβονται! Είναι δυνατόν άλλωστε, να τα αφήσει να κρυφτούν η χαρά που νοιώθουν? Θα την δείτε την άλλη χαρά, όμως, όταν έρθει η ώρα κ από ποια πόρτα θα φεύγετε τρέχοντας! Έχει ο καιρός γυρίσματα, όλα ένας τροχός που γυρίζει είναι, τώρα αισθάνεσαι καβάλα φίλε, κ το παίζεις κάμποσος, όταν θα σε πατάει ο τροχός, θα θέλουμε να έχεις την ίδια γνώμη! Κ έρχεται μάλλον σύντομα η ώρα, γιατί ήδη δείχνει ότι σπάει το φρένο, που σε κρατούσε Καβάλα! Τα ποντίκια ξέρεις, εγκαταλειπουν πρώτα, το πλοίο που βυθίζεται, για σκέψου τα λοιπόν, αυτά που γράφεις!

      Διαγραφή
  5. Είσαστε όλοι μακράν κοιμώμενοι. Είμαι και εγώ απόστρατος ανώτατος αξκος που ποτέ δεν φίλησα κατουρημένες ποδιές. Αν σας πω τις μεταθέσεις μου, μερικοί-μερικοί θα ψάχνουν στο ιντερνετ να δουν που πέφτουν. Έχω όμως τις γνώσεις και την αυτογνωσία για το τι μέλλει γενέσθαι. Το ότι κάποιοι τις απόψεις μου τις χρωματίζουν πολιτικά, αποδεικνύουν οι ίδιοι ότι είναι πολιτικά κουμάσια που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και νομίζουν ότι και όλοι οι άλλοι πράττουν αναλόγως. Όσο αφορά για τις κρατήσεις του Ν.4093, η επιστροφή είναι μεγάλη, μακάρι να μας την δώσουν, αλλά ο ταμίας λέει όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή