Καταβολή ΒΟΕΑ στους αστυνομικούς: Τι απάντησαν Παναγιωτόπουλος και Θεοδωρικάκος

Καταβολή ΒΟΕΑ στους αστυνομικούς: Τι απάντησαν Παναγιωτόπουλος και Θεοδωρικάκος

Η απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της (γ) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς», επιτρέψτε μου, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να σας παραπέμψω στη (β) σχετική απάντησή μας επί της (α) όμοιας Ερώτησης που είχατε καταθέσει.

Περαιτέρω, κατά την παρούσα φάση, κατόπιν της ολοκλήρωσης της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και της συμφωνίας η οποία επήλθε, το τελευταίο αναδιαβίβασε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τελική μορφή του Σχεδίου Νόμου, που είχε εκπονηθεί από μέρους μας, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Τέλος, σας γνωρίζουμε σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων του εν ενεργεία προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. στο ΔΣ/ΜΤΣ, καθώς και στην τοποθέτηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε διευθυντικές θέσεις του ΜΤΣ, αυτά μπορούν να εξετασθούν, κατόπιν υποβολής σχετικής στοιχειοθετημένης πρότασης εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνδυασμό με την τυχόν δυνατότητα τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου περί λειτουργίας του ΜΤΣ.

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Η απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη:

ΘΕΜΑ : Απάντηση στην από 03-11-2021 με αριθμό 851 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και Θ. ΠΑΦΙΛΗ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι μας αφορά, υπενθυμίζεται ότι τα διαλαμβανόμενα στην εν θέματι Ερώτηση ζητήματα έχουν ήδη -εν όλω ή εν μέρει- καλυφθεί από το υπ’ αριθ. 7017/4/25011-γ’ από 29-03-2021 Έγγραφό μας, επί της με αριθμό 4710/ 02-03-2021 Ερώτησης των ιδίων Βουλευτών.

Ειδικότερα, σας γνωρίζουμε ότι σχέδιο διατάξεων νόμου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφορών τροποποιήσεις του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, βρίσκεται στο στάδιο νομοτεχνικής επεξεργασίας.

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τι εσοδα μπαινουν στο ΜΤΣ απο την Αστυνομια? Γιατι μερισμα οι ε.α. Αστυνομικοι,
    λαμβανουν το ιδιο με τους στρατιωτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να μην έφταναν όλα, ορέγεται το ΜΤ τα διαθέσιμα και τους πόρους του ΕΚΟΕΜ, για να τα διαχειριστεί αυτό, όπως πετυχημένα ξέρει και έκανε επί δεκαετίες και να τα μοιράσει στους φίλους. Ε ρε μηνύσεις που έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή