Συνάντησης Α/ΓΕΣ με Βουλευτή Μαραβέγια για αναβάθμιση ΕΔ στη Μαγνησία-Τι συζητήθηκε

Συνάντησης Α/ΓΕΣ με Βουλευτή Μαραβέγια για αναβάθμιση ΕΔ στη Μαγνησία-Τι συζητήθηκε

Η προοπτική αναβάθμισης της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων στη Μαγνησία, μέσω της υλοποίησης συνδυαστικών προγραμμάτων, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο κ. Χαράλαμπο Λαλούση.

Μετά από σειρά συναντήσεων του βουλευτή με εκπροσώπους του κλάδου στη Μαγνησία και την ιεράρχηση των αιτημάτων που υποβλήθηκαν, ο κ. Μαραβέγιας συζήτησε με τον Αρχηγό ΓΕΣ τρόπους αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και του ρόλου του στρατού. Ο βουλευτής τόνισε πως η τοπική κοινωνία θορυβήθηκε στο παρελθόν από τα σχέδια απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, με σύσσωμους τους φορείς να αντιδρούν και να διεκδικούν όχι μόνο την παραμονή αλλά και την ενίσχυση των υποδομών στο Νομό. Στο πλαίσιο αυτό ο επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη δημιουργίας νέου βαφείου στο 307 ΠΕΒ Στεφανοβικείου και αναβάθμισης του 304 ΠΕΒ, στο Βελεστίνο, με νέα τεχνικά τμήματα, στελεχωμένα με ειδικευμένο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν συγκεκριμένα θέματα για τη βελτίωση των υποδομών και εγκαταστάσεων του στρατού στη Μαγνησία, ώστε να εξυπηρετούνται οι νέοι σχεδιασμοί, να αξιοποιούνται εξοπλιστικά προγράμματα και να αναπτύσσονται χρήσιμες συνεκπαιδεύσεις για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Ωστόσο, ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να επισημάνει στον Αρχηγό ΓΕΣ και την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, στη Λάρισα, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας για την καλύτερη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας συνεχάρη τον κ. Λαλούση για το κοινωνικό έργο των ενόπλων δυνάμεων εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και το 2022 θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία και να συνεισφέρουν ενεργά με μέσα και προσωπικό, όταν και όπου οι περιστάσεις το απαιτήσουν. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν να είναι ετοιμοπόλεμες, αξιόμαχες και να εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα, υπερασπιζόμενες την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια