Μην κρατάτε όμηρους τους Στρατιωτικούς-Δείτε τις τροπολογίες που απορρίφθηκαν (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΠΙΝΑΚΕΣ)

Μην κρατάτε όμηρους τους Στρατιωτικούς-Δείτε τις τροπολογίες που απορρίφθηκαν (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΚΙΝΑΛ:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδειξε για ακόμη μια φορά ότι θέλει τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους ομήρους. Δύο και πλέον χρόνια δεν έχει δώσει καμία λύση σε χρόνια προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Πριν λίγες ημέρες, το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τροπολογία για την επίλυση ακόμη μίας σειράς προβλημάτων που αφορούν στα «Μισθολογικά Κλιμάκια στρατιωτικού προσωπικού προερχόμενο από τον θεσμό των ΕΜΘ, Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών καθώς και σε ότι αφορά τα Κριτήρια μεταθέσεων - χρόνος συνεχούς υπηρέτησης στο εξωτερικό». (Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ). Η κυβέρνηση έπραξε αυτό που πράττει πάντα … απορρίπτει τις προτάσεις που παρέχουν λύσεις στα προβλήματα των στρατιωτικών.

Εξειδικεύοντας τις προτάσεις της τροπολογίας, σημειώνουμε τα εξής:

A. Σκεπτόμενοι ότι για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών και του εφάπαξ βοηθήματος ο βασικός Μισθός αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία προσαύξησης αυτών, θεωρήσαμε ότι, στο πλαίσιο καθορισμού των κατηγοριών λόγω προέλευσης των στελεχών των ΕΔ, η παραμονή στην Γ΄ Κατηγορία με την αύξηση των μισθολογικών κλιμακίων κατά (2) και η τοποθέτηση αυτών από τα τριάντα έξι (36) μέχρι και από τριάντα εννέα (39) έτη και άνω στο 1ο Κλιμάκιο θα αυξήσει τα εισοδήματα του προσωπικού της υπόψη κατηγορίας, τόσο σε παρόντα, όσο και σε μελλοντικό χρόνο (Γράφημα α’), αφού και με το άρθρο 10 του ν.4609/19, τροποποιώντας το άρθρο 69 του ν.3883/10, «Για τους ανωτέρω μονιμοποιούμενους εθελοντές μακράς θητείας δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας του ν.δ.445/1974 και κρίνονται για προαγωγή στο βαθμό του ανθυπολοχαγού, σημαιοφόρου ή ανθυποσμηναγού, κατά τα οριζόμενα για τους αντίστοιχους υπαξιωματικούς από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών στο βαθμό του ανθυπασπιστή και τριάντα (30) ετών από την κατάταξή τους.»

Κλικ για μεγέθυνση:

Β. Οι δε προτάσεις για τους σπουδαστές των παραγωγικών σχολών κατατέθηκαν ώστε να υπάρχει μείωση της ψαλίδας σε σχέση με αυτά που λαμβάνουν οι σπουδαστές των παραγωγικών Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και αποτελεί για εμάς, όπως εκτιμάται για όλους, πράξη δίκαιη τιμώντας τον ιδρώτα που χύνουν καθημερινά οι σπουδαστές στα πεδία των ασκήσεων (Γράφημα β’).

Κλικ για μεγέθυνση:

Γ. Τέλος, η εξομοίωση του χρόνου συνεχούς υπηρέτησης στην Κύπρο με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού χωρίς να μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) έτη αποτελεί αναγκαία πράξη για την ίση αντιμετώπιση του προσωπικού.

Όπως τονίσαμε και στην αιτιολογική έκθεση η αύξηση και εναρμόνιση του χρόνου παραμονής με αυτό που ισχύει στις υπόλοιπες μεταθέσεις εξωτερικού στα τρία έτη θα αποτελέσει οικονομία κλίμακας από έξοδα μετάθεσης και αποζημίωση οικοσκευής κατά 50% αφού πλέον το προσωπικό θα αντικαθίσταται ανά τριετία.

Η υπηρεσία θα μπορεί να διαθέσει τα χρήματα αυτά για την ικανοποίηση άλλων αναγκών.

Επίσης, σκεπτόμενοι πατριωτικά και με γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας, τονίσαμε ότι η τριετής ενασχόληση του προσωπικού με το ίδιο αντικείμενο στην Κύπρο θα αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα καθότι η εμπέδωση της αποστολής και η αποτελεσματικότητα θα είναι αρτιότερη λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινές προκλήσεις των γειτόνων μας.

Δείτε το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ωραιες οι τροποιησεις σας για τους ΕΜΘ,,αλλα στα 35 χρονια αποστρτευονται...για ποιον ειναι τα αλλα 2 κλιμακια που βαζετε σε Γ κατηγορια?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τροποποίηση για την μισθολογική κατηγορία των ΕΜΘ είναι άνευ ουσίας διότι Γ1 και Γ2 κλιμάκιο δεν θα φθάσουν ποτέ. Κοροϊδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΚΙΝΑΛ: Στα 35 έτη υπηρεσίας οι ΕΜΘ αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα οπότε τα 2 επιπλέον κλιμάκια που βάζετε στην Γ' κατηγορία δεν έχουν νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ......................αφού και με το άρθρο 10 του ν.4609/19, τροποποιώντας το άρθρο 69 του ν.3883/10, «Για τους ανωτέρω μονιμοποιούμενους εθελοντές μακράς θητείας δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας του ν.δ.445/1974 και κρίνονται για προαγωγή στο βαθμό του ανθυπολοχαγού, σημαιοφόρου ή ανθυποσμηναγού, κατά τα οριζόμενα για τους αντίστοιχους υπαξιωματικούς από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών στο βαθμό του ανθυπασπιστή και τριάντα (30) ετών από την κατάταξή τους.». ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΟΙ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 69 ΤΟΥ Ν.3883/10.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η 35 ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΘΜΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Tο άρθρο 10 του ν.4609/19, τροποποιεί τα ηλικιακά όρια, ώστε οι Αξκοί προέλευσης ΕΜΘ να μην αποστρατεύονται εάν δεν έχουν συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Για παράδειγμα, ένας Ανθστής 53 ετών με 29 έτη υπηρεσίας, να συνεχίζει ώς Ανθλγός έως ότου συμπληρώσει 35 έτη υπηρεσίας ή το 58 έτος της ηλικίας του και μαζί με τα 5 παραμεθορίου (εάν έχει), να πάρει πλήρη σύνταξη. Κανείς (με τα έως τώρα ισχύοντα) δεν υπηρετεί άνω των 35 ετών.

      Διαγραφή
    3. Αυτό σου λέει το δελτίο τύπου. Η προτεινόμενη κλίμακα με ταυτόχρονη τροποποίηση του άρθρου 69. Δηλαδή κατάργηση της 35 ετίας και την τροποποίηση με παραμονή 40 έτη και την κρίση όπως η ΑΣΣΥ μετά τα 35 έτη. Λίγο προσοχή στο διάβασμα θέλει. Υπέρ των ΕΜΘ είναι αυτή η πρόταση.

      Διαγραφή
  4. Εκεί στο ΚΙΝΑΛ @@@@@@@@@@@@@@@. Βάζετε δυο επιπλέον κλιμάκια στα 35-36 έτη, τη στιγμή που οι Αξκοί προέλευσης ΕΠΥ αποστρατεύονται στα 35 έτη. Στο Γ΄κλιμάκιο κύριοι, έπρεπε να είναι μόνο όσοι δεν είναι μόνιμοι και όχι όσοι έχουν μονιμοποιηθεί, όπως στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας. Δεν θα δείτε ψήφο ΕΜΘ και των οικογενειών τους στον αιώνα τον άπαντα εάν νομίζετε ότι μπορείτε να τους κοροϊδεύετε με τέτοιες τροπολογίες. Μεταξύ των ΕΜΘ υπάρχει μεγάλο ποσοστό πτυχιούχων, μορφωμένοι άνθρωποι με πολλές γνώσεις και πείρα και δεν θα τους εμπαίζει κανείς. Η μόνη σωστή πρόταση είναι η είσοδος στο Β' κλιμάκιο για όλους τους ΕΜΘ τουλάχιστον από το βαθμό του Ανθστή και η επιπλέον βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη όσων είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού είστε και πτυχιούχοι νόμιζα ότι γνωρίζετε να διαβάζετε καλά τις τροποποιήσεις. Δεν θέλετε να το παραδεχτείτε. Μόνον το ΚΙΝΑΛ ασχολείται με τα θέματα του προσωπικού των ΕΔ όπως έπραξε και στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση : Μόνο το ΚΙΝΑΛ τα λέει οοωςυ θέλουν να τ' ακούσουν οι εμθ,όχι "ασχολείται με θέματα προσωπικού".

      Διαγραφή