Χαρδαλιάς: 215 στελέχη ΕΔ έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα

Χαρδαλιάς: 215 στελέχη ΕΔ έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Υποστελέχωση Θεραπευτηρίου Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Θεραπευτήριο ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ καλύπτει τις ανάγκες του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά και στελεχώνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης και Υλικού (Π.Ο.Υ.) σε συνάρτηση με τις συνολικές ανάγκες των υγειονομικών δομών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφορικά με τα ερωτήματα που αφορούν σε αριθμητικά στοιχεία της προβλεπόμενης και υφιστάμενης στελέχωσης των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), σας γνωρίζω ότι αποτελούν πληροφορίες με διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ» και αναφέρονται στην οργάνωση, διάταξη και σύνθεση των ΕΔ. Ως εκ τούτου, δεν δύνανται να κοινοποιηθούν για λόγους ασφάλειας μέσω της παρούσας διαδικασίας, σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, η στελέχωση των δομών υγείας με στρατιωτικό προσωπικό των αναφερόμενων στην ερώτηση ειδικοτήτων, εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα αυτών ή των Μονάδων, στις οποίες υπάγονται.

Τέλος, η διάθεση υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ σε εμβολιαστικά κέντρα είναι μεταβαλλόμενη κατά διαστήματα, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ενδεικτικά, την παρούσα χρονική περίοδο, έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα επ’ωφελεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 48 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, 107 στελέχη του Στρατού Ξηράς και 60 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ωραία να τα χιλλιάσουμε τότε και γρήγορα. Και που'σαι, να ξέρεις επίσης, δεν χρειάζονται έξτρα χρήματα, ξεκούραση ή βοήθεια. Εμ τι τζάμπα την πληρώνουμε την άμυνα; Δώσε μπάρμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή