ΕΑΑΣ για 48 έντοκες δόσεις αναδρομικών: Θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες στις επερχόμενες εκλογές

ΕΑΑΣ για 48 έντοκες δόσεις αναδρομικών: Θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες στις επερχόμενες εκλογές

Ανακοίνωση ΕΑΑΣ σχετικά με τη «ρύθμιση» της φορολόγησης των αναδρομικών σε 48 έντοκες δόσεις

1. Τα αναδρομικά, τα οποία δικαίως επεστράφησαν στους συνταξιούχους μετά από δικαστικούς αγώνες, χωρίς βεβαίως να υπολογισθούν οι αναλογούντες τόκοι, ξαναγυρίζουν σε μεγάλο μέρος τους πίσω στο αδηφάγο κράτος, ως συνέπεια της ανάλγητης φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία 10 χρόνια και λόγω της επίμονης άρνησης των Υπουργού και Υφυπουργού Οικονομικών να δεχθούν απλές και λογικές προτάσεις.

2. Με λύπη διαπιστώνουμε ασυνέχεια και ασυνέπεια του κράτους έναντι των συνταξιούχων πολιτών του καθόσον αποφάσισε:

Τη δημοσιοποίηση, την τελευταία στιγμή, της δυνατότητας αποπληρωμής των φόρων σε 48 δόσεις, αλλά έντοκα αυτή τη φορά! Υπογραμμίζεται ότι τα αναδρομικά που νομίμως μας επεστράφησαν το 2020, δόθηκαν άτοκα και ενώ τα αρμόδια δικαστήρια επιδικάζουν έντοκη καταβολή τους και μάλιστα με επιτόκιο 6% ανά έτος.

Την υπερφορολόγηση των αναδρομικών με φορολογία κλίμακος, εν αντιθέσει με την προηγούμενη επιστροφή αναδρομικών κατά την οποία η φορολόγηση είχε γίνει αυτοτελώς με 20%.

3. Οι δόσεις για την καταβολή του φόρου επί των αναδρομικών, όπως θεσπίστηκαν, όχι μόνον ήλθαν αργά, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι συνταξιούχοι, για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

4. Είναι γνωστό ότι οι ε.α. αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ΕΔ βρέθηκαν την τελευταία δεκαετία στο στόχαστρο των περικοπών, όχι μόνο καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό απώλειας του οικογενειακού τους εισοδήματος, αλλά και λόγω του λανθασμένου επανυπολογισμού των συντάξεών τους. Η χαριστική βολή δόθηκε με την αποσύνδεση των αποδοχών των ε.α. στελεχών από τις αποδοχές των ε.ε., που δεν άλλαξε από την παρούσα κυβέρνηση, παρά τα όσα ευαγγελιζόταν προεκλογικώς ως αντιπολίτευση.

5. Θυμίζουμε ότι η Ε.Α.Α.Σ. με επιστολή στον Πρωθυπουργό, με παρέμβαση στον κ. ΥΕΘΑ και με ενημέρωση από τα ΤΣ των Παραρτημάτων μας στους τοπικούς Βουλευτές, το μείζον των οποίων συμφώνησε με τις θέσεις μας, πρότεινε:

α. Να ακυρωθεί η συγκεκριμένη φορολόγηση των αναδρομικών και να νομοθετηθεί ενιαία εφ’ άπαξ φορολόγηση 20% συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

β. Να διορθωθούν τα αναρτηθέντα εκκαθαριστικά.

γ. Να παρασχεθεί η δυνατότητα εξόφλησης σε άτοκες δόσεις,

δ. Να γίνει συμψηφισμός των ήδη εξοφλημένων με λοιπές παρούσες ή μελλοντικές οφειλές.

Οι προτάσεις μας αγνοήθηκαν. Η οργή και η απογοήτευση των χιλιάδων μελών μας και των οικογενειών τους είναι πλέον καταγεγραμμένη και με πολιτικές συνέπειες στις επερχόμενες εκλογές.

Για το ΔΣ της ΕΑΑΣ
Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. κύριοι της ΕΑΑΣ ασχολείσταί με τα ασήμαντα και δεν επικεντρωνεσθαι στο ότι οι του ναυτικού και της αεροπορίας περνούν σχεδόν διπλάσιο μέρισμα από εμάς του στρατού αυτό να επιλύσει διαφορετικά παραιτηθεί τα μη μας δουλεύεται αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν γίνατε στρατηγοί με κάθε μέσο, τότε μάλλον δεν σκεφτήκατε τις "πολιτικές συνέπειες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι της ΕΑΑΣ μεριμνάτε και τυρβάζετε περί πολλών , αφήστε τα τσάγια και τις δημόσιες σχέσεις και ασχοληθείτε με τα του οίκου σας το ΜΤΣ βουλιάζει ο 4093 δεν καταργείται μετά από 2 χρόνια σας δέχθηκε ο υπουργός και τα θέματα που θέσατε ήταν βλακείες και αρμοδιότητας άλλου και μου ασχολήσθε με τα αναδρομικά που πήραν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι , το Ν.Α.Τ και άλλοι κλάδοι και κανείς από αυτούς από αυτούς δεν κινήθηκε, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα θέματα για τους απόστρατούς του στρατού είναι η χορήγηση επιπλέον ποσοστού σύνταξης σε όσους έφυγαν ως ευδοκιμεί τερμάτισαν τες μέχρι τα 40 χρόνια και δεύτερον τα μερίσματα αν δεν μπορείτε να προσφέρεται κάποια λύση δεν είστε απαραίτητοι μόνο για κηδείες και στεφάνια ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξαναψηφηστε αυτο το ανθελληνικο εκτρωμα που λεγεται νδ.Χωρις πανες θα αφησουν τους ψηφοφορους τους.Καλα σας κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρός τους κυρίους της ΕΑΑΣ, για καμμιά κοπή πίτας , χαιρετούρες με τους πολιτικούς αλήτες είστε καλοί, μέχρι εκεί τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν έχουμε την εντύπωση ότι κάποιο πολιτικό κόμμα (με δυνατότητα να κυβερνήσει), θα δεσμευθεί και θα πράξει μετεκλογικά σύμφωνα με τα θέλω μας, τότε δεν έχουμε μάθει ούτε το α-β της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή