ΥΕΘΑ: Αυτά είναι τα επικαιροποιημένα στοιχεία εμβολιασμού στελεχών ΕΔ ανά Γενικό Επιτελείο

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αναστολή καθηκόντων και απλήρωτοι στρατιωτικοί λόγω μη εμβολιασμού τους», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γεγονός που αποδεικνύεται εκτός των άλλων και από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των ΕΔ.

Προς τούτο, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), από το Δεκέμβριο του 2020, απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας. Το εν λόγω εγχειρίδιο χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των ΕΔ.

Περαιτέρω, από την 5η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους ενημερώθηκαν αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού.

Οι ενημερώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτική βάση, συνδυάζονται με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid - 19, ενώ παράλληλα προτρέπεται το προσωπικό να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Χώρας.

Τέλος, σας γνωρίζουμε τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού, ανά Γενικό Επιτελείο, που αφορούν στο μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό, τα οποία έχουν ως εξής:

ΓΕΣ: 63,51%

ΓΕΝ: 72,59 %

ΓΕΑ: 62,23 %

Ουσιαστικά όμως το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο, εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια