Αυτές είναι οι Προτεραιότητες ΥΠΕΘΑ για το 2022-Τι περιλαμβάνει το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αυτές είναι οι Προτεραιότητες ΥΠΕΘΑ για το 2022-Τι περιλαμβάνει το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Στην ιστοσελίδα του government.gov.gr αναρτήθηκε το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με όλες τις προτεραιότητές του για το 2022.

Ειδικότερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Εγγύηση της Ασφάλειας της Άμυνας της Χώρας

- Αριθμός εξοπλιστικών προγραμμάτων που ενεργοποιούνται: 45 Ετησίως. Αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα που ενεργοποιούνται με μέριμνα των Γενικών Επιτελείων.

- Αριθμός εξοπλιστικών προγραμμάτων που συμβασιοποιούνται: 50 Ετησίως. Αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα που συμβασιοποιούνται με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

- Ποσοστό κάλυψης της οροφής του υπηρετούντος προσωπικού:Βελτίωση δείκτη στο 90% Ετησίως. Αφορά στην αύξηση του μονίμου προσωπικού από το υφιστάμενο 87%, στο 90% της προβλεπόμενης οροφής του προσωπικού μέσω προσλήψεων και αύξησης των εισακτέων στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

• Εξασφάλιση Επάρκειας Αμυντικού Εξοπλισμού

- Λειτουργία Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ)

- Εθνικό Τυφέκιο: Αντικατάσταση του υφιστάμενου τυφεκίου λόγω παλαιότητας, με νέο αυξημένων δυνατοτήτων στη παραγωγή του οποίου θα συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

- Εθνικό Όχημα: Αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου οχημάτων γενικής χρήσης λόγω παλαιότητας, με νέα οχήματα αυξημένων δυνατοτήτων και με σημαντικό ποσοστό συμμετοχής της εγχώριας βιομηχανίας.

- Βελτίωση Υποστήριξης Οπλικών Συστημάτων: Υποστήριξη των οπλικών συστημάτων, μέσω σύναψης σχετικών προγραμμάτων προμήθειας/ παροχής υπηρεσιών, με αρμόδιους οικονομικούς φορείς.

- Απόκτηση/ Αναβάθμιση Οπλικών Συστημάτων: Απόκτηση / αναβάθμιση οπλικών συστημάτων, μέσω σύναψης σχετικών προγραμμάτων προμήθειας/ παροχής υπηρεσιών, με αρμόδιους οικονομικούς φορείς.

• Αναδιοργάνωση του Συστήματος Διοίκησης και Οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων

- Αύξηση των Εισακτέων στο σύνολο των στρατιωτικών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ): Σταδιακή αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ): Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό κρίσιμων εξειδικεύσεων.

- Εκπαίδευση Εφέδρων προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων: Επικαιροποίηση, βελτίωση και συμπλήρωση των στρατιωτικών γνώσεων των Εφέδρων καθώς και ενσωμάτωση και ισχυροποίηση των οργανικών δεσμών τους με τη Μονάδα στην οποία θα ενταχθούν κατά την επιστράτευση, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.

- Έκδοση Νέας Πολιτικής Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ), Πλήρης Εφαρμογή της (επικαιροποίηση απορρεόντων θεσμικών κειμένων)

- Τροποποίηση του Νόμου περί καταστάσεως Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων: Επικαιροποίηση – Εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου.

• Αναδιοργάνωση του Συστήματος Διοίκησης και Οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων

- Εφαρμογή και Διαχείριση ολοκληρωμένου Συστήματος Υγιεινής και Ασφάλειας Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΑ ΕΔ): Εφαρμογή του Εγχειριδίου Διαδικασιών του Συστήματος Υγιεινής και Ασφάλειας (ΣΥΑ/ΥΠΕΘΑ), το οποίο είναι βασισμένο σε διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα. Διαχείριση με σκοπό τη διασφάλιση/προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων στους χώρους εργασίας και ευθύνης τους.

- Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων: Ψηφιοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τη λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών (ΥΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία σχεδιάζεται από μηδενική βάση. Το έργο αφορά σε 1 Κέντρο Συλλογής Δεδομένων (ΚΣΔ) και σε 15 Μονάδες Υγείας του ΥΠΕΘΑ [(Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) – Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) – Παραρτήματα ΣΝ)].

- Εγκαθίδρυση Νέου Συστήματος Αξιολόγησης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων: Ολοκληρωμένη εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες επί στρατολογικών θεμάτων, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος «www.stratologia.gr»: Δημιουργία δεκαέξι (16) νέων ηλεκτρονικών στρατολογικών διαδικασιών, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημά του, να παρακολουθεί την πορεία διεκπεραίωσής και να παραλαμβάνει στην ηλεκτρονική του θυρίδα αιτηθέντα έγγραφα και πληροφορίες.

- Ενέργειες μείωσης της γραφειοκρατίας: Δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας έως το επίπεδο Μονάδας σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων...

Δείτε αναλυτικά το Σχέδιο Δράσης:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Να καταλάβουμε, όταν λέμε ετήσιες εννοούμε προφανώς μέχρι τις εκλογές, όπου δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά τα ωραία και τακτοποιημένα, στα χαρτιά πάντα. Και μετά θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση όπου ξανά-μανά θα ξανα-αξιολογήσει τα πράγματα για όσο καιρό παραμένει και λίγο πριν τις εκλογές θα φουσκώσει και εκείνη μια παρόμοια φούσκα με γράμματα πάνω της και φτου κι απ' την αρχή, γ@μώ την ατυχία μας.
    ΥΓ:Όλα όσα γράφονται και ανακοινώνονται έχουν ξαναγραφεί και ανακοινωθεί ίσα με 1.000.000 φορές και μάλιστα μεγαλόγδουπα, και αρκετοί απλώς βλέπουν τα τρένα να περνούν και περιμένουν μήπως επιτρέψουν σε κάποιον από αυτούς να ανέβει, μην έχοντας ουσιαστικά εξουσία, πλην του "ψαρωματος" σε τίποτα φουκαράδες όμως, όχι σε αυτούς που έχουν "μπάρμπα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξολοκλήρου κατασκευή του τυφεκίου στην Ελλάδα κάτι που ήταν και στις προϋποθέσεις ανάθεσης έγινε σημαντική συμμετοχή ...
    Το ότι η έννοια της σοβαρότητας είναι προς ανεύρεση δεν είναι κάτι καινούριο ...
    Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με άλλα σοβαρότερα προγράμματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή