Ερώτηση στη Βουλή για καταβολή ΒΟΕΑ στους Αστυνομικούς

Ερώτηση στη Βουλή για καταβολή ΒΟΕΑ στους Αστυνομικούς

Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Νίκο Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, έχει ως εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε καταθέσει τις Ερωτήσεις 4710 στις 2 Μαρτίου 2021 και την Ερώτηση 7893 στις 9 Ιουλίου 2021, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση χορήγηση όλου του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στους αστυνομικούς.

Επίσης ζητούσε από την κυβέρνηση να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο ΔΣ του Ταμείου εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εν ενεργεία υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Η κυβέρνηση ανάμεσα στα άλλα απάντησε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ): "Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων, των μερισματούχων του ΜΤΣ, προκειμένου να εναρμονισθούν με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του ν.4472/2017 (Α΄174), με βάση τα οποία, παρεπόμενα, υπολογίζεται το ύψος του ΒΟΕΑ/ΜΤΣ. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η συγκροτηθείσα επιτροπή περαίωσε το έργο της και μετά την ολοκλήρωση της νομοτεχνικής επεξεργασίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το εν λόγω Υπουργείο στη Β.τ.Ε, εντός του θέρους".

Παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για να κατατεθεί σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στους αστυνομικούς, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση σχετικής ρύθμισης.

Ακόμη η κυβέρνηση δεν πήρε θέση στο αίτημα του ΚΚΕ, να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο ΔΣ του Ταμείου εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εν ενεργεία υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, πότε σκοπεύει επιτέλους η κυβέρνηση να προχωρήσει:

Στην κατάθεση ρύθμισης για την καταβολή όλου του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στους αστυνομικούς;

Στην εξασφάλιση της συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο του ΜΤΣ εκπρόσωπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εν ενεργεία υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία;

Στην τοποθέτηση σε διευθυντικές θέσεις του ΜΤΣ κατ’ αναλογία και προσωπικού που προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία, όπως αναφέρεται και στο πρόσφατο ψήφισμα (30/31-10-2021) του 31ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ;».

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Kαλο θα ειναι πριν απο ολα αυτα, να συμβαλλουν οι αστυνομικοι το ιδιο στο ΜΤΣ οπως και οι στρατιωτικοι, οχι να συμβαλλουν λιγωτερο αλλα να παιρνουν ακριβως το ιδιο μερισμα με τους στρατιωτικους, αλλιως να κατανεμηθουν και στα αλλα μετοχικα ταμεια δηλαδη του ναυτικου και της αεροποριας. Δεν πρεπει να σηκωνει μονο το ΜΤΣ το βαρος αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία πουλάκια κάθονταν το ερώτημα...Αλήθεια προβλέπεται κάποιο είδος πρόσθετης αμοιβής για τους βουλευτές που καταθέτουν ερωτήματα? Δεν εξηγείται αλλιώς ειλικρινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γνωστό ρητό «3 πουλάκια κάθονταν…», το γνωρίζουν αυτοί που κάνουν τα ερωτήματα και αυτοί που τους κατευθύνουν;
    Γιατί προβάλλεται σαν θέμα «η ανάγκη καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς»? Το ΜΤΣ μόνο αστυνομικούς έχει? Δεν έχει στρατιωτικούς? Τα τέκνα των στρατιωτικών το λαμβάνουν, ενώ των αστυνομικών όχι? Εκτός και αν το ενδιαφέρον μας περιορίζεται μόνο στους αστυνομικούς!
    Γιατί αποκρύπτεται η αλήθεια παρουσιάζοντας την κατάσταση όπως βολεύει κάποιους? Η αλήθεια είναι ότι το ΜΤΣ καταβάλλει το ΣΥΝΟΛΟ του δικαιούμενου ΒΟΕΑ στα τέκνα των μερισματούχων (στρατιωτικών και αστυνομικών) που τους έχει κανονιστεί μέρισμα. Καταβάλλει προκαταβολή του ΒΟΕΑ βάσει απόφασης του ΔΣ/ΜΤΣ, στα τέκνα των μετόχων (στρατιωτικών και αστυνομικών) καθώς και εκείνων των μερισματούχων (στρατιωτικών και αστυνομικών), που έχουν αποστρατευτεί μετά την 01/01/2017 (και λαμβάνουν προσωρινό μέρισμα).
    Ο λόγος που δεν καταβάλλεται το σύνολο του ΒΟΕΑ στη δεύτερη περίπτωση, είναι ότι εκκρεμεί εδώ και 5 χρόνια η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο λόγος που εκκρεμεί είναι ότι ο εκάστοτε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν συνυπογράφει το σχετικό Σχέδιο Νόμου, παρακινούμενος από συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες δεν συμφωνούν με την αντιστοίχιση κλιμακίων – μεριδίων και βρήκαν την ευκαιρία μαζί με αυτό το θέμα, που αφορά τις παροχές του Ταμείου (μέρισμα, ΒΟΕΑ και Οικονομική Ενίσχυση από τον ΕΚΟΕΜΣ) και χιλιάδες δικαιούχους, να προωθήσουν και το θέμα της συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο του ΜΤΣ εκπρόσωπων των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς και την τοποθέτηση αστυνομικών σε διευθυντικές θέσεις του ΜΤΣ. Τίποτα άλλο? Συστάθηκε διυπουργική επιτροπή για να δοθεί ένα τέλος και πάλι συνδικαλιστές οργανώσεις προβάλλουν εμπόδια. Και έρχονται τώρα να μας πουν γιατί δεν παίρνουν το ΒΟΕΑ οι αστυνομικοί! Το θράσος και η υποκρισία δεν έχει όρια! Μην μας εμπαίζεται!
    Να σταματήσει χθες το ΜΤΣ να χορηγεί προσωρινό μέρισμα και προκαταβολή έναντι ΒΟΕΑ για να αναλάβει και ο κάθε Υπουργός τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχεις απολυτο δικιο. Οι ''αστυνομικοι'' ομως εκαναν το εξης λαθος που θα τους γινει μπουμερανγκ. Δεν τους εκοβε τοσο για να το αποφυγουν. Ποιο ηταν: To ΔΣ της Ενωσης Αποστρατων Αξιωματικων Στρατου, εστειλε αντιπροσωπο στο ΔΣ του ΝΙΜΤΣ, ενα μελος του ΔΣ/ΕΑΑΣ οχι στρατιωτικο αλλα αστυνομικο. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το ΔΣ/ΝΙΜΤΣ, να εχει δυο αστυνομικους σαν μελη (ο δευτερος απο την ενωση αποστρατων της αστυνομιας) και κανενα του στρατου ξηρας απο την ΕΑΑΣ. Εαν λοιπον ο αστυνομικος μπορει να εκπροσωπει τον στρατο ξηρας το αντιθετο γιατι δεν μπορει να γινει??? Ας ξυπνησουν στο ΥΕΘΑ (που εποπτευει την ΕΑΑΣ) γιατι θα τους ''παρουν με τις πετρες''!!!

      Διαγραφή
  4. Κάτι καπνίζουν κάποιοι και δεν μας λένε τι είναι, να πάρουμε και εμείς, αλλιώς δεν εξηγούνται κάποια πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή