Ντροπή! Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες οι φρουροί του Έβρου

Ντροπή! Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες οι φρουροί του Έβρου

Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που φυλάνε τα σύνορά μας, για να μην μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς.

Αποτελεί μεγάλη ντροπή να είναι απλήρωτοι οι φύλακες των συνόρων μας και να υπάρχουν απαιτήσεις να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους, κάτι όμως που κάνουν με μεγάλη αυταπάρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει χρήματα τόσους μήνες…

Ο πρόεδρος Νικόλαος Παναγιωτίδης και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Πέτροβιτς για τα προβλήματα του κλάδου των στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της ΕΣΠΕΑΜ/Θ σε θέματα που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα σε αυτό της αποζημίωσης υπηρεσιών περιπόλων αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα σύνορα στον Έβρο.

ΦΩΤΟ: Από τη συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε στον αντιπεριφερειάρχη το έντονο πρόβλημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στα σύνορα του Εβρου, οι οποίοι εκτελούν υπηρεσίες εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ) για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2020 και για περισσότερους από 15 μήνες!

Δέσμευση

Σε ό,τι αφορά το θέμα των απλήρωτων υπηρεσιών στα σύνορα του Έβρου, ο κ. Πέτροβιτς χαρακτήρισε πολύ σωστή και αναγκαία την υλοποίηση της πρότασης της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και δεσμεύθηκε ότι θα τη στηρίξει σθεναρά κατά τις συναντήσεις του τόσο με τους πολιτικούς όσο και με τους στρατιωτικούς φορείς της περιοχής.

Τόνισε δε ότι το γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου θα είναι πάντοτε ανοιχτό για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 10/11/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα κοινού ενδιαφέροντος? Και τί σχέση έχει ο περιφερειάρχης? Ρε συνδικαλιστές.... Το θέμα ενοίκιο για τους μη ντόπιους? Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας? Ποιος γράφει τα δελτία τύπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή