Σχέδιο αντιμετώπισης των τουρκικών drones από το ΓΕΕΘΑ

Σχέδιο αντιμετώπισης των τουρκικών drones από το ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ της 19.01.2022:

Το ελληνικό απόρρητο σχέδιο για τα τουρκικά drones

Τι συμβαίνει όμως με τα τουρκικά drones, που το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα υπενθυμίζει με στρατιωτικά μέσα να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία κάποιων νησιών;

Υπήρξαν υπερπτήσεις drones πάνω από νησιά και από βραχονησίδες (όπως για παράδειγμα στην Κανδελιούσσα δυτικά της Νισύρου) που όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι Τούρκοι δεν αποδόθηκαν στην Ελλάδα.

Να σκεφτείτε ότι τις συνολικά 28 παραβιάσεις που καταγράφηκαν προσφάτως οι 25 έγιναν από το τουρκικό UAV και στην Αθήνα πλέον παρακολουθείται ο τρόπος που δρουν αυτά τα συστήματα στο Αιγαίο. Καταρχάς φαίνεται ότι η Κανδελιούσσα αλλά και οι νησίδες Ανθρωποφάγοι βρίσκονται στα σημεία στροφής των UAV που απογειώνονται από τα μικρασιατικά παράλια, γεγονός που σημαίνει –τουλάχιστον έως τώρα– ότι η πορεία τους είναι περίπου αυτοματοποιημένη.

Τι λένε για όλα αυτά οι επιτελείς στο ελληνικό Πεντάγωνο…

Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισής των τουρκικών drones, μου λένε, αλλά για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται, ούτε βεβαίως δίνονται λεπτομέρειες αφού το σχέδιο είναι άκρως απόρρητο.

Όπως εξηγεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος από τα τέλη του 2020 άρχισε να προετοιμάζεται το συγκεκριμένο το σχέδιο. Πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί τους επιτελείς αυτή η αυξημένη προκλητικότητα με κατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροπλάνα της Τουρκίας. Κάνουν την ίδια δουλειά που κάνει ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN235 και αυτό αντιμετωπίζεται επιτυχώς.

Σε λίγο καιρό, λένε οι επιτελείς με μια σιγουριά, ότι θα υπάρξει λύση και για τα τουρκικά drones.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Θα σηκώνονται PZL και θα ψεκάζουν, τον εναέριο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντός Τού Εναέριου Χώρου, ;;Κατέβασμα Τέρμα. ΣΕ Καπια Παραβιάσει Ένα Οπλισμένο Καταστρέφει Τα Ραντάρ, Η Κάνει Παρεμβολές Ηλεκτρονικά Πόιος Θα Το Περιμένει, Απ Το ΓΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχεδια,σχεδια,σχεδια που παντα μενουν ξεχασμενα σε καποιο συρταρι γραφειου.Κατα τα αλλα ειναι οπαδοι της ρησης του γερο καραμαν αλη ανηκωμεν εις την δυσην. Σας κοροιδευουν,μην τους πιστευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι τα UAV's που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο πρέπει να καταρρίπτονται, είτε με πυρά είτε με ηλεκτρονικά μέσα, πόσο μάλλον όταν δεν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος θα τα καταρριψει;Αυτοι που περιμενουν εντολη απο τους γραβατακηδες σφουγγοκολαριους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή