Συνδρομή ΕΔ: Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ από τον απεγκλωβισμό πολιτών [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Συνδρομή ΕΔ: Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ από τον απεγκλωβισμό πολιτών [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων για να απεγκλωβίσουν τους χιλιάδες οδηγούς που κόλλησαν στην Αττική Οδό από την κακοκαιρία «Ελπίδα»

Οι εγκλωβισμένοι οδηγούνται σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η κινητοποίηση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό οδηγών οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί.

Το συντονισμό των μονάδων οι οποίες έδρασαν επιτυχώς, ανέλαβε προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια την νύχτας βρισκόταν στο γραφείο με τους επιτελείς του, δίνοντας κατευθύνσεις στις μονάδες που επιχειρούσαν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι Ένοπλες Δυνάμεις έδρασαν ως εξής:

– Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με  έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν  αποδεσμευθεί 2 οχήματα  με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

– Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

– Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

– Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα.Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.4. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Δείτε εικόνες από την συνδρομή του Στρατού στους εγκλωβισμένους οδηγούς:

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: ΓΕΕΘΑ - iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Σημειώνεται ότι η μεταφορά και διανομή των κουβερτών και του πρόχειρου γεύματος, όπου αυτό απαιτείται, θα πραγματοποιείται με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος (69061Φ.702.16/29-11-2012, 71710/Φ.702.1/03-12-2015 έγγραφα Αρχηγείου Π.Σ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη ξεφτίλα, έβγαλαν τους μαθητές στους δρόμους και έκρυψαν τις μάχιμες μονάδες του λεκανοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν εστειλαν με φτυαρια τα κομματοσκυλα τους;Αυτους που σερνονται σαν τα σκουληκια νυχθημερων στα επιτελεια προθυμοι να εξευτελιστουν για μια καλη μεταθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη ειναι η Ελλάδα της ΝΔ σημερα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν, και του ΠΑΣΟΚ πιο πριν..
    ΕΔ, δια πάσαν νοσο και πασαν μ@@@@ς.
    Κατα τα αλλα οι κερδοσκοποι ιδιωτες "διαχείρισης εθνικων δρομων και ατικης οδού", να τσεπωνουν μονο διοδια..
    Απο τα μνημονια και το μαζι τα φαγαμε του τυχάρπαστου χοντρου πασοκου..
    Απο τις φωτιες στο Ματι και στην Εύβοια..
    Απο τις πλημμύρες και τα χιονια..
    Παντα το ιδιο μοτιβο..
    Ανευθυνοι πολιτικοι, ανυπαρκτοι κρατικοι δηθεν υπεύθυνοι κρατικοι μηχανισμοι, πετσομενα μμε..
    Μονο οι κερδοσκοποι ιδιωτες..
    Μονο οι μπαρες των διοδιων να παρεμποδιζουν στρατιωτικα οχηματα..
    Α ρε Ελλαδιτσα..
    Α ρε Ελληνα..
    Ποτε θα ξυπνησεις μονομιας, να ερθει αναποδα ο ντουνιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έστειλαν τους μαθητές. ΦΤΟΥ σας ξεφτίλες. Οι δύο Μονάδες της Αττικής που παίρνουν 4 ΗΕΕ παγίως σε μηνιαία βάση που κρύφτηκαν ή που τις έκρυψαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που σας μάρανε είναι να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες. Ο οραματοποιός του συστήματος 2+1+1=4 παραμένει στη θέση του? Μπερέ-εφέ-μπουφέ-φραπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή