Γιατί πρέπει να σταματήσει άμεσα η κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης στους Στρατιωτικούς

Επιστολή ΕΣΠΕΗΠ προς Βουλευτές Περιφέρειας Ηπείρου-ΠΟΜΕΝΣ

ΘΕΜΑ: Κατάργηση εισφοράς Αλληλεγγύης στους Στρατιωτικούς

ΣΧΕΤ: Άρθρο 298 του ν. 4738/2020

H Ένωσή μας αποφάσισε να θέσει δημόσια το ζήτημα της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και στους Στρατιωτικούς για τους παρακάτω λόγους:

Με το άρθρο 298 του ν. 4738/2020 απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη Δ.Σ, ενώ απαλλαγή προβλέπεται και για το φορολογικό έτος 2020 στα εισοδήματα από κεφάλαιο, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και από τόκους. Η μοναδική κατηγορία πολιτών που υπόκειται στο εξής σε εισφορά αλληλεγγύης είναι οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα και οι συνταξιούχοι.

Ο περιορισμός της υποχρέωσης «εισφοράς αλληλεγγύης» μόνο στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους, πέρα από το γεγονός ότι επιβαρύνει τους φορολογικά συνεπέστερους πολίτες, δημιουργεί πρόβλημα ασυμβατότητας με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος που ορίζει «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Η συγκεκριμένη φορολογική επιβάρυνση μετά τον περιορισμό της σε μία μόνο κατηγορία πολιτών παύει να είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της προβλεπόμενης στο άρθρο 25 παρ. 1 δ΄ του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας. Η έξοδος της Ελλάδας από τις δεσμεύσεις των μνημονίων αίρει τη δικαιολογητική βάση ενός ειδικού φόρου που είχε εξ αρχής στενό χρονικό ορίζοντα και επιβλήθηκε λόγω έκτακτων καταστάσεων. Η συνταγματική επιταγή για αναλογική και προοδευτική φορολογική επιβάρυνση των πολιτών ανάλογα με τα εισοδήματά τους να γίνει ο ανεξαίρετος κανόνας.

Ειδικά κατόπιν του κύματος ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά που μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των οικογενειών μας ζητούμε την άμεση και αναδρομικά από 1/1/2022 παύση της υποχρέωσης της εισφοράς αλληλεγγύης.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Όσο αισθάνονται σίγουροι, ότι έχουν την πλειοψηφία,θα συνεχίζουν να μας γράφουν, μην αμφιβάλλει κανένας μας για αυτό. Όταν θα αρχίσουν να σφίγγουν τα λουριά όμως, τότε είναι η δική μας ώρα , να αποδώσουμε τα του καίσαρος. Ότι κ να τάζουν, πρέπει να το παραδεχτούμε, ότι το κάνουν για την ψήφο μας, όχι γιατί μας αγαπάνε η ότι μας έχουν κάποια ιδιαίτερη αδυναμία, επειδή μας χτυπάνε στην πλάτη προεκλογικά. Πρέπει να είμαστε αφελείς να πιστεύουμε, μετά τις τόσες σφαλιάρες που μας έχουν επιφυλάξει, διαχρονικά, ότι έχουν αλλάξει, στην αντιμετώπιση μας. Έχουν τρία τέσσερα χρόνια, δικά τους, να μας περιφρονούν, ενώ εμείς έχουμε μόνο την προεκλογική περίοδο κ την ψήφο. Δεν θα προτρέψω κανέναν, του τι θα κάνει, στο χρόνο που έχει την ανοσία κ έτοιμη την ψήφο του, ας την αξιοποιήσει, όπως νομίζει, μέχρι να αρχίσει πάλι να δέχεται, τις επόμενες καρπαζιες! ΕΣΠΕΗΠ, εσείς οτι κ αν κάνετε ( κ καλά πράττετε) ,όσο κ αν προσπαθείτε, μάταια μάλλον αγωνίζεσθε, μέχρι να νοιώσουν το λαχάνιασμα, της κάλπης, δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς, για τα δίκαια αιτήματα μας. Ρωτήστε κ τους μικροομολογιουχους, για να το διασταυρώσετε! Έχουν ιδιαίτερη πείρα. ΥΓ. Πιστεύουν κ πράττουν, με την αίσθηση ότι έχουμε κοντή μνήμη όλοι μας. Μην ξεχνάτε την ρήση, "σε δέκα χρόνια όλα θαχουν ξεχαστεί" , σε αυτη τροχοδρομουν, όλοι σε όλη, την κυβερνητική θητεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Το μόνο όπλο μας είναι η ψήφος μας.

      Διαγραφή