Αλλάζει όψη η πλατεία Συντάγματος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΦΩΤΟ)

Αλλάζει όψη η πλατεία Συντάγματος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΦΩΤΟ)

Σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος στη ΣΣΕ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πλατεία Συντάγματος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αλλάζει όψη και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΕΘΑ στο Πεντάγωνο χθες (02-11-2021) το πρωί για να ενημερώσει για την παρουσίαση της μελέτης του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Συντάγματος της ΣΣΕ, το οποίο προτίθεται να αναλάβει ο Δήμος ή να εξασφαλίσει την υλοποίηση του με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η σχετική ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ:

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Δήμαρχο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της μελέτης του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Συντάγματος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), το οποίο προτίθεται να αναλάβει ο Δήμος ή να εξασφαλίσει την υλοποίηση του με ιδιωτική χρηματοδότηση, ως έμπρακτη αναγνώριση της αξίας της Σχολής για την περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καθώς και του ευρύτερου έργου των Ενόπλων Δυνάμεων από την τοπική κοινωνία.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Υποστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης Διοικητής της ΣΣΕ, ο Διευθυντής Υποδομών και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΓΕΣ Ταξίαρχος Ευθύμιος Γιαννακάκης, ο κ. Βάσης Νικόλαος εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Έργων του Δήμου, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης και η κ. Αγγελική Αναγνωστοπούλου Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει από την πλευρά του Δήμου την σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Δηλαδή ποια ακριβώς μορφή θα έχει το "πρότζεκτ" και ποιός θα το ελέγξει και εγκρίνει; Με ποια κριτήρια ακριβώς; Πολιτικά, πολιτισμικά, τοπικά, στρατιωτικά, κομματικά, προσωπικά; Οι ΕΔ έχουν πανάξια στελέχη και ΠΥ, Πολ.Μηχανικους, ηλεκτ. Μηχανολόγους, αρχιτέκτονες κ.α. με εμπειρία, γνώση, πρωτοτυπία, μέσα και όρεξη γαι να φέρουν σε πέρας οτιδήποτε τους ανατεθεί σε σχέση με κατασκευές και όχι μόνο.
    Αυτό που μας ξεπερνάει ως στελέχη, "πανταχόθεν" όμως, είναι ότι λίγο πριν τις κρίσεις, κάποιοι σκέφτονται και μηχανεύονται, απίθανα πράγματα για να παραμείνουν στον "αφρό" της δημοσιότητας των κρίσεων, με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό, ας το ανακοινωναν μετά τις κρίσεις, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στο άμεσο μέλλον. Μήπως πήγε βρε καημένοι, ο τοπικός κοινοτάρχης ή δήμαρχος πήγαν στο West Point ή ζήτησαν οι διοικητές της να τους φτιάξουν πλατείες; Σε ποια άλλο τόσο αρχαίο διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα στρατιωτικό και ιδιωτικό, έχει γίνει κάτι ανάλογο; Εαν τελικά είναι κάτι τόσο άριστο και φωτοβολο, ε ας πάει και το παλιάμπελο, πλην όμως στην χώρα μας δυστυχώς γνωρίζουμε άπειρα παραδείγματα πολεοδομικών υπηρεσιών και κρατουμε μικρό καλάθι, όσο για δύο μπάρες σαπουνιού παπουτσανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε αφού εξισωθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ με δημαρχο.. τοτε δεν εχουμε να περιμένουμε τιποτε αλλο.
    Τα έχουμε δει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη το ψάχνετε και πολύ αναζητώντας το μεγαλείο του στρατιωτικού.Εδωσε ο δήμος ότι μπορούσε,αν δε το θέλει κάποιος λόγω πρεστίζ,δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο δήμος πάλι το έδωσε έτσι απλά χωρίς κάποιες σκέψεις στη άκρη του μυαλού τους

      Διαγραφή