Οι κρίσεις ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτη, η διελκυστίνδα και οι πραιπόσιτοι της Κατεχάκη

Οι κρίσεις ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτη, η διελκυστίνδα και οι πραιπόσιτοι της Κατεχάκη

Του Θάνου Σωτήρη

Και οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστρεψαν στο Μάρτιο. Τουλάχιστον για φέτος. Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα».

Και πως το δικαιολόγησε; Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Βολική δικαιολογία η πανδημία, όπως και για το σύνολο των κυβερνητικών «διαφοροποιήσεων» από την κανονική ροή, όμως στην περίπτωση της αστυνομίας …μπάζει!

Η λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών σε ότι αφορά στους ελέγχους και στα μέτρα που λαμβάνονται, ανάλογα με την δυναμική της πανδημίας και τις αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών και Υπουργείων, είναι δεδομένες. Οι διαταγές εκδίδονται από τους κλάδους του Αρχηγείου και όλα είναι ουσιαστικά στον αυτόματο πιλότο. Πιθανές αποστρατείες και αντικαταστάσεις ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών προφανώς και δεν μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες σε αυτό το θέμα. Άλλωστε κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνταν στο παρελθόν και εν μέσω σοβαρών επιχειρήσεων και προβλημάτων επιπέδου τρομοκρατίας στις παλιές «δύσκολες» για την αστυνομία εποχές.

Που κρύβεται λοιπόν το μυστικό; Οι παροικούντες την Κατεχάκη είναι απόλυτοι και σαφείς: η πολιτική διελκυστίνδα μεταξύ 7ου και 8ου του μεγάρου για το ποιος θα επιβάλει τους δικούς του Στρατηγούς και βέβαια τον δικό του Αρχηγό στις επερχόμενες κρίσεις.

Η υπάρχουσα κατάσταση με συγκεκριμένους αξιωματικούς σε θέσεις κλειδιά, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είχε οδηγήσει μέχρι και τον εμβληματικό της δημόσιας τάξης υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην απομόνωση μέσα στο ίδιο του το υπουργείο και τελικά στην αποστρατεία.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την πλευρά του, νέος στους λαβύρινθους της διαρκούς μάχης επικυριαρχίας στην Αστυνομία, δείχνει μέχρι στιγμής πως αντιλήφθηκε γρήγορα το τι συμβαίνει και το προσκήνιο, αλλά κυρίως στο παρασκήνιο του ιδιότυπου αστυνομικού «Βυζαντίου» με τις αυλές και τους επιδέξιους πραιπόσιτους.

Αυτό που αναμένουμε πλέον όλοι είναι τα πρόσωπα που θα προκριθούν στις εξ αναβολής κρίσεις του Μαρτίου, επιλογές που θα δείξουν και τον νικητή της διελκυστίνδας.

ΠΗΓΗ: astinomiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια