Rafale: Γιατί δεν έχουν καμία ελπίδα ακόμα και υπερσύγχρονα τουρκικά F-16 70 Viper

Rafale: Γιατί δεν έχουν καμία ελπίδα ακόμα και υπερσύγχρονα τουρκικά F-16 70 Viper

Η Άγκυρα ελπίζει στα F-16 Block 70 Viper για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale

Διονύσης Αντωνέλλος

Rafale: Γιατί δεν έχουν καμία ελπίδα ακόμα και τουρκικά F-16 70 Viper ενώ οι Τούρκοι θεωρούν πως αν τους τα δώσουν οι Αμερικανοί θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας.

Στο διαδίκτυο έχει αρχίσει μία μεγάλη συζήτηση στην Τουρκία για το πως τελικά η Άγκυρα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Viper και Rafale.

Μάλιστα, σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές τα 40 τουρκικά F-16 Viper (σ.σ. αν τα δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία) μπορούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς έως και 30 ελληνικά Rafale.

Η Άγκυρα ελπίζει στα F-16 Block 70, τα οποία είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Αμερική στο επίπεδο των Viper, για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale.

Oι Τούρκοι κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο ραντάρ των F-16/70 θεωρείται από πολλούς ανώτερο από το AESA RBE2 ραντάρ των Rafale, αφού όπως υποστηρίζουν θα είναι δυνατό να εντοπίσει νωρίτερα τα ελληνικά Rafale.

Εδώ είναι και το… μεγάλο λάθος που κάνουν (σ.σ. ή εσκεμμένα δεν αναφέρουν οι Τούρκοι).

To F-16 μεταφέρει ευρύτερο και φθηνότερο φάσμα οπλισμού χωρίς βέβαια να μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί τους πυραύλους Meteor των γαλλικών μαχητικών.

Ο Μeteor είναι ο πλέον ακριβής πύραυλος αέρος – αέρος μεγάλης εμβέλειας στον κόσμο.

Έτσι, ενώ τα τουρκικά F-16 Viper (σ.σ. αν πάντα τα δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία) θα δει πρώτο το ελληνικό Rafale και θα εκτοξεύσει πρώτο πύραυλο εναντίον του, το ελληνικό Rafale θα το χτυπήσει πρώτο.

Πώς γίνεται αυτό;

Το Ελληνικό Rafale θα εκτοξεύσει πιο γρήγορο πύραυλο από αυτόν του τουρκικού F-16. Το τουρκικό F-16 θα έχει καταστραφεί από τον πύραυλο Meteor όταν ο δικός του πύραυλος δεν θα έχει φτάσει καν το Ελληνικό Rafale.

Εύκολα θα μπορέσει λίγο μετά το Ελληνικό Rafale να αποφύγει τον τουρκικό πύραυλο.

Nα θυμίσουμε πως η ταχύτητα των Meteor είναι τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη από των σημερινών πυραύλων αέρος – αέρος, με τον πύραυλο να έχει «καμία ζώνη διαφυγής» τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του πυραύλου AIM 120D AMRAAM.

ΠΗΓΗ: sportime.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια