ΕΠΟΠ: Αναφορά στη Βουλή για παραμονή πέραν των 50 ετών όσοι επιθυμούν και όχι ΕΟΘ

ΕΠΟΠ: Αναφορά στη Βουλή για παραμονή πέραν των 50 ετών όσοι επιθυμούν και όχι ΕΟΘ

Αναφορά (1076/14-01-2022) προς τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε, ο Βουλευτής Πέλλας Καρασμάνης Γεώργιος, την επιστολή της ΠΟΜΕΝΣ, με την οποία ζητά λύση στο συνταξιοδοτικό-βαθμολογικό των ΕΠΟΠ

Η ΠΟΜΕΝΣ και η Γραμματεία ΕΠ.ΟΠ/ΠΟΜΕΝΣ με νέο έγγραφό τους προς τον ΥΕΘΑ, ζητούν-υπενθυμίζουν τα παρακάτω:

α. Όλοι οι ΕΠ.ΟΠ πρέπει να έχουν δικαίωμα στην επιλογή της παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα και με την πρόταση που έχουμε καταθέσει με το (α) όμοιο έγγραφο της Ομοσπονδίας την 25 Ιουνίου 2020 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για να υφίσταται η δυνατότητα συμπλήρωσης πλήρης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ούτως ώστε η σύνταξη που θα λαμβάνει το προσωπικό να βρίσκεται σε αναλογία με τις αποδοχές ενέργειας και να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση του. Στην περίπτωση δε που η Υπηρεσία επιλέγει την αποστρατεία συναδέλφων, είτε στα πλαίσια των κρίσεων, είτε λόγω ηλικιακού ορίου, κάτω των 60 ετών που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να καταβάλει η ίδια η Υπηρεσία, τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου για το υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τα 40 έτη υπηρεσίας ή το 60 έτος της ηλικίας.

β. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προοπτική εφαρμογής λύσεων τύπου Ε.Ο.Θ. θέτοντας στελέχη Εκτός Οργανικών Θέσεων όπως καθορίζεται στο άρθρο 39Α του ΝΔ 445/1974 οδηγώντας τους συναδέλφους μας σε ομηρία και αντιπαλότητα μεταξύ τους.

γ. Ένταξη των ΕΠ.ΟΠ στις διατάξεις του Ν.4609/19 άρθρο 10 παρ. 23 όπου καταργεί τα ηλικιακά όρια για τους ομοιόβαθμους τους Μονίμους Υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών και Βαθμολογική Αναμόρφωση του θεσμού σύμφωνα με  σχετική πρότασή της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Επίσης καλούν:

α. Την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία σε διάλογο, ώστε να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες λύσεις για την επίλυση του συνταξιοδοτικού – βαθμολογικού ζητήματος των Μονίμων Υπαξιωματικών προερχόμενους από τον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και οι οποίες τυγχάνουν ρεαλιστικής εφαρμογής εναρμονίζοντας το χρόνο αυτεπάγγελτης αποστρατείας με τον χρόνο που απαιτείται για τη συμπλήρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

β. Όλους τους Επαγγελματίες Οπλίτες να στηρίξουν με την εγγραφή και την συμμετοχή τους, στα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη.

Η σχετική αναφορά ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια