Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν 250€-Τι ισχύει για υγειονομικούς-Τα 3 μέτρα Μητσοτάκη

Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν 250€-Τι ισχύει για υγειονομικούς-Τα 3 μέτρα Μητσοτάκη

Τις ενισχύσεις θα λάβουν και οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων τον Δεκέμβριο, ενώ το συνολικό κόστος των μέτρων ανέρχεται στα 338,5 εκατ. ευρώ

Στα 338,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμεΑ ως ενίσχυση στο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά.

1) Αναλυτικά, στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Το βοήθημα αναμένεται να λάβουν περίπου 100.000 υγειονομικοί, με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

2) Στους ευάλωτους συνταξιούχους θα χορηγηθεί ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης των 250 ευρώ συν 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη είναι:

Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και αφορά περίπου 800.000 συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται στα 205 εκατ. ευρώ.

3) Σε ό,τι αφορά στα άτομα με αναπηρία, θα δοθεί ενίσχυση ύψους 250 ευρώ, για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη.

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, περίπου 173.000 άτομα. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και το μέτρο κοστολογείται στα 43,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΕΛΑ....ΑΛΕΚΟ !!!...ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ!!! ΛΟΙΠΟΝ...ΕΦΟΣΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ Π@ΥΛΟ ! ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. ΚΑΙΡΟς ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ...ΠΡΟς ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑς...ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΜΕΡΙΣΜΑ ..ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς 6:41:00 μην λες τεταια για τα ταμεια μας γιατί βγάζουν σπυριά.......
    Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι θα έρθουν και αυτοί στη θέση μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εφαρμοστούν όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν για το κοινωνικό μέρισμα, θα το πάρουν 2 στους 10
    Χαχαχαχαχα ε ρε δούλεμα που πέφτει..
    Ζητωωωωωωωωω
    Χειροκροτηστε τους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή