«Πονοκέφαλος» στην ΕΕ για μεταναστευτικό-Έρχεται ευρωστρατός με 5.000 άντρες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πονοκέφαλος» στην ΕΕ για μεταναστευτικό-Έρχεται ευρωστρατός με 5.000 άντρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι τον Μάρτιο

Επιταχύνονται οι αποφάσεις για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ομάδα κρούσης, λόγω της προσφυγικής κρίσης και τις εικόνες χάους που παρατηρούνται στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Ο ευρωστρατός θα αποτελεί μια δύναμη «ταχείας ανάπτυξης» όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που διέρρευσε στο πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για στρατιωτική δύναμη με 5.000 άντρες, την οποία η ΕΕ προτείνει να έχει συσταθεί μέχρι το 2025 ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της αυτονομίας της ΕΕ στον τομέα της άμυνας.

Θα διαθέτει Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία και θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε σημεία ανάφλεξης ανά τον κόσμο ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η πρόταση συζητήθηκε για πρώτη φορά από υπουργούς εξωτερικών το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου, ενώ σήμερα το πρωί (16 Νοεμβρίου) συζήτησαν για το θέμα και οι υπουργοί Άμυνας.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί μέχρι τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αν δεν τους πληρώνουμε εμείς,ας έρθουν και 15000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...με 5.000 άντρες, την οποία η ΕΕ προτείνει να έχει συσταθεί μέχρι το 2025... εφόσον και εάν. Γι'αυτό ρε αβρουπέοι σας έχει χ€σμ€νους ο ερντογκλάν και δεν σας υπολογίζει καθόλου μα καθόλου. Η αλεμάνιγια ΔΕΝ είναι Ευρώπη και ήταν,είναι και θα είναι παντοτινός σύμμαχος και συμπαραστάτης των αιμοσταγων Οθωμανών και των παραφυάδων στους. Γι'αυτό και στα τούρκικα λέγεται αβρούπα, όπως τρούπα για τα οθωμανα, που κάνει και ομοιοκαταληξία. Χορτάσαμε υποστήριξη και φιλία, πάντα πληρωτεα άμα τη εμφανίσει όμως, από την αβρούπα-τρούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή