ΥΕΘΑ: Τι είπε για μισθολογική αποκατάσταση ΕΜΘ-Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ-Εξέλιξη αποφοίτων ΑΣΣΥ

ΥΕΘΑ: Τι είπε για μισθολογική αποκατάσταση ΕΜΘ-Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ-Εξέλιξη αποφοίτων ΑΣΣΥ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνιστούν αδιαπέραστο τείχος προστασίας!» - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

«Τα νέα προηγμένα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα τρία όπλα, καθώς και οι ισχυρές στρατιωτικές συμμαχίες που έχει συνάψει η χώρα μας, οδηγούν τις ένοπλες δυνάμεις στη νέα εποχή, όπου όχι μόνον εξασφαλίζουν στο ακέραιο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ενάντια σε όποιον τα αμφισβητήσει, αλλά εξασφαλίζουν τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός έτυχε ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας για όλες τις εξελίξεις στα θέματα της ενίσχυσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αναγκαιότητα των οποίων είχε αναδείξει, ήδη, από τη συζήτηση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζητώντας αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι «η χώρα μας ακολουθεί σταθερά τον δρόμο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αλλά και την ενίσχυση όλων των μοχλών αποτροπής κάθε απειλής. Πρωτίστως, ενισχύει αποφασιστικά τις ένοπλες δυνάμεις, με αεροσκάφη και πολεμικά πλοία τελευταίας τεχνολογίας, που συνιστούν αδιαπέραστο τείχος στην περιοχή του Αιγαίου. Ταυτοχρόνως, οι στρατηγικές συμφωνίες με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε φίλους και εχθρούς. Μετά την ενημέρωση που έλαβα από τον φίλο υπουργό, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, είμαι ακόμα πιο βέβαιος για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να του εκφράσω και τα συγχαρητήριά μου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο ίδιος και η σύμπασα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Κατά τη συνάντηση ο κυβερνητικός βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει σειρά ζητημάτων που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να ενεχειρίσει στον Υπουργό αντίγραφα υπομνημάτων των οποίων έγινε αποδέκτης σε συναντήσεις του με εκπροσώπους των εν ενεργεία και αποστρατεία στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν:

• Για τη μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας που, ενώ με τον Ν. 4609/19 προήχθησαν στον βαθμό του ανθυπολοχαγού, αμείβονται ως ανθυπασπιστές, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ότι έχει εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο Οικονομικών.

• Για το Συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που συνταξιοδοτούνται στα 50 χωρίς να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή σύνταξη και γι’ αυτό ζητούν να παραμείνουν για περισσότερα χρόνια, απάντησε ότι είναι ζήτημα υπό εξέταση από τα επιτελεία.

• Για τη βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ ετών κατάταξης από το 1991 και μετά σημείωσε ότι εξετάζεται θετικά.

Τέλος, για την ισοτιμία των πτυχίων των υπαξιωματικών της αεροπορίας με τα πτυχία των πρώην ΤΕΙ είπε ότι θα εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι είναι στην τελική φάση επεξεργασίας νομοθετική ρύθμιση για θέματα προσωπικού και σταδιοδρομίας που θα δώσει λύσεις σε σειρά ζητημάτων, όπως αρκετά από αυτά που ετέθησαν.

ΠΗΓΗ: eleftheria.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Ναι βέβαια έχουμε λύσει όοοολα τα προβλήματα για τους αποφοίτους των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, τους έχουμε εξασφαλίσει και "αξιοπρεπή" σύνταξη αφού τους "διαολοστείλουμε" παράνομα και καταχρηστικά λόγω των κρίσεων της παράγκας, λύσαμε και τα μεγάλα προβλήματα με τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την περίθαλψη των στελεχών και μετά είπαμε να λύσουμε και τα προβλήματα των εποπ και να κρατήσουμε και τους υπέρβαρους "παππούδες" στο στράτευμα γιατί έχουν μεγάλη "(μ)πείρα" . Α ρε κακομοίριδες βουλευτάδες, εμείς τα στελέχη των σχολών θα σας θυμηθούμε και θα σας τιμήσουμε δεόντως στις επερχόμενες εκλογές, εσείς τώρα και συνεχίστε να κάνετε προεκλογικό αγώνα στις ΕΔ με τους ανεμβολιαστους ψηφοφόρους των ψεγκαμμένων και των σφυριζαίων, αυτοί θα σας ψηφίσουν στα σίγουρα, μια και με τον Μπάνος είστε όλοι κολλητάρια, χαχχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι ΕΠΟΠ είμαστε η μάζα και ο λαός, εμείς έχουμε την δύναμη και βγάζουμε βουλευτές !!! Τώρα αν μερικοί αξιώτικοι (δηλαδή η μειοψηφία) δεν τους ψηφίσουνε χέστηκε η φοράδα στ΄αλωνι... Άντε τώρα παππούλη πήγαινε στην λέσχη σου να πιεις το χαμομήλι σου με 0,40 λεπτά και να αναπολήσεις τις ένδοξες ήμερες σου μαζί με @@@@@@@@@@.

      Διαγραφή
    2. Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2021 2:59:00 μ.μ. πόσοι είν' οι παραγωγικοί??? 20%??? 30-35 να βάλουμε χαριστικα παραπάνω. Όλοι οι άλλοι είναι εμθ-εποπ.Στην ουσία δηλαδή, αυτοί που θα πάνε και όρχο και παντού,και ακόμα κλωτσάτε και παραπονιέστε???!!!

      Διαγραφή
    3. Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2021 12:07:00 π.μ. Και πριν τους ΕΜΘ-ΕΠΟΠ μια χαρά δούλευε το στράτευμα... Σε λίγο καιρό έρχονται αποστρατείες και θα αλλάξει η κατάσταση... Εξάλλου έρχεται "νέο αίμα" ΕΠΟΠ με καλύτερη διαγωνιστική διαδικασία... Οι παραγωγικοί και όρχο και παντού πήγανε στις ΣΧΟΛΕΣ τους... Όλα καλά. Πάντως οι περισσότεροι ΕΜΘ-ΕΠΟΠ τα παιδιά τους τα στέλνουνε σε Στρατιωτικές σχολές και ΚΑΛΑ κάνουνε

      Διαγραφή
    4. Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2021 12:24:00 π.μ. Οι σχολές είν' από 2 ως 4 χρόνια,κι από κει και μετά χαρταετό,με προεξέχουσα τη ΣΣΕ.... Τι να το κάνει η υπηρεσία αν πήγε στη σχολή του για χειρονακτική εργασία?? Δεν έχει ανάγκες εκεί...

      Διαγραφή
  2. για την παρανομη !!! κρατηση των πριν το 2016 αποστρατων του ν.4093 τον ρωτησες ? .....ελα...αλεκο.. καταλαβα! στο καλαθι των αχρηστων !..ηγγικεν η ωρα σας χ@..ουρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαλ@@@@@ πάει σύννεφο.Καθεστε εδώ μέσα και μαλώνετε ποιος είναι καλύτερος.Για βγείτε να δουλέψετε έξω , να δείτε πως βγαίνει το ψωμί.Εδω φταίνε οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ που ασχολούνται με τους " πυρηνικούς επιστήμονες",τους κομπλεξικους.Καθονται και πέφτουν στο επίπεδο τους και ασχολούνται.Μια ζωή λάσπη, κατηγόρια και αχρηστιλα.Αυτοι είναι οι μορφωμένοι,οι καλύτεροι.Οι άλλοι τζάμπα πληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε κατακαημενα βουλευταρίκια, εάν τρέχετε πίσω από και περιμένετε να σας ψηφίσει η αυτοαποκαλουμενη "μάζα" δηλαδή η μούργα από το βαρέλι και η πλέμπα, τότε σιγουρα έχετε ψωνίσει από σβέρκο, σφυριζανελικό κιόλας. Ρε Κυριάκο τι γραμμάτια ξεπληρώνεις ακόμη; Συνεχίστε εκεί στην ΝΔ, ΕΤΣΙ ακριβώς, μόνο μη φάτε πολύ νωρίς θα έχουμε ψαρόσουπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς ανώνυμο Δευτέρα Νοεμβρίου 29, 2021 2:06:00 μμ Εσύ ρε ποιός νομίζεις ότι είσαι και απαξιώνεις τους ΕΠΟΠ και λες ότι είναι η μουργα από το βαρέλι και διάφορες μ.......;Α ρε τι πληρώνει ο ερμος ο ελληνικός λαός! Για πες μας πόσο μεγάλος είσαι και οι ΕΠΟΠ είναι τόσο πολύ χαμηλά σαν άνθρωποι και σαν προσωπικότητες; Αϊ σι....ρ



      Διαγραφή
  5. Το χάσμα μεταξύ των τάξεων στις ΕΔ υπήρχε,και έγινε ακόμα μεγαλύτερο με τους ΕΠΟΠ. Δυστυχώς,όπως σε όλα τα κοινωνικά συστήματα ,δεν φταίει η "ουρά"γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή