Αποζημίωση και στο ΥΠΕΘΑ από την Αττική Οδό ζητούν οι Στρατιωτικοί-Πώς το εξηγούν

Αποζημίωση και στο ΥΠΕΘΑ από την Αττική Οδό ζητούν οι Στρατιωτικοί-Πώς το εξηγούν

Γιατί η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ζητά να αποζημιωθεί και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Να απαιτηθεί αποζημίωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την ιδιωτική εταιρία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΣ η αποζημίωση θα αφορά στον καθαρισμό του οδοστρώματος της Αττικής Οδού από τα χιόνια – από προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων– «προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια».

Πώς το εξηγούν οι Στρατιωτικοί

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΣ ζήτησε «να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις ισχύουσας υπουργικής απόφασης (υπ΄ αριθμ. Φ.800/373010/Σ.439/2018 ΥΑ υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 535, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών και οικονομική τακτοποίηση δοσοληψιών Ενόπλων Δυνάμεων»), όπως τούτη τροποποιήθηκε και ισχύει, ώστε να απαιτηθεί αποζημίωση του ΥΠΕΘΑ από την ιδιωτική εταιρία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.», που διαχειρίζεται την Αττική Οδό και λαμβάνει τα κέρδη από τη χρήση της, για τις εργατοώρες που εργάσθηκαν οι στρατιωτικοί και οι οπλίτες θητείας και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του οδοστρώματος της Αττικής Οδού από τα χιόνια, προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια. Οι τυχόν δε κρατήσεις να αποδοθούν στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Το σχετικό έγγραφο προς ΥΕΘΑ:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Που ήταν η ΠΟΕΣ όταν ο στρατός από το πρωί έως το βράδυ έστηνε τα χοτ σποτ; Μήπως η αποζημίωση ζητήτε ανάλογα πια παράταξη είναι στην κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστός ο ανώνυμος...
    Επίσης πρέπει να να αποζημιωθει αδρά ο στρατός για προσωπικό και μηχανήματα. Και να σταματήσουν τα οχήματα του στρατού και του δημοσίου να πληρώνουν διόδια στην Αττική οδό...
    Όταν το είδα πριν χρόνια βγήκα από τα ρούχα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή