Έγγραφο ΓΕΣ: Άρση Καταληκτικής Ημερομηνίας Έκδοσης ΠΔ για Ημερήσια Αποζημίωση-Επί 6 έτη «καθηλωμένη» στα 29,35€

Έγγραφο ΓΕΣ: Άρση Καταληκτικής Ημερομηνίας Έκδοσης ΠΔ για Ημερήσια Αποζημίωση-Επί 6 έτη «καθηλωμένη» στα 29,35€

Παράταση πήρε και φέτος, η μειωμένη αποζημίωση για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στο εσωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι οι συνεχιζόμενες παρατάσεις, δίνονται από την 1-1-2016 και τα στελέχη αποζημιώνονται με το ποσό των 29,35€ μικτά, ενώ των υπολοίπων Δημοσίων υπαλλήλων έχει αυξηθεί στα 40,00€.

Δείτε τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο της ΔΟΙ/ΓΕΣ με ημερομηνία 10 Ιαν. 2022 και θέμα «Οδοιπορικά Έξοδα Στρατιωτικού Προσωπικού [Δαπάνες Μετακίνησης Εσωτερικού (Αρση Καταληκτικής Ημερομηνίας Έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος)]»:

1. Σας γνωρίζουμε κατόπιν του (στ) σχετικού, ότι σύμφωνα με το άρθρο 87 του (ε) ομοίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), άρθηκε η καταληκτική ημερομηνία του άρθρου 15 του (β) σχετικού θεσμικού πλαισίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για την έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις δαπάνες μετακίνησης εσωτερικού και την αποζημίωση εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

2. Συναφώς, μέχρι την έκδοση του εν λόγω ΠΔ εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του (α) σχετικού, καθώς και τα καθοριζόμενα στα (γ) και (δ) όμοια.

3. Οι ΜΔ-ΣΧΗΜ/ΔΟΙ, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την ενημέρωση του στρατιωτικού προσωπικού των Μονάδων - Υπηρεσιών υπαγωγής τους.

Το σχετικό έγγραφο:

Υπενθύμιση ιστολογίου μας staratalogia.gr:

Το άρθρο 15 της υποπαραγράφου Δ.9 της παρ. 9 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α'/14-08-2015) αναφέρεται στις δαπάνες μετακίνησης στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, οι οποίες για 6 έτη (από 01-01-2016) μένουν «καθηλωμένες» στα 29,35€ μικτά. Για να ισχύει ο νόμος και να λαμβάνουν τα στελέχη ΕΔ και ΣΑ το ποσό των 40 ευρώ ανά ημέρα, όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι [άρθρο 11 της υποπαραγράφου Δ.9 της παρ. 9 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94Α'/14-08-2015)], θα έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα καθόριζε «το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωσης εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ωστόσο, επειδή ο νομοθέτης το είχε προβλέψει, το ενδεχόμενο καθυστέρησης, είχε προσθέσει ακόμα μία δικλείδα ασφαλείας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ): «Μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος του προηγούμενου εδαφίου, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των ανωτέρω στελεχών».

Έτσι λοιπόν συνεχίζεται να μην επιλύεται το πρόβλημα και να παραμένει η καταβολή μειωμένης αποζημίωσης στα 29,35 ευρώ σε Στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Χαχαχαχα
    Ασχετες διαταξεις, σε ασχετους νόμους, με ασχετες προβλεψεις.
    Που και σχετικές να ήταν κλήθηκαν ασχετοι βουλευτες και τις ψήφισαν.
    Αυτη ειναι η Ελλαδα.
    Αυτο ειναι το κράτος της ΝΔ τωρα, του ΣΥΡΙΖΑ πιο πριν και του ΠΑΣΟΚ πιο παλια..
    Αυτοι ειναι οι πολιτικοι και τα κόμματα τους.
    Αυτο είναι το επιπεδο των πολιτικων της χωρας.
    Δεν σωνομαστε.
    Απλα βολοδερνουμε μεταξυ εθνομηδενιστων αριστερων, και δεξιας της αρπαχτης και της λαμογιας.
    Δεν σωνεται η Ελλαδιτσα. Παρτε το χαμπάρι.
    Οσο θα υπαρχουν Μητσοτακηδες, Καραμανληδες, Τσιπρες, Παπανδρεηδες, Σαμαραδες, Βενιζεληδες, και λοιποι παρελκομενοι, η Ελλαδα δεν θα σωνεται. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σωθεί; από τύχη και μόνο ζούμε όπως ζούμε σε αυτή τη χώρα. Όχι Β' κατηγορία αλλά ούτε τοπικό δεν είμαστε...

      Διαγραφή
  2. Ο στρατός (συγκεκριμένα) είναι χιλιετίες πίσω απ' το πολιτισμό,και κάθε τι καλό που μπορεί να του δίνουν,το βλέπει με καχυποψία έως κι αρνητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή