Έκτακτη σύσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ με Αρχηγούς ΓΕ μετά τις απειλές Ερντογάν – Τι αποφασίσθηκε

Έκτακτη σύσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ με Αρχηγούς ΓΕ μετά τις απειλές Ερντογάν – Τι αποφασίσθηκε

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα

Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ότι αν ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα. Στη συνέχεια και μετά από παρέμβαση του Μαξίμου έγινε τακτική καθώς σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, υπήρξε η ανάγκη από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διευκρινίσει, «ότι η συνάντηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας που συγκλήθηκε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε λήψη προληπτικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

Αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων

Αυξημένα ποσοστά επιφυλακής σ΄ όλες τις ακριτικές μονάδες

Αναφορά οποιουδήποτε ασυνήθιστου περιστατικού που υποδηλώνει αύξηση μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών.

Το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Οι απειλές Ερντογάν

Να σημειωθεί πως ο σουλτάνος στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στην Άγκυρα χθες, κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία φέρει ευθύνη για τη νέα μεταναστευτική κρίση, αλλά και για την άσκηση στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ. Άλλη μια φορά ο Ερντογάν ξέφυγε φτάνοντας στο σημείο να απειλεί μέσω της Ελλάδας όλη την Ευρώπη, πως θα ανοίξει τις «πόρτες» να περάσουν 5 εκατ. μετανάστες.

«Είναι πραγματικά αχαριστία να λένε ότι η προσφυγική κρίση πηγάζει ειδικά από την Τουρκία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα που τρυπάει βάρκες και στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες είναι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία.

«Αν ανοίγαμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα έκανε η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα έκανε πραγματικά… Η Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπάει τις βάρκες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που ανατρέπει τα σκάφη των μεταναστών, τα βυθίζει και καταδικάζει στο θάνατο τους ανθρώπους», είπε για να προσθέσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ειλικρινής.

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας στις απειλές που εξαπόλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν 5 εκατ. μετανάστες. Και μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που έχουμε την κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και συνεχίζει: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αφηστε παιδια.Τα συνορα ειναι σουρωτηρι και οι λαθρομεταναστες μπαινουν οτι ωρα γουσταρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή