Πότε θα γίνουν οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ-Πώς το αιτιολόγησε ο Θεοδωρικάκος-Τι δεν εξήγησε στους αξιωματικούς

Πότε θα γίνουν οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ-Πώς το αιτιολόγησε ο Θεοδωρικάκος-Τι δεν εξήγησε στους αξιωματικούς

Σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο χρόνο που θα γίνουν οι κρίσεις στην αστυνομία: «Όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως και όλοι όσοι υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, αξιολογούνται καθημερινά. Οι κρίσεις θα διεξαχθούν φέτος στα τέλη Μαρτίου».

Και αιτιολογώντας την απόφασή του επεσήμανε: «Η αιτία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει πολύ μεγάλο βάρος στους ελέγχους για την πανδημία και περίπλοκα καθήκοντα αυτή την περίοδο. Επομένως οι κρίσεις που φέρνουν αλλαγές είναι προτιμότερο να γίνουν αφού έχει περάσει αυτή η περίοδος. Άλλωστε μέχρι το 2016 οι κρίσεις γίνονταν τον Μάρτιο».

Τί δεν εξήγησε στους αξιωματικούς ο Υπουργός για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ

Τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία δεν θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου, δεν εξήγησε στους αξιωματικούς του Σώματος, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο bloko.gr, καθώς κανένας με τον οποίο συνομιλήσαμε δεν θεώρησε ότι η εμπλοκή της ΕΛΑΣ στη διαχείριση τής πανδημίας είναι τέτοια, που να επιβάλει την αναβολή των κρίσεων.

Πρακτικά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οι κρίσεις των Αξιωματικών θα παραταθούν το πολύ για έναν μήνα, εάν αναλογιστεί κανείς πως οι μέχρι τώρα προβλέψεις έλεγαν ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του Φεβρουαρίου και ο κύριος υπουργός μίλησε για Μάρτιο.

«Σε αυτές τις 15 - 30 ημέρες θα έχει αλλάξει η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα;» ρωτούν το bloko.gr αξιωματικοί, χωρίς φυσικά να μπορούν να λάβουν απάντηση.

Για να γίνουν οι κρίσεις τον Μάρτιο, είναι απαραίτητο ή ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα ή μία απόφαση τού Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για δίμηνη παράτασή τους.

ΠΗΓΗ: bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια