Σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 ΓΝΑ με κορονοϊό Στρατιωτικός γιατρός

Σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 ΓΝΑ με κορονοϊό Στρατιωτικός γιατρός

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ανώτερος στρατιωτικός γιατρός του Υγειονομικού ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, καθώς παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατιωτικός εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε αναστολή, καθώς δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιβεβαιώνει επισήμως το περιστατικό ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα στην αναπνοή του.

Ο συγκεκριμένος γιατρός βρίσκεται σε αναστολή εργασίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε ετέθη σε ισχύ το μέτρο της αναστολής εργασίας για το ανεμβολίαστο προσωπικό στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Το ζήτημα του ανεμβολίαστου προσωπικού ήρθε στην επιφάνεια με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων. Όπως φάνηκε ένα ποσοστό περίπου 10 τοις εκατό του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ετέθη σε αναστολή εργασίας εξαιτίας της άρνησης του να εμβολιαστεί.

Όπως σχολιάζει ανώτατη στρατιωτική πηγή, υπάρχει ένα υπολογίσιμο ποσοστό στελεχών που δεν έχει εμβολιαστεί, το οποίο πάντως τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

«Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει στις επικεφαλής των στρατιωτικών σχηματισμών είναι οι ανεμβολίαστοι να τοποθετούνται σε πόστα που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πιθανής μετάδοσης», λέει η ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. "Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει στις επικεφαλής των στρατιωτικών σχηματισμών είναι οι ανεμβολίαστοι να τοποθετούνται σε πόστα που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πιθανής μετάδοσης», λέει η ίδια πηγή."
    Οι εμβολιασμενοι χώνονται στα πάντα ενώ οι ανεμβολίαστοι εξαιρούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δημοσίευμα είναι ψευδές. Η γυναίκα μου επικοινώνησε με μία από τις αδελφές το,υ η οποία είναι φίλη της και την διαβεβαίωσαε ότι είναι σχετικά καλά και απλά έχει έναν πυρετό. Ακριβώς το ίδιο έκανε και αξιωματικός της αστυνομίας φίλος μας Επικοινώνησαεμαζί του και μου είπε τα ακριβώς τα ίδια

      Διαγραφή