Στρατιωτικοί με ανήλικα παιδιά ζητούν άδειες τις ημιαργίες

Στρατιωτικοί με ανήλικα παιδιά ζητούν άδειες τις ημιαργίες

Άδεια τις ημιαργίες ζητούν τα στελέχη του Στρατού, που έχουν ανήλικα παιδιά

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών της Περ. Ενότητας Χίου:

Συνεχώς καταφθάνουν στην Ένωσή μας παράπονα από μέλη μας όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί γονείς τέκνων που χρήζουν της γονικής φροντίδας, σχετικά με τις ημιαργίες που τηρούν τα σχολικά ιδρύματα τις ημέρες πριν από τις Εθνικές εορτές και άλλες επίσημες όμοιες (αργίες).

Συγκεκριμένα μας αναφέρουν ότι τις ως άνω ημέρες τα σχολικά ιδρύματα μετά το εορταστικό πρόγραμμα που ακολουθούν (έως τη 10:30 ώρα) αποδεσμεύουν τους μαθητές, με αποτέλεσμα τα στελέχη να αναζητούν τρόπους ώστε να παραλάβουν τα παιδιά από τα σχολικά ιδρύματα προκειμένου να τα μεταφέρουν με ασφάλεια στις οικίες τους.

Κατόπιν τούτων, η Ένωση μας γενόμενη κοινωνός του έντονου  προβληματισμού των στελεχών και έχοντας στη σκέψη της ότι πολλά είναι τα περιστατικά που καθημερινώς δημοσιοποιούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορικά με κακοποίηση μικρών παιδιών, που μεταβαίνουν στις οικίες τους χωρίς κάποια συνοδεία ενήλικου ανθρώπου, προτείνει να δίδεται ειδική άδεια την ημέρα όπου τα σχολικά κέντρα περατώνουν την εκπαίδευσή τους νωρίτερα. Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε τα στελέχη υπερκαλύπτουν τις ώρες του 40ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου λόγω υπηρεσιακών αναγκών σε μη εργάσιμες ώρες.

Παρακαλούμε για την ανάδειξη του ως άνω προβλήματος προκειμένου να δοθεί πάγια και οριστική λύση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κουτσουράδης ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

Ο Γεν. Γραμματέας Θεοφάνης Μαρτίνης Ανθστής (ΤΧ)

ΠΗΓΗ: alithia.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Για αυτό υπάρχουν οι άδειες. Παίρνουμε άδεια οπότε την χρειαζόμαστε μήπως έχουμε χάσει την ουσία. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν ξέρουν τι θα πει άδεια αυτοί δεν έχουν παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουν παιδιά,αλλά δεν έχουν όλοι έναν υπηρέτη από πίσω

      Διαγραφή
  2. Με τούτα και με τ'άλλα κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι "υποβοηθούμενοι" ως "ανάπηροι" και πτωχοί τω πνεύματι, φυσικά με την προστασία "προστατών" ως άλλες "άπορες κορασίδες", προσπαθούν να καταντήσουν τις ΕΔ παραμάγαζα και παράγκες του δημοσίου. Φυσικά το ΥΠΕΘΑ με την συμπεριφορά του με την απαξίωση και την αδιαφορία για το προσωπικό, έχει δώσει ελευθέρας, εάν όχι και το ακαταλογιστο στην συμπεριφορά αυτών, με την "προστασία" τους κάτω από την ταπεινή σκέπη του. Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρούνε κάποιοι, οεοοοοοο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν δεν έχεις υπηρέτη από πίσω παίρνεις άδεια. Ποσες ημιαργιες υπάρχουν το χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή