Η Ελλάδα στέλνει στην Ουκρανία 2 ακόμα C-130H φορτωμένα με κιβώτια όπλων και πυρομαχικών (BINTEO)

Η Ελλάδα στέλνει στην Ουκρανία 2 ακόμα C-130H φορτωμένα με κιβώτια όπλων και πυρομαχικών (BINTEO)

Σημειώνεται ότι η αερογέφυρα των ελληνικών C-130H με υλικό προς την Ουκρανία, μέσω Πολωνίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Συνεχίστηκε και σήμερα η αερογέφυρα μεταφοράς της αμυντικής βοήθειας της Ελλάδος προς την Ουκρανία, μέσω Πολωνίας, με την αποστολή δύο ακόμα μεταφορικών αεροσκαφών C-130H Hercules φορτωμένων με κιβώτια όπλων και πυρομαχικών.

Συμφώνως με πληροφορίες μας πριν από λίγη ώρα απογειώθηκαν από την 114 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως της Τανάγρας δύο αεροσκάφη C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) φορτωμένα με κιβώτια γεμάτα με τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 Καλάσνικωφ και χιλιάδες βολίδες αυτών, αμφότερα, προϊόντα κατασχέσεων σκαφών με παράνομα φορτία που τα μετέφεραν από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Συμφώνως με πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, που τυπικώς όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, όλα αυτά τα όπλα και πυρομαχικά που μεταφέρονται στην Ουκρανία πρέπει να ανήκουν στο φορτίο των 20.000 Καλάσνικωφ και περίπου 80.000 βολίδων διαφόρων διαμετρημάτων που είχαν κατασχεθεί από τους Λιμενικούς στις 8 Νοεμβρίου 2013 στη Ρόδο, σε 49 κοντέϊνερ των 20 ποδών έκαστο που μετέφερε το υπό σημαία Σιέρα Λεόνε φορτηγό σκάφος “Nour M”, το οποίο μερικές μέρες αργότερα βυθίστηκε από κακοκαιρία μέσα στο λιμάνι της Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με τα ναυτικά έγραφα του πλοίου, αυτό είχε φορτώσει το φορτίο των όπλων και πυρομαχικών που μετέφερε από την…Ουκρανία (τα όπλα είναι δηλαδή ουκρανικής προελεύσεως) και είχε ως τελικό προορισμό για την παράδοσή τους, είτε την πόλη Ταρτούς της Συρίας, είτε την Τρίπολη της Λιβύης, είτε και τα δύο μαζί, αναλόγως τις εντολές που θα έδιναν εν πλω στον κυβερνήτη του!

Αυτό το υλικό, που είναι αμιγώς ουκρανικής προελεύσεως, όπως και χιλιάδες άλλα κατασχεμένα από το Λιμενικό χιλιάδες Καλάσνικωφ (σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κατασχέσεων μεγάλων ποσοτήτων παράνομης μεταφοράς όπλων) είναι αυτό που δίνει η Ελλάδα στην Ουκρανία, επιστρέφοντας τρόπον τινά τα κατασχεμένα Ουκρανικής προελεύσεως όπλα στη χώρα παραγωγής τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με πληροφορίες μας η αερογέφυρα των ελληνικών C-130H με υλικό προς την Ουκρανία, μέσω Πολωνίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εξωτερική πολιτική χωρίς σχεδιασμό .. άμεση σύνδεση με το κυπριακό.. μην τυχόν και στείλετε στρατό εκεί.. ήδη με τον οπλισμό καταδικάστηκε η ομογένεια της περιοχής.. ότι και να γίνει πλέον οι Ουκρανοί φέρονταν άσχημα και για τους Ρώσους είναι εχθροί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή